Změna třídního učitele - jak se bránit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.6.16 06:16

@Maddlen Paní učitelce bylo řečeno to co nám, že je sice jako zástup, ale zůspane ve škole, že až se druhá paní učitelka bude vracet do školy, najdou řešení jak si nechat obě. To že končí se dozvěděla teď, jako my.

• Citovat
  • Upravit
8876
2.6.16 06:25

To je blbé, nejspis neodchází někdo, kdo měl odejít, nebo škole ubylo žáků a ona je teď nadbytecna…a s tím nic nenadělá, zvlášť jestli měla smlouvu jen na dobu určitou jako zástup za konkrétní osobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
2.6.16 06:47

Pokud byla ta učitelka jen zástup za MD, tak se s tím přece muselo počítat, že odejde. Já teda nevím, ale já osobně jsem měla na 1. stupni každý rok jinou učitelku (rozdílné učitelky, co jsme měli v 1. a ve 3. třídě otěhotněly, ve 2. třídě jsme měli učitelku těsně před důchodem, ve 4. třídě už nám radši dali chlapa :mrgreen: ). A nebyl v tom problém, spíš naopak - zvykli jsme si, že se učitelé střídají, takže pro nás nebyl takový šok, že na 2. stupni učí jednotlivé předměty různí učitelé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
2.6.16 06:56
@Anonymní píše:
Prosím o anonym, nebo smazání tématu.
Dcera je na prvním stupni ZŠ. Mají skvělou paní učitelku, která je ale jen jako náhrada za mateřskou dovolenou.Od září se má vrátit paní učitelka po mateřské a naše děti mají tedy dostat jinou paní učitelku, s čímž nesouhlasíme. Je způsob jak se bránit?

A jako proč byste se měli bránit? To je přece věc školy a ne rodičů. Vy se k tomu můžete vyjádřit, ale „bránit se“?
Paní učitelka, která se má vrátit, má určitě dostatečnou kvalifikaci. Mně se teda nelíbí váš přístup. Paní učitelku neznáte a už teď víte, že dětem nebude vyhovovat?
To jí má napsat ředitel dopis - vážená kolegyně, zkuste se poohlédnout jinde, protože váš „záskok“ nechce uvolnit místo, má v tom plnou podporu rodičů, kteří aniž by vás znali, tak vás odmítají…

Edit: teď jsem dočetla diskuzi, nejspíš se mýlím, ale trochu to na mě působí, že si stávají paní učitelka tou podporou rodičů chce udržet místo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.16 07:28

@Malaga Ne ne tak to opravdu není, ona se to dozvěděla v pátek, my v pondělí, ale ona nikomu nic neřekla.

• Citovat
  • Upravit
5418
2.6.16 08:05
@Anonymní píše:
@Malaga Ne ne tak to opravdu není, ona se to dozvěděla v pátek, my v pondělí, ale ona nikomu nic neřekla.

jako pokud byla přijatá jako zástup za rodičovskou, tak to věděla, že bude muset jednoho dne skončit a kdy to bude, má urče i tak postavenou smlouvu, tak jaké nevěděla, jinak by ředitel měl člověka na víc a tu původní ředitelku nemůže jen tak vyhodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
2.6.16 15:50

Pokud byla přijatá jako zástup za MD-RD, tak opakuji, musí počítat s tím že k určitému datu skončí a dokud nemá nic černé na bílém (tj. novou smlouvu), tak není jistota. Je to přesně jak psala @truelly - buď neodešel někdo, kdo měl, nebo ubylo žáků, případně je navracející se učitelka lépe kvalifikovaná než její zástup a řediteli se prostě a jednoduše „vyplatí“ víc.

Napadá mě… nemají ve třídě integrované nějaké děti s postižením / poruchou chování apod. nebo neplánují to od září? POkud by totiž (teoreticky) stávající paní učitelka neměla speciální pedagogiku a ta navracející se ji má, byl by to taky důvod k tomu, proč si ji tam nemůžou nechat. :-) Takových kolegů je…

Já sázím na ten úbytek žáků, to by odpovídalo, proč jí to řekli tak pozdě, v květnu na konci se dělají stavy na další rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin