Značení botiček v mateřské škole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4624
29.9.16 07:15

Evidentně tvé viditelné podepsání uvnitř nemohla najít, tak to podepsala zvenku. Potřebuješ ještě nějaké jiné vysvětlení?

Viditelné podepsání školkových bačkůrek v hodnotě cca 150 - 200 Kč, které patrně nepřežijí než půl školkového roku a slouží dítěti výhradně pro trávení času ve školce, je téma o zásahu do tvé rovnoprávnosti? Jsi přinejmenším malicherná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.9.16 07:15

U nas by to taky neudelali, jen upozornuji.Ale zrovna nastal problem-syn nekde zatoulal ksiltovku, ptala jsem se ucitelky a prvni otazka „mel ji podepsanou?“ nemel no, takze bohuzel asi nedohledame..Ale uznavam, ze za to si muzu sama. Otazkou je, jestli by decentni napis na vnitrni strane necemu pomohl. Ksiltovku za 3kila nebudu popisovat lihovkou z vnejsi strany, ze? :roll: A totez boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
29.9.16 07:18

Syn má hodně věcí podepsaných, protože jsou věci, co jsou ve třídě třeba 5× (např. Lidl bundy), ale podepisuju já. Pokud něco není, tak si to učitelky nedovolí a požádají rodiče, zatím se mi to nestalo, syn si věci pozná, ale u těch častých věcí se nechci dohadovat s ostatními rodiči.
Pokud by mu to podepsala učitelka, tak by mi to vadilo a to poměrně hodně. Došla bych za učitelkou a slušně ji požádala, aby mi nečmárala po věcech, že to má kdyžtak říct mně. Podle mě si to nemůžou ve školce dovolit.

• Citovat
  • Upravit
44196
29.9.16 07:19

U nas by si to nikdo nedovolil. Nepodepisuji nikomu nic, pouze papuče, které ma spoustu deti stejné a ktere moje deti za žádných okolností nededi. Nikdo nic neříká a nikdy se nam nic neztratilo. Podepsané oblečení mi vadi z vice důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
29.9.16 07:22
@bublinek píše:
Taky jsem nikdy nic nepodepsala. Podle mě to učitelky ani nezjistily.

Ale zjistily… já mám aspoň uplnej přehled:) ale tam kde si děti poznají mi to nevadí…
Tam kde dítě pláče, že si to neveme, jelikož to není jeho do mě jde vztek… mám odzkoušeno, pokud má dítko věci podepsané, stačí podpis ukázat a je vyřešeno.
O tom, že mám někdy najednou tři pyžama, která ničí nejsou a já sama taky nevím které je čí a na koho je navlict ani nemluvím… to bych rodiče střílela!!! :D.

Ale nikdy, jsem neměla odvahu, to podepsat za rodiče. Ukdyz ruka ocbas svrbí… Ono zejména v případě, kdy si to oblečení dítko nepozná, by to úplně nefungovalo. Podpis od mamky, je podpis od mamky.

• Samozřejmě se mi stalo, že jsem maminku prosila aby věci podepsala a ona mi s klidem ukazala, že podpis tam dávno je. Jen na. miste, kde bych ho nehledala. Jako učitelka jsem vděčná všem, co podepíšou na cedulku za krk a kalhoty ideálně také na cedulku za pasem. Podpis kalhot na vnitřní straně nohavice u kotníku mě kdysi od jedné maminky malém „rozsekal“
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
29.9.16 07:37

Tak ono budou dva typy maminek, jedny to budou řešit, druhé mají trochu rozumu a jsou rády, že se půl dne o děti někdo dobře postará. Řešit takové prkotiny, že učitelka podepsala něco. na viditelném místě, to se musíte asi hodně nudit. :) navíc na věci, které jsou primarně školkové.
Pro mě za mě ať si klidně podepíše děti na čelo, když ji to usnadní práci.
Hlavně aby pak nebylo ve zpravach, ze mi někdo dítě odvlekl a svléknul v lese, když byli se školkou nebo družinou na prochazce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
29.9.16 07:39
@LadyLada píše:Viditelné podepsání školkových bačkůrek v hodnotě cca 150 - 200 Kč, které patrně nepřežijí než půl školkového roku a slouží dítěti výhradně pro trávení času ve školce, je téma o zásahu do tvé rovnoprávnosti? Jsi přinejmenším malicherná.

no, ono zakladatelka tu psala že u těch bačkůrek to ve výsledku vzhledem k jejich hodnotě je šumák, nicméně pokud si učitelky dovolili podepsat takto bačkůrky, nemá jistotu, že jí takto nepodepíšou jinou dražší věc. A mě by vadil už jen ten princip že nedojdou a neřeknou.
Jinak k těm co nepodepisují, já byla tuhle svědkem, jak učitelka se ptala po spaní nejdřív dětí, čí jsou kalhotky a pak každého rodiče kterému předávala holčičku, no jdu podepsat i kalhotky ať nemusí případně pátrat :mrgreen: i nám říkali že děti obchodujou s pyžámkama, že jedou zvířátkový motivy a jsou schopné se pohádat o zvířátkové pyžámko a pokud nejsou podepsaný, mají velmi ztíženou práci, což chápu, ale představa je to pro nezůčastněného úsměvná, ale pro ně to musí být peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
29.9.16 07:40

Lihovku bez problemu smazete lihem:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
29.9.16 07:41
@Jjíťa píše:
Díky za příspěvek. Odstranit to bohužel opravdu nejde, ani houbičkou, Savem, benzínem, zubní pastou… Já se ptám jen na zkušenost, zda jste se někdo s takovým postupem setkali, abych si udělala představu, jak to chodí jinde.

Na lihovku normalne odlakovac prece.

• Citovat
  • Upravit
7974
29.9.16 07:42

Bačkůrky teda po našich dětetech nejdou ani dědit a rozhodně ani prodat, takže lihovka by mi byla šumák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
29.9.16 07:51

@darkgreen a kde je hranice? Pokud učitelky podepíšou triko, bačkůrky… Kdo mi zaručí, že nepodepíšou zimní bundu nebo třeba zimní boty?
To by mi totiž vadilo hodně, protože u nich předpodpokládám prodej, tak jsem je synovi podepsala jen na cedulky (za krkem a ve vnitřní části boty). Co kdyby se jim to zdálo málo a zaútočily by lihovkou?
Třeba u syna si jsem jistá, že si věci pozná a ani nikdo nebude mít stejné oblečení, takže takové nepodepisuju a učitelka mi ho opakovaně chválí, že on si svoje věci 100% pozná. U něj je problém, že jak něco nezná, tak si to neoblékne…
Mladší syn bude jiná liga, takže tomu budu značit asi i ponožky :lol:

• Citovat
  • Upravit
6499
29.9.16 07:58

Nepodepisuji nikdy nic. Učitelkám bych klidně ale důrazně řekla, že si nepřeji, aby ještě někdy něco takto podepsaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56294
29.9.16 08:00

U nás by si to asi taky nedovolili. Resp. až na výjimky jsem nepodepisovala nic a nevrátilo se mi nic označené. Plonkové věci, které neví komu patří, dávají do šatny na určené místo, ale je fakt, že my si tam loni vytáhli pěkných pár kousků :lol: Podepisovala jsem teď akorát bundu, kterou tam mají stejnou asi tři holčičky.
Jinak, propsané pyžamo za 8 kil by mi vadilo a hodně, na druhou stranu, bačkůrky bych asi neřešila, není to nic drahého, pak se vyhodí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
29.9.16 08:03

Tak u nas toto nechavaji plne na rodicich… podepisuji pouze zevnitr (obema detem), ucitelky to toleruji, respektive s tim nemaji problem, vedi, kde to hledat, takze pohoda ;) Deti to vedi taky a co jsem videla, tak vetsina deti to ma podepsane takto :)

U nas by nic takoveho neudelali, ze by podepsali za rodice… mame uzasnou skolku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
29.9.16 08:07

U nás to naštěstí vůbec nikdo neřeší, Bára si vše pozná, hodně na ni šiju sama a nikdy jsem nic nepodepisovala, ani bačkory. Na druhou stranu hodně oblečení má na sobě jmenný štítek od výrobce. Pokud by to bylo nutné, tak na věc do 200 kč bych neřešila, kdo a kam ji podepsal. Taky počítám s tím, že to tam dcera zlikviduje, u nás frčí proděrované legíny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin