Značení botiček v mateřské škole

17
29.9.16 00:46

Značení botiček v MŠ

Ahoj, učitelka v naší MŠ napsala bez mého vědomí lihovým fixem dcerce její jméno na boční stranu podrážky bačkůrek. Označení je tedy vidět i po obutí, nejde to už smazat. Docela mě to namíchlo, protože dcerka měla botičky podepsané, viditelně, na vnitřní straně v místě kotníčku, neměla nikdy problém s jejich hledáním. Máte někdo zkušenost s takovým postupem? Samozřejmě chápu, že je třeba boty i oblečení podepsat. Jen mi vadí, že mi bez mého vědomí „sáhly“ na můj majetek. Člověk se nechce hádat, dcerka bude do stejné školky ještě nějakou dobu chodit, ale někdy mám pocit, že si přeci jen ve školce občas neuvědomují, že jsem rovnoprávný klient.

Příspěvek upraven 29.09.16 v 23:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2562
29.9.16 00:51

Myslím, že to houbičkou s cifem odrbeš. A pokud je malá ve školce spokojená, vyhovuje jí program, jídelníček a i jinak je tam přístup ok, tak tohle je podle mě jen kravina a ještě odstranitelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
29.9.16 01:03

Najednu stranu je to mucha, nadruhou mně taky vytočilo, ze koupím 2pack pyžam za 8 kil, podepíšu jemně na štítek a pyžamo se mi vrátí podepsané lihovkou?! Za krkem a na prdelíně skrz na skrzp rosvítajíc :cert:… Řekneš jedné učitelce, čmárne ti tam druhá, třetí… nestojí mi to zato, bohužel do školky už radši koupím pyžamko z kiku/pepca a to mně znehodnocení nevadí. Na cvičky jim fláknou razítko značky na špici a nakřivo, nebo jedno vzhůru nohama, taky škoda mluvit, vyprat to nešlo, až jsem si říkala, že maminky kde dětí věkově dědí jim to musí omlácet o hlavu… Člověka to zamrzí..

Příspěvek upraven 29.09.16 v 01:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
29.9.16 01:06

Ten „klient“ me v souvislosti se statni skolkou celkem rozesmal, ale jinak principielne by mi to taky vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
29.9.16 01:06

Díky za příspěvek. Odstranit to bohužel opravdu nejde, ani houbičkou, Savem, benzínem, zubní pastou… Já se ptám jen na zkušenost, zda jste se někdo s takovým postupem setkali, abych si udělala představu, jak to chodí jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
29.9.16 01:10

Tak to je hustý, koukám, že naše školka je zatím „svatá“ :)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
29.9.16 01:34
@marg píše:
Ten „klient“ me v souvislosti se statni skolkou celkem rozesmal, ale jinak principielne by mi to taky vadilo.

Jojo, já to myslela ironicky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
29.9.16 01:39
@Frnda píše:
Najednu stranu je to mucha, nadruhou mně taky vytočilo, ze koupím 2pack pyžam za 8 kil, podepíšu jemně na štítek a pyžamo se mi vrátí podepsané lihovkou?! Za krkem a na prdelíně skrz na skrzp rosvítajíc :cert:… Řekneš jedné učitelce, čmárne ti tam druhá, třetí… nestojí mi to zato, bohužel do školky už radši koupím pyžamko z kiku/pepca a to mně znehodnocení nevadí. Na cvičky jim fláknou razítko značky na špici a nakřivo, nebo jedno vzhůru nohama, taky škoda mluvit, vyprat to nešlo, až jsem si říkala, že maminky kde dětí věkově dědí jim to musí omlácet o hlavu… Člověka to zamrzí..Příspěvek upraven 29.09.16 v 01:06

Přesně tak. Mám ještě mladší dcerku, která botičky určitě do školky podědí, tak mi to vadí i kvůli tomu. Nebo..co kdybych měla botičky půjčené? A koupí někdo takové botičky v bazárku? Na jedněch bačkůrkách neschudnu, ale co když mi to jméno příště napíšou na dražší botky na ven?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
29.9.16 03:27

Zak to mě zaráží, u nás se vždycjy jen zeptaj, jestli to je podepsaný a víc neřeší, všichni podepisují na vnitřní stranu bačkůrek, já pouze příjmením, protože pokud to úplně nezničí, tak může podědit ségra a tohle by mě naštvalo z principu. Pokud by to nebylo podepsaný vůbec, neřekla bych ani slovo, ale takto?? Asi bych řešila otázkou na třídní schůzce a apelovala teba tím bazárkem a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
29.9.16 05:56

U nás by si to nedovolili. Jen upozorní, že nemáme podepsané to a to a dnes s tím měly problém, tak ať to doladíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
29.9.16 06:00

U nás by si to taky nedovolili. Letos už dokonce dcera spoustu věcí podepsaných ani nemá a zatím si nikdo nestěžoval :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
29.9.16 06:25

Já nepodepisovala dítěti do školky ani jedinou věc..svoje věci si pozná a nikdo by si nedovolil mi na to něco psát, jako problémy nedělám, ale tohle by mě vytočilo..u nás je to tedy v tomhle ohledu úplně na pohodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
29.9.16 06:46

Taky jsem nikdy nic nepodepsala. Podle mě to učitelky ani nezjistily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
29.9.16 06:51

Mne by se to taky nelibilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
29.9.16 07:15

Ja teda nepodepisovala bačkory, ale jestli si dobře vzpomínám, tak učitelky na schuzce řikaly, ať nedáváme dětem do školky nic co by nás mrzelo, kdyby se zničilo. Tak možná do toho spadá i to podepisování. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin