Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@LindenSkyHope píše:
Díky, ale nechám si zajít chuť. Tenhle sockomoušský typ bačkor dceři nekupuji.
Mě se tenhle styl boty taky nezdá jako vhodný pro předškolní dítě (vlastně žádné dítě), i s odhlédnutím od faktu, že jsou jak z minulého režimu ![]()
@adam75 píše:
@LindenSkyHope tvoje chuť ale nemá nic společného s kvalitou bačkora tyhle kvalitní zjevně jsou.
V čem?
@unuděná mají žirafku, jsou bez umělých vláken, lehké, ohebné, pohodlné, syn je má rád. Čím měříš kvalitu ty? Cenou?
@adam75 píše:
@LindenSkyHope tvoje chuť ale nemá nic společného s kvalitou bačkora tyhle kvalitní zjevně jsou.
My raději takové. A výběr mají dostatečný - http://dpk.cz/…i-obuv-18-36
@LindenSkyHope kupujte si, co chcete, mně je to jedno (i když klukovi bych bačkory s otevřenou špičkou nekoupila, pro holčičku, co jenom sedí a kouká, můžou být dobré). Tyhle bačkory poslouží dítěti ve školce úplně stejně jako ty za 150,–… vám se líbí tyhle, fajn, ale to je otázka vkusu a ne kvality.
@adam75 píše:
@unuděná mají žirafku, jsou bez umělých vláken, lehké, ohebné, pohodlné, syn je má rád. Čím měříš kvalitu ty? Cenou?
Tak buď jdu barefoot cestou, což nemá s těmito botkami nic společného, nebo cestou pevného opatku, celoohebné podrážky a zdravotnické stélky. Tyhle botičky nemají nic z toho
Ale nelíbí se mi ani ty od @LindenSkyHope (volná špička ve školce?)
Osobně dávám přednost třeba Fare, ale samozřejmě neprosazuji tuto značku, spíš myslím ten styl boty.
http://www.veselatkanicka.cz/…22137692.jpg
PS: budu ráda, když mi je taky zkritizujete, třeba si pak uvědomím, že nemá cenu kupovat bačkorky za 300,– a zajdu k vietnamcům ![]()
@adam75 píše:
@LindenSkyHope kupujte si, co chcete, mně je to jedno (i když klukovi bych bačkory s otevřenou špičkou nekoupila, pro holčičku, co jenom sedí a kouká, můžou být dobré). Tyhle bačkory poslouží dítěti ve školce úplně stejně jako ty za 150,–… vám se líbí tyhle, fajn, ale to je otázka vkusu a ne kvality.
My jsme s touto značkou dlouhodobě velice spokojeni. Nevím, jak jsi přišla na to, že moje dcera někde sedí a okouní. Dítě ve státní školce NEMÁM. Budu mít v soukromé, a to pouze rok před nástupem do školy. Zrovna včera jsme se vrátili z dvoudenního ježdění na ponících. Bačkory máme na doma, takže ta tvoje teorie nějak nesedí. DPK nabízí i tytéž bačkory se zavřenou špičkou, třeba právě pro školkové děti. Modelů mají hromady. Já vycházím z dlouhodobé pozitivní zkušenosti ![]()
@unuděná asi nejsem tak unuděná, abych věděla, co je „barefoot cesta“ a popravdě nevidím rozdíl mezi bačkorami, které jsem zmínila já a těmito bačkorami
to je fakt pod mojí rozlišovací schopnost, prostě textilní bačkory s plnou špičkou, jedny jako druhé. Možná s tím rozdílem, že u těch mých se nemusí nikdo rozčilovat, když mu je učitelky počmárají ![]()
@unuděná píše:
Tak buď jdu barefoot cestou, což nemá s těmito botkami nic společného, nebo cestou pevného opatku, celoohebné podrážky a zdravotnické stélky. Tyhle botičky nemají nic z tohoAle nelíbí se mi ani ty od @LindenSkyHope (volná špička ve školce?)
Osobně dávám přednost třeba Fare, ale samozřejmě neprosazuji tuto značku, spíš myslím ten styl boty.
http://www.veselatkanicka.cz/…22137692.jpgPS: budu ráda, když mi je taky zkritizujete, třeba si pak uvědomím, že nemá cenu kupovat bačkorky za 300,– a zajdu k vietnamcům
Naštěstí nemám školkové dítě. Fare jsme kupovali, než jsme přešli na DPK.
@adam75 píše:
@unuděná asi nejsem tak unuděná, abych věděla, co je „barefoot cesta“ a popravdě nevidím rozdíl mezi bačkorami, které jsem zmínila já a těmito bačkoramito je fakt pod mojí rozlišovací schopnost, prostě textilní bačkory s plnou špičkou, jedny jako druhé. Možná s tím rozdílem, že u těch mých se nemusí nikdo rozčilovat, když mu je učitelky počmárají
Tak si o tom něco vygoogli, pokud chceš poučovat o vhodnosti té které boty pro dítě ![]()
Mimochodem, když ohneš za špičku a patu tu tvojí bačkorku, tak se jakoby zlomí v půlce (ten textil nahoře), nemám pravu? Alespoň co já měla tyto bačkory v ruce, tak tenhle typ podrážky to dělá. A to pro nožku dobře není.
@adam75 A já nejsem ten, kdo se rozčiluje. U nás by si to u čitelky nedovolily a navíc mám vše řádně podepsané ![]()
@unuděná to nevím, mám jiné starosti než ohýbat bačkory
a co udělá ta tvoje bota? Roztáhne křídla a odletí do nebe? No já žasnu, jaké někdo může mít starosti… můj kluk má nohy úplně zdravé, celé léto lítá bos, v gumovkách nebo v crocsech a já holt nejsem neurotická matka, jak je asi dneska „in“ ![]()
@adam75 píše:
@unuděná to nevím, mám jiné starosti než ohýbat bačkorya co udělá ta tvoje bota? Roztáhne křídla a odletí do nebe? No já žasnu, jaké někdo může mít starosti… můj kluk má nohy úplně zdravé, celé léto lítá bos, v gumovkách nebo v crocsech a já holt nejsem neurotická matka, jak je asi dneska „in“
Takže ten, kdo zná pojem bosé obouvání, je frustrát a neurotik. Fakt žasnu ![]()
@adam75 Tak já jsem radši neurotická matka, než matka dítěte s plochýma nohama (a to, že dosud má nohy zdravé, nic neznamená).
@Maiiia jasně, sice má nohy zdravé, ale to nic neznamená a vlastně je má ploché
![]()
@LindenSkyHope bosé obouvání
a jinak všechno v pořádku? Doporučuju vytáhnout hlavu z internetu a vyrazit mezi lidi
ať už bosa nebo obutá ![]()
Ženský, vy máte dost. No nic, my jdeme ven, bavte se.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.