Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, mám dotaz, zda má někdo zkušenosti s reklamací oblečení, které změnilo tvar po 1-2 vypráních. Peru na štítkem určené teploty, ždímu a věším normálně. Vím, že je to problém kvality materiálu, případně špatně zpracovaného materiálu a kdybych to triko koupila na tržnici, budu s tím počítat, ale již dvakrát se mi to stalo u značkových triček různých značek a to už mě vážně naštvalo. Koupené tričko bylo přilehlé, po prvním vyprání se zkrátilo, rozšířilo, po druhém už ho ani nebudu oblékat, ptž bych ho měla někde v půlce břicha, o šířce nemluvím.
Zkoušel někdo reklamaci tohoto problému? Obávám se, že mi prostě řeknou, že jsem to špatně vyprala, nebo něco jiného a bude ![]()
Pracovala jsem v eshopu, kde majitelka věci vyměňovala. Bylo to teda na její účet, vyreklamované věci si nechávala pro sebe, ale pro ní bylo důležitější hodnocení obchodu, že fungují pravidla a věci jdou vyměnit.
Takže asi právo dle občanského zákoníku máš, ale jde o majitele, resp. prodavače a do jaké míry se s nima popřípadě hodláš zhádat.
@LLLL
Můžu se zeptat o jakou šlo značku? I to hodně napoví jestli je šance…
No prave si také myslím, že je to pak na domluvě, prvně to bylo z eshopu, tam mi rovnou řekli, že to jako reklamaci neuznávájí, takže už jsem si tam nic nekoupila, když jsem viděla, nakolik kvalitní zboží prodávájí, aktuální problém se týká řetězce se sportovním oblečením…
Vím, že za zkoušku nic nedám, jen hledám, zda s tím má někdo zkušenosti a zda někdo uspěl, přijde mi hodně sprosté prodávat / vyrábět trika (a nejen ta) na jedno použití a ještě se chvástat obrovskou kvalitou
I když samozřejmě vím, že v dnešní době nic výjimečného ![]()
@LLLL píše:
No prave si také myslím, že je to pak na domluvě, prvně to bylo z eshopu, tam mi rovnou řekli, že to jako reklamaci neuznávájí, takže už jsem si tam nic nekoupila, když jsem viděla, nakolik kvalitní zboží prodávájí, aktuální problém se týká řetězce se sportovním oblečením…
Vím, že za zkoušku nic nedám, jen hledám, zda s tím má někdo zkušenosti a zda někdo uspěl, přijde mi hodně sprosté prodávat / vyrábět trika (a nejen ta) na jedno použití a ještě se chvástat obrovskou kvalitou![]()
I když samozřejmě vím, že v dnešní době nic výjimečného
Tak ta firma si to nechává asi někde šít, materiál jim třeba garantují. Problém je, že se to šije z nevysrážených látek a výsledkem je toto. Nicméně to nikdo dělat dopředu nebude, zase oprané by to nikdo nekoupil
Vezmi to a odnes na reklamaci, víc ti nikdo neporadí. Možná, že to lidé nechávají být a tudíž prodejce ani netuší, že je tento problém, však oni to dostanou na sklad a rozhodně to nikdo netestuje..a to se tedy nikoho nechci zastávat, já to kupuji v sekáči, takže vysrážené to je do alelujá, ale na děti to byl děs, tak si to šiji a už ten problém také nemám. ![]()
@kozisek píše:
Tak ta firma si to nechává asi někde šít, materiál jim třeba garantují. Problém je, že se to šije z nevysrážených látek a výsledkem je toto. Nicméně to nikdo dělat dopředu nebude, zase oprané by to nikdo nekoupil
Vezmi to a odnes na reklamaci, víc ti nikdo neporadí. Možná, že to lidé nechávají být a tudíž prodejce ani netuší, že je tento problém, však oni to dostanou na sklad a rozhodně to nikdo netestuje..a to se tedy nikoho nechci zastávat, já to kupuji v sekáči, takže vysrážené to je do alelujá, ale na děti to byl děs, tak si to šiji a už ten problém také nemám.
Ano, to je presne ono, nepredeprane nevysrazene latky, to ja prave vim, ale moc me to nezajima, kdyz to triko stoji ctyri stovky a muzu ho mit na sobe jednou…
![]()
@anairda AlpinePro
Tak podle mne to na reklamaci je. Takove to pokrouceni tricka, tam je pricina spatne strizené látky a za to nemuzes ty, ale vyroba.
@Black Cat mam stejny nazor, obavam se, ze ale vyrobce / prodejce to svede na spatne zachazeni… :/
@LLLL
Zanes to tam, trvej na sepsani reklamacniho protokolu, pokud by meli hloupe reci, coz ale uplne necekam, muzes je poinformovat, ze po zamitnuti to das jeste znalci a o to to budou mit pak jeste drazsi. Nevim, ja mam jen jednu spatnou zkusenost s reklamaci pred lety, nakonec jsem to ale vybojovala, od te doby uplne bez problemu… ![]()
@Lightsunn jojo, necham uschnout, prezehlim a donesu… Fakt me to neba, tahle dnesni kvalita… ![]()
Pokud vím, tak během prvních 6 měsíců se předpokládá, že vada výrobku už byla přítomna v době jeho koupení. Důkazní břemeno, že zákazník si věc poškodil sám, je na prodejci.
Určitě bych trvala na reklamaci a vrácení peněz.
@LLLL píše:
@Black Cat mam stejny nazor, obavam se, ze ale vyrobce / prodejce to svede na spatne zachazeni… :/
tak takovýhle prodejce by to akceptovat měl. Hele, problém je, že si to každý odůvodní a pak to tam nejde reklamavot, oni na to spoléhají. Kdyby to udělal každý-reklamoval, tak by možná hledali příčinu ![]()