Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Vyzvědačka píše: Více
Mlčením dál ten chlap stejnou odpověď: Nepřijdu a končím
@Mandisi píše: Více
Nedal. Zakladatelka přece na to místo druhého rande jela. Mlčením pouze ukázal, že je kretén
@Kfětoslava píše: Více
Zřejmě ji chtěl tím naštvat a úplně odradit od toho, aby po něm pátrala.
@Mandisi píše: Více
Takové hypotézy nemám. Prostě je to asi jeho běžný způsoby jednání
Pred 20 lety jsem zazil prvni ghostingy. Bolelo to. Nicmene dneska se vi o co jde. Ten co ghostuje tim svym aktem znejisti obet, jako ze udelala neco spatne, snizi ji sebevedomi atd. Jenze vsecko je naopak, ta obet je v pohode, jen ten ghostovac to ma v hlave posahany. Dejuku vsem posahanym, ze me vyghostovali. Svedci to ne o me, ale o nich.
@Trosečnice Ježíška píše: Více
Řekla bych, že to bývá velmi častý důvod. Tady ta obava z dlouhých rozhovorů, výčitek, přemlouvání. Mnohdy je ta obava zbytečná, ale to dotyčný neví
.
Myslím si, že nějak podobně to asi bylo v případě toho mého 20 let starého ghostingu
. Abych to trochu upřesnila, ono to s ohledem na tehdejší techniku
bylo spíš o „vyšumění do ztracena“ než o vyloženém blokování a zmizení, ale efekt byl velmi podobný. Ani v tomto případě (i přes mé otázky a naléhání) jsem z dotyčného nevymámila, jestli teda rozchod nebo co, vůbec nehovořím o nějakých důvodech, proč. Důvod totiž byl ten, že se objevila jiná, která mu více vyhovovala. Takový důvod málokdo přizná, není to zrovna něco pro dotyčného lichotivého, ačkoli to jde pochopit. A právě proto se asi bál, že mu udělám scénu, budu brečet, nadávat nebo ho přemlouvat,.. Možná tu zkušenost z dřívějška měl, později jsem se dozvěděla, že s holkama nezacházel zrovna pěkně. Mně by přitom fakt stačilo jen to jednoznačné ANO nebo NE, klidně i proložené nějakým tím obecným klišé typu „nesoulad zájmů a povah“
.
Později jsem potkala jiného chlapa (nebyl to tedy žádný přítel nebo ctitel
), který mi vyprávěl, že blokací ukončil komunikaci se spoustou dívek a žen, že snad dokonce generoval jakýsi e-mail stylu „adresa byla zrušena“ nebo nějaký takový paskvil. Popudem bylo to, že po rozchodu s jednou přítelkyní volali po rozchodu dokonce i její příbuzní, aby mu vyčinili. Nijak se ho nezastávám, ale asi trochu rozumím tomu, že pokud má člověk zkušenost s takovými extrémními reakcemi ze strany těch bývalých partnerů, může i on sám začít reagovat (bezdůvodně) extrémně.
Tvl, ghosting jsem zažila několikrát, ale nikdy mě nenapadlo kvůli tomu zakládat diskuzi. Dnes bych si už ani nevzpomněla, jak se vůbec jmenovali. Nechala jsem to být, s tím, jak to je.
@RadiatorStudeny píše: Více
Tady si dovolím nesouhlasit. Nemyslím si, že cíl toho, kdo ghostuje nebo jinak utne komunikaci, je dotyčnému ublížit, snížit mu sebevědomí, znejistit ho. Možná v jednotkách případů u fakt pošramocených jedinců, ale u většiny lidí dám ruku do ohně za to, že jim jde primárně jen o vlastní komfort.
Nechtějí nebo neumí přijmout nepříjemnou stránku vztahů a rozchodů. Tedy jak to, že ten opuštěný do jisté míry má právo na to cítit se špatně, reagovat emocionálně a iracionálně…, tak to, že ani pro toho, kdo se rozchází, to není příjemné, protože ty emoci musí snášet, musí si ustát to svoje rozhodnutí (v reakci například na přemlouvání)…
Pokud zmizím a druhá strana nemá šanci k tomu rozchodu cokoli říct, tak je to pro mě strašně pohodlné.
@Mango_Lassi píše: Více
Jsi prostě COOL. ![]()
Je pravda, že i mě spousta životních situací, které jsem zažila, nechává chladnou. Do příslušných diskuzích o nich ani nechodím.
@Hecate píše: Více
Jsem cool, nemusíš mi to potvrzovat, vím to 😁 💅 💅 ❤️
@Anonymní píše: Více
On už se ti nejspíš nikdy neozve. Mně si jeden zablokoval a za několik měsíců mi napsal pod fiktivním profilem na facebooku. Další si mě zablokoval několikrát a vždy odblokoval.
Ni, tak po vysvětlení už neodepisovat. Jde ciste o to, aby někdo někam nevhodil zbytečně.