Značení botiček v mateřské škole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1142
29.9.16 08:13

Vážně někoho dokáže vytočit podepsané oblečení do školky…? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
29.9.16 08:14

Bože, ženský, to jsou starosti. Bačkory stojí 150 korun, pyžamo stojí stovku? Dvě? Proč někdo dává dítěti do školky pyžamo za 400,–? Učitelka to popíše fixem, pak to nějaký spolužák rozstřihne nůžkama… je to spotřební zboží, jedno pyžamo stojí stejně jako jedno polední menu v průměrné hospodě, tak proč to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.9.16 08:16

U nás by si nic takového učitelky nedovovlily a teda takový přístup by mi vadil hodně. Nikde bych pak neměla jistotu, že by mi jejich podpisem nezničily nějaké jiné věci. Navíc je tedy kluk zvyklý na moje písmo, zkratku jména (na plylšácích, protože oblečení žádné podepsané nemáme, to si sám pozná).

• Citovat
  • Upravit
3337
29.9.16 08:21

Na vše kromě kalhotek a ponožek jsem nechala udělat nažehlovací cedulky se jménem a příjmením. Je to vkusné, přehledné a jde to zase odstranit. Do bot kde to nejde použít nalepím na jazyk obyč. náplast a napíšu příjmení.
Podepsání bačkor bych neřešila, u jiných bot bych skákala metr dvacet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
29.9.16 08:25

@Moucharda Asi jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.9.16 08:30

U nás ve skolce by si to nikdo nedovolil.
Co nemají podepsané a decka si nedokáží poznat. Se dává na místo urcene ztráty/nálezy a pak už je na rodičích jestli si své poznají.
My podepisuje fixou na oblečení. Do školky ze zásady nekupuji děckám žádné drahé věci nechodí tam na přehlídku. A zachvilku jsou stejně věci od fleků nebo z venku jak rádi osmajdane. Zlaté pepko na skolkovou výbavu, jak dělané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
29.9.16 08:31
@Niny píše:
Ale zjistily… já mám aspoň uplnej přehled:) ale tam kde si děti poznají mi to nevadí…
Tam kde dítě pláče, že si to neveme, jelikož to není jeho do mě jde vztek… mám odzkoušeno, pokud má dítko věci podepsané, stačí podpis ukázat a je vyřešeno.
O tom, že mám někdy najednou tři pyžama, která ničí nejsou a já sama taky nevím které je čí a na koho je navlict ani nemluvím… to bych rodiče střílela!!! :D.

Ale nikdy, jsem neměla odvahu, to podepsat za rodiče. Ukdyz ruka ocbas svrbí… Ono zejména v případě, kdy si to oblečení dítko nepozná, by to úplně nefungovalo. Podpis od mamky, je podpis od mamky.

• Samozřejmě se mi stalo, že jsem maminku prosila aby věci podepsala a ona mi s klidem ukazala, že podpis tam dávno je. Jen na. miste, kde bych ho nehledala. Jako učitelka jsem vděčná všem, co podepíšou na cedulku za krk a kalhoty ideálně také na cedulku za pasem. Podpis kalhot na vnitřní straně nohavice u kotníku mě kdysi od jedné maminky malém „rozsekal“

No, vzhledem k tomu, ze je dcera kapanek vyšší, nemůže se stát, že by se její věci zaměnily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
29.9.16 08:44

U nas by si to teda nedovolily :nevim: musi mit podepsana pyzama a backory, zbytek nepodepisuju a jinak pisu taky na stitky a backory dovnitr pod kotnik a nikdo si nikdy nestezoval :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.9.16 08:44

Mě překvapuje, že tu píšete o bačkorkách za 100-200Kč? To jako nějaké jarmilky z tržnice nebo co? Při vší mé snaze nikdy neseženu kvalitní bačkůrky do 200,–, většinou spíš okolo 300,–. Přeci jen v tom to dítě běhá půl dne, spíš víc, a koupit nějaké papučky za kilčo…no nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
29.9.16 08:48

No vidíš a synovi se nepodepsané bačkory za 7 stovek „ztratily“
Byla to má hloupost, na konci srpna chodil do své školky na letní provoz a poslední srpnový den jsem tam věci nechala s tím, že je první zářijový den jen přendám do jiné skříňky.
Učitelky dle stanoveného postupu daly nepodepsané věci do ztrát a nálezů a nalezla jsem vše…až na bačkory. Očividně se někomu hodily!
Nejhorší na tom bylo shánět nové bačkory v podvečer 1.9. a na maloměstě, ve velikosti, které má každé 4-leté dítě. A v jiné barvě než v růžové:)

Jo, kdyby mi je učitelka raději podepsala lihovkou:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
29.9.16 08:51
@unuděná píše:
Mě překvapuje, že tu píšete o bačkorkách za 100-200Kč? To jako nějaké jarmilky z tržnice nebo co? Při vší mé snaze nikdy neseženu kvalitní bačkůrky do 200,–, většinou spíš okolo 300,–. Přeci jen v tom to dítě běhá půl dne, spíš víc, a koupit nějaké papučky za kilčo…no nevím.

Já teda kupuju ty bačkůrky se žirafou, uvádějí je jako zdravotní obuv, a v srpnu byly všude v akcích do 150 Kč. Jinak u nás učitelky též samy nic nepodepisují. Občas se objevila v šatně na okně halda nepodepsaných věcí, asi aby si to rodiče probrali. Dceři skoro nic nepodepisuju, ta má přehled i o tom, co nosí Kačenka a Toník, kdo přišel s čím novým apod. Synovi jsem to raději podepisovala, ten toto nechápe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85357
29.9.16 08:51

Boty podepisuju na podrazce na radu ucitelek;) i venkovni a v pohode, maji ale svetlou podrazku. Backurky bych vubec neresila, ale upozornila je na to, at priste bez meho svoleni nic nepodepisuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
29.9.16 08:52
@unuděná píše:
Mě překvapuje, že tu píšete o bačkorkách za 100-200Kč? To jako nějaké jarmilky z tržnice nebo co? Při vší mé snaze nikdy neseženu kvalitní bačkůrky do 200,–, většinou spíš okolo 300,–. Přeci jen v tom to dítě běhá půl dne, spíš víc, a koupit nějaké papučky za kilčo…no nevím.

normální bačkůrky z dětské obuvi, stojí do 200 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
29.9.16 08:55

Zrovna backory mam taky podepsane lihovkou z boku, stejne je ve skolce dodela, obleceni nekupuju drahe, kolikrat to nekdo cizi odnese domu a ani podpis nezaruci, ze se vzdy najde.

Ale segra takhle malymu koupila na zimu drahe kozene boty ze zahranici, za nekolik tisic, s tim, ze je pak proda a ucitelka na ne z venku lihovkou namalovala obrazky, aby vedel, na kterou nohu ktera patri :zed: myslela, ze ji odvezou, me by vezli taky, zrovna na botech taky nesetrim ani do skolky.

• Citovat
  • Upravit
LindenSkyHope
29.9.16 09:08
@unuděná píše:
Přesně tak, kvalitní bačkory stojí většinou krapet víc.
@adam75 píše:
Bože, ženský, to jsou starosti. Bačkory stojí 150 korun, pyžamo stojí stovku? Dvě? Proč někdo dává dítěti do školky pyžamo za 400,–? Učitelka to popíše fixem, pak to nějaký spolužák rozstřihne nůžkama… je to spotřební zboží, jedno pyžamo stojí stejně jako jedno polední menu v průměrné hospodě, tak proč to řešit.

Kvalitní bačkory 150,– rozhodně nestojí. Kupuji dceři výhradně obuv od DPK, u nichž se cena pohybuje okolo pětistovky za ty nejobyčejnější bačkůrky.

Příspěvek upraven 29.09.16 v 09:10

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin