Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Nezlob se…ve vší účtě…ale mně už jo.
Strašně se v tom pitváš.
Kdyby chtěl…podnikl jakýkoliv krok.
Nepodnikl… Časem si to sedne.
Pochopíš…že pro jedno kvítí slunce nesvítí.
Nesnáším pořekadla
.
Tímhle se akorát snižuješ…ukazuješ nízké sebevědomí…každá by se měla mít aspoň trochu ráda.
@Kfětoslava souhlasím, bohužel, slušné jednání je skoro vzácnost. Dnes je častý názor, že si člověk má vše hlavně užít, mít se rád, vnímat svoje potřeby, nekomplikovat si život. Opustit, co komplikuje život. Pohodlí, no stress.
Je velmi pohodlné a nestresujici nekomunikovat, nevysvetlovat, prostě jít dál. Všechno souvisí se vším. Zjednodušuje se oblečení, konzumace, komunikace, doprava, vztahy.
Lidi si pořídí psa, párkrát jim počůrá koberec, odloží ho. Věci se neopravuji, koupi se nové. Vztahy se neopravují, utvoří se nové. Atd.
Chápu, ale teď už víš, že to tak je a budeš s tím počítat, že se to může stát. Že opravdu spousta lidi se tak bavi, uvolňuje, ventiluje. Možná i on a když vycítil, že ty chceš něco úplně jiného než nezávaznou zábavu, vycouval jak blesk. Žádné slušné rozloučení, protože věděl, že by musel vysvětlovat, že bys mu volala a psala. A to nechtěl. Udělal rychlý řez, nechtěl protahovat agonii
Já se trochu musím smát tomu, když tu píšete zkušenosti, co vám ti,,mizející,, chlapci napsali. Že je to všechno jak přes kopírák. Jak vás miluji, jak nikoho lepšího nepotkali, jak jste je zachránili, jak je jim s vámi dobře, atd. atd. Ten známí to psal úplně stejně a to mu doma nic nechybělo. Nejhorší je, že tu paní tím krmil rok a ona tomu uvěřila a když ji vyghostoval a pak po půl roce už nevydržel nápor zpráv od ní a řekl ji, že to byly kecy…ona jim furt věřila
ještě mu začala psychologický říkat, že to v sobě teď potlačuje, ale že to určitě cítil
jasně, oni to cítí a proto dokážou, z ničeho nic všechno utnout
dnešní doba je na tohle blbá, ale zase je to už tak provaleny, že každá zájemkyně o partnera prostě musí být ostražita. Tenhle ji za celej rok, ze soukromého života neukázal ani prd. A ona i tak věřila, že s ní založí rodinu ![]()
A společný znak, on je to hodnej chlap, dobrej otec a teď už zase i dobrej manžel. Vzdělanej. Přijde mi, že tihle to umí nejlíp ![]()
Máte pravdu holky
a ano jsem naivní
a snílek i ve svých 38 letech
vidím jen asi to co chci
a asi mě to má něco naučit
Já ziram ![]()
Na žádný seznamce jsem v životě nebyla a nemám v úmyslu být ale tuhle diskuzi si přečíst někdo kdo o tom uvažuje tak to spolehlivě dá k ledu.
Co se to pro Boha s lidmi děje že je čím dál tím běžnější chovat se jako naprostý hova.do a magor k tomu?
Však ona je to taky jejich zábava na úkor druhých.
Někteří si dokazují, že na to pořád mají. Jiní se rovnou mstí vsem ženám, protože v mladí odmítaly ony je.
Opět,… to není úplně konkrétně jen na vás, i jiní vám tu psali příklady, že se jim stalo něco podobného. Zase jsem tím chtěl jen říct, že napsat a říct se dá cokoliv a pokud jde ten dotyčný, za konkrétním cílem, řekne cokoli aby cíle dosáhnul.
@prokr píše: Více
Ale ono se to člověku může stát i při „normálním“ způsobu „seznamování“, a stávají se dokonce i v dlouhodobých vztazích, kde už lidi dozajista překročili pomyslnou hranici cizích lidí a zasloužili by si aspoň ono sdělení, že je konec. V detailech se situace mohou lišit, ale pořád je to o tom samém. Jak už tu psali jiní, nezbývá, než se smířit s tím, že se to děje a čím dál častěji, protože (aspoň tedy, co mohu sama porovnat) ve společnosti roste tolerance vůči takovému chování. Nemá smysl nad důvody, proč se tak dotyčný zachoval, příliš dumat, a už vůbec ne se pranýřovat za hloupost a naivitu.
@LuckyMe99 no asi jo, asi proste taky budu děv** a život se mi zjednoduší
@mado píše: Více
taky jsem na seznamce zažila, že zprávy byly dlouhé - ale jen o něm, žádná zmínka-reakce na předchozí NAŠI komunikaci, takže bylo zcela jasné, že stejné řádky posílá jak na běžícím páse všem..
a co si budeme, taky jsem měla jeden delší univerzální odstavec, který jsem všem vkládala ctrl+c/ctrl+v
prostě toho měl víc a dal přednost jiné, případně je zadaný a jen se baví
jednoduché…
bloknout, nechat být
(oni se umí po čase ozvat s nějakou výmluvou - smrt v rodině apod., však tu už i pohřeb byl na pořadu dne
)
A jak to chceš udělat?
Co bys tím chtěla dosáhnout? Kvalitního partnera Ti to nepřinese.
@Hecate píše: Více
Právě ta tolerance k tomuto a dalším silenostem je to co mě na tom možná děsi nejvíc.
Ještě že už nejsem mladá🙏 🫤když tak slyším od dětí co vsechno je dneska běžné tak je mi kolikrát opravdu hodně smutno🙁