Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@unuděná píše:
To si děláš legraci?? S tebou musí být fajn žítCo takhle nejprve promluvit s učitelkou, pokud s tím máš takový problém?
Já s tím problémem mít nemůžu, vzhledem k tomu, že dcera žádnou státní instituci nenavštěvuje. Žít se mnou je naopak naprosto normální, snažím se přistupovat k lidem pozitivně, ale dost často se to nevyplací. Navíc, peníze nerostou na stromech, někdo je musí vydělat poctivou prací, ale jestli máš na to, abys vyhazovala peníze oknem, budiž ti přáno.
@LindenSkyHope píše:
Já s tím problémem mít nemůžu, vzhledem k tomu, že dcera žádnou státní instituci nenavštěvuje. Žít se mnou je naopak naprosto normální, snažím se přistupovat k lidem pozitivně, ale dost často se to nevyplací. Navíc, peníze nerostou na stromech, někdo je musí vydělat poctivou prací, ale jestli máš na to, abys vyhazovala peníze oknem, budiž ti přáno.
Co to meleš? Není to vůbec o penězích, ale o tvém přístupu. Musel ti někdo hodně ublížit, jinak nechápu, že bys místo rozumné domluvy s paní učitelkou dala přednost „žalování“ s fakturou u ředitelky, případně právníkovi
Copak bačkora s nápisem „Adámek“ na podrážce se už nedá nosit nebo proč bys jí měla vyhazovat?
A neoháněj se pořád tím, že tvé dítě/děti nechodí do školky. Jednou bude muset minimálně do školy. Takže možná začni trénovat asertivitu, jinak se zlou pochodíš. A pokud mi na to chceš napsat, že dítě dáš do soukromé školy případně ho budeš učit doma, pak
a nechápu, proč máš potřebu přispívat do diskuze o státní školce. Zřejmě jen aby se s utvrdila v tom, že státní rovná se PŘÍŠERNÁ! ![]()
@unuděná píše:
Co to meleš? Není to vůbec o penězích, ale o tvém přístupu. Musel ti někdo hodně ublížit, jinak nechápu, že bys místo rozumné domluvy s paní učitelkou dala přednost „žalování“ s fakturou u ředitelky, případně právníkoviCopak bačkora s nápisem „Adámek“ na podrážce se už nedá nosit nebo proč bys jí měla vyhazovat?
A neoháněj se pořád tím, že tvé dítě/děti nechodí do školky. Jednou bude muset minimálně do školy. Takže možná začni trénovat asertivitu, jinak se zlou pochodíš. A pokud mi na to chceš napsat, že dítě dáš do soukromé školy případně ho budeš učit doma, paka nechápu, proč máš potřebu přispívat do diskuze o státní školce. Zřejmě jen aby se s utvrdila v tom, že státní rovná se PŘÍŠERNÁ!
Tak třeba zimní boty (za minimálně patnáct stovek,) viditelně označené tak, aby dítě poznalo, která strana je pravá a která levá, za zničené, a nepoužitelné ven na ulici, považuji. Uvádím situaci, kterou tady na začátku někdo psal. (Pak tady psala jiná maminka o duopacku pyžam za osm set.) Moje dítě naštěstí ví, kde se která strana nachází. A další věc je, že až budu mít dítě ve škole, bude samo schopné vyhodnotit chování ostatních jedinců. A v případě, kdy by se dělo něco závažnějšího, mi to doma říct.
Taky pisu fixem, nejlepe tim na textil-na cedulky nebo vnitrni stranu boticky. Me deti si veci odmala poznaji, snad nikdy jsme neresili nejakou ztratu nebo vymenu, takze jde spis o to, aby to podepsane bylo pro ucitelky ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
V dnešní době klidně právníka i kvůli dvěma stovkám. Až budeš mít zkušenost s podvodníky na mnohem vyšším levelu, budeš volat právníka i pro „pět peněz “.