Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, potřebuji poradit, abych nebyla ani za lakotného škrta, ani nesponzorovala jiné, kteří nedali vůbec nic. Od září obě naše děti nastoupily do školky, chodí do stejné třídy. Platí se 260 korun školkovné za dítě na měsíc, plus asi 550 za jídlo, pokud tam jsou jen do půl jedné a po obědě chodí domů. Ale ještě po nás chtějí papírové kapesníky a vlhčené ubrousky. Kolik balíčků dávat? Dala jsem jedno balení kapesníků po 200 kusech a dvě po 100 kusech kapesníků, plus tři balení vlhčených ubrousků po 72 kusech. To vše za obě děti dohromady. Daly byste ještě, nebo to už stačí?
@barbarossa u nás se tohle nedává ale brala bych že na jedno dítě jedno balení, to když dá každý tak to nějakou dobu vydrží ![]()
@barbarossa Zatím určitě stačí…a neboj, kdyby to vypotřebovali, tak rodičům napíší (nástěnka, web), že se zásoby tenčí…
U nás se dává po jednom kusu (teda určitě by nevyhnali nikoho, kdo chce dát víc
)- kapesníky a zubní pasta (vlhčené kapesníky ani nechtěli, že to moc nepoužívají) a když dojde, napíší na nástěnku, že chtějí další. Pokud si pamatuju, vyšlo to celkem asi 3× za rok.
Děkuji za odpovědi, ještě se zeptám: dávat takovéhle množství každý měsíc? Ptám se proto, že mnozí rodiče nedali nic, ani balíček, dokonce pár z nich stále nezaplatilo ani školkovné nebo stravu.
@barbarossa každý měsíc to nebude, mělo by to být na pololetí. U nás ve školce visel seznam s čárkami za odevzdané věci, někdo prostě nedal. Mně by to za tu ostudu nestálo
Loni jsem byla zvyklá dávat jedno balení kapesníků měsíčně
, když bylo něco potřeba navíc, tak to dali vědět
( jinak u nás skolkovne loni 670 a stravne 700 ). Až nastoupi i syn v prosinci, tak i u něj budu dávat jedno balení mesic ( no mám pocit, že chtějí u něj ve třídě i vlhčené ubrousky, ale to si zjistím až v prosinci, jinak za něj letos školné 890, dcera zdarma ).
Ty jo, školkovné 260 Kč, to je sen, já platím za jedno dítě 840 a zadruhé 1000. Ale k tématu- dala bych za každé dítě krabici kapesníků a balíček vlhčených ubrousků. Akorát mě zaráží, že by se to mělo dávat každý měsíc-u nás učitelky pohlídaly, aby to opravdu donesl každý a zásoby jim došly až někdy na jaře…
@me2dova @myskalucka tedy takové školkovné je darda. Já právě nevím, zda je třeba to dávat každý měsíc nebo ne. V šatně bylo jen napsáno, že o to prosí rodiče, aby donesli kapesníky a ubrousky. Jmenovitě taky nikde nemají, kdo dal a kdo ne, ale o mnoha vím, že nedali a nedají, nechtějí, i když můžou. Ne jednu stranu mi přijde blbé při tomto školkovném nedat každý měsíc dva balicky kapesníků a dva ubrousků, ale nechci nikoho sponzorovat. Ať si to každý platí že svého pro své děti.
@fashion_victim83
tak já srovnávala státní školky. Když by se braly soukromé, tak tam je ten horní strop v nedohlednu. Kousek od nás je anglická školka a tam chtějí 28 tis. měsíčně- a to věřím, že asi ta není ta nejdražší ve vesmíru:)
U nás se dávají papírové kapesníčky a toaleťáky - standardně, co jsem koukala, resp. i my dávali - dvě balení kapesníčků a dvě balení toaleťáků. Mokré ubrousky po nás nechtějí.
@barbarossa V naší školce přesně píšou, kolik čeho. Nedokážu posoudit, jestli to je dost, ale po nás chtěli ještě víc.
@barbarossa Tak takhle NÍZKÉ školné bych klidně navýšila…což je po dohodě se zřizovatelem v kompetenci ředitelky. Třeba o 50Kč měsíčně…to NIKOHO nezabije a kapesníky mohou nakoupit HROMADNĚ za VŠECHNY děti…dovezou jim to až do školky.
U nás si tedy žádné čárky, kdo hyg. potřeby přinesl, nedělají, nebo jsem si toho aspoň nevšimla, předám to učitelce v šatně nebo mezi dveřmi do třídy, nikdy jsem neviděla, že by si běžely někam udělat čárku. Asi mají zkušenost, že všichni tak nějak dávají- dáme v září a pak ještě tak 2× za rok na výzvu, která je na nástěnce (myslím, že třeba zubní pasta rychleji docházela u starších dětí, protože si jí dávaly samy
, mladším dávají učitelky).
@SIMONA1234 píše:
@barbarossa Zatím určitě stačí…a neboj, kdyby to vypotřebovali, tak rodičům napíší (nástěnka, web), že se zásoby tenčí…
Přesně tak, my přineseme po jednom a pak za nějaký čas vypíšou, že potřebují znovu…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.