Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@adam75 TeĎ je má zdravé. Víš, že až polovina!!! 6letých má nějakou vadu postavení noh? Kolikrát i nediagnostikovanou, protože dětská dr. to hned na první pohled nepozná, je třeba vyšetření podiatrem. A s roky se vady zhoršují a nabalují. Pak jsou z toho nejen problémy s ploskami nohou, ale také kolena, kyčle, páteř, postavení ramen, bolesti hlavy od krční páteře, nesoustředěnost, únava…v těle všechno souvisí se vším. Prostě platíme daň za to, že chodíme po dvou. A dnešní životní styl tomu nepřispívá. Takže já si radši připlatím pár stovek za kvalitní botky a nebudu muset v budoucnu spytovat svědomí, jestli jsem něco nezanedbala. A ne, nemám to načtené z internetu.
Ty si dělej co chceš, tvé děti, tvoje zodpovědnost.
@adam75 Mimo jseš tu ty. Zdraví dětí je pro mě na prvním místě a nevím, proč bych měla být neurotická a mimo jen proto, že mě zajímají způsoby, jak dítěti nezničit nohu špatným obouváním? ![]()
A tohle kopání kolem sebe v tématu, o kterém nemáš ani páru, svědčí opravdu o tvé inteligenci. Když něčemu nerozumím, tak se k tomu aspoň nevyjadřuju ne?
@Maiiia píše:
@adam75 TeĎ je má zdravé. Víš, že až polovina!!! 6letých má nějakou vadu postavení noh? Kolikrát i nediagnostikovanou, protože dětská dr. to hned na první pohled nepozná, je třeba vyšetření podiatrem. A s roky se vady zhoršují a nabalují. Pak jsou z toho nejen problémy s ploskami nohou, ale také kolena, kyčle, páteř, postavení ramen, bolesti hlavy od krční páteře, nesoustředěnost, únava…v těle všechno souvisí se vším. Prostě platíme daň za to, že chodíme po dvou. A dnešní životní styl tomu nepřispívá. Takže já si radši připlatím pár stovek za kvalitní botky a nebudu muset v budoucnu spytovat svědomí, jestli jsem něco nezanedbala. A ne, nemám to načtené z internetu.Ty si dělej co chceš, tvé děti, tvoje zodpovědnost.
A můžeš všechno tohle dělat a nezabráníš tomu, i přesto může mít dítě zdravotní problémy. A jiné, celý život chodící v blbých botách, může mít nohy naprosto zdravé.
Brala bych to trochu s rozumem. Hrotíte to tady do extrémů ![]()
No nevím, i kdyby to byly boty za 150 Kč (nebo pyžamo za 200), nevidím důvod, proč by je měly paní učitelky ničit. Jasně, počítám s tím, že v MŠ se můžou věci zničit, ale rozumím tomu spíš tak, že si dítě oblečení umaže při výtvarce, při jídle nebo venku, případně se prostě někde ztratí, zkrátka věci, které učitelky při nejlepší vůli těžko uhlídají. Každopádně si nemyslím, že by to paní učitelka udělala jen tak z plezíru, prostě si nevšimla podpisu, tak sáhla po v tu chvíli nejsnazším řešení. Normálně bych jí vysvětlila, že boty po sobě děti dědí (nebo cokoli je ten důvod), tak jestli by mi mohla říct, jak si to označení představuje, aby to pak nemusela řešit takhle. Myslím, že tohle se dá vyřešit v klidu a ke spokojenosti všech.
@Saatine slovní spojení „bose obouvani“ je víc než divné, sorry.
@adam75 píše:Čemu se divíš, vždyť existuje i „nahý make-up“, a dokonce jsem viděla i prodávat „sádlo light“
@Saatine slovní spojení „bose obouvani“ je víc než divné, sorry.
Ahoj všem přispěvatelkám!
Moc moc děkuji za všechny reakce, téma je to, koukám živé nejen v naší MŠ
. Jsem teď určitě v lepším obraze jak to chodí v jiných školkách, ale i jak se na to tváříte jako maminky.
Já si osobně pořád stojím za tím, že když vznikne problém, měly by učitelky rodiče požádat o jeho řešení, tedy samozřejmě pokud ten problém může na rodiče počkat. Značení oblečení a botiček na rodiče počkat rozhodně může. Jde navíc o soukromý majetek, který nemá nikdo cizí co zbytečně znehodnocovat. A je na hlavu postavené, se před někým ještě obhajovat a vysvětlovat, co s s tím majetkem mám za plány, to je moje věc.
PS: Fááákt mi ta fixka nejde vyčistit, barva se během jednoho dne vpila do hloubky podrážky, musela bych jí kus odkrojit
A opravdu jsem měla botičky označené čitelně.
No, vždyť to byl taky důvod, proč jsem se do téhle diskuse vůbec zapojovala. Mám dítě školkového věku, ale do státní školky bych ho v životě nedala. Naštěstí nestrádám po materiální stránce, ale zkoušela jsem si představit nějakou jinou maminku, která dítě ve třech letech do školky dát musí, protože prostě ten druhý příjem rodina potřebuje. Snaží se dítě kvalitně, především tedy zdravotně nezávadně, oblékat a obouvat, a do toho naběhne to „demoliční komando s lihovkama“. Taky posílám věci po dceři dál. Ty lepší prodávám a druhou jakost většinou daruji. A hodně se mi teda příčí, aby mi věci kdokoliv a z jakéhokoliv důvodu ničil. Mají snad rodiče slušně požádat, aby si věci řádně označili, a ne je takto znehodnotit. Jenže ve státní instituci nebývá nejspíš zvykem, brát rodiče jako rovnocenného partnera. Je mi z toho teda docela blivno.
A ještě teda dodatek, asi bych druhý den naběhla s fakturou k ředitelce, a požadovala náhradu za vzniklou škodu. Kdyby to odmítla řešit, povolala bych právníka. Ten funguje vždycky. A pro dítě hledala jinou školku. Dříví na sobě štípat nenechám, ani nebudu nastavovat jako normu ničení cizího majetku.
@LindenSkyHope Já myslím, že jsi dost zaslepená a házíš všechny státní školky do jednoho pytle. Všechny nejsou špatné. Však jsi to tady četla, že ve většině školek by něco takového neudělali. Je to o lidech. To, že je školka soukromá a ty za ní platíš jiné peníze, ještě neznamená, že je kvalitní ![]()
@LindenSkyHope píše:
A ještě teda dodatek, asi bych druhý den naběhla s fakturou k ředitelce, a požadovala náhradu za vzniklou škodu. Kdyby to odmítla řešit, povolala bych právníka. Ten funguje vždycky. A pro dítě hledala jinou školku. Dříví na sobě štípat nenechám, ani nebudu nastavovat jako normu ničení cizího majetku.
To si děláš legraci?? S tebou musí být fajn žít
Co takhle nejprve promluvit s učitelkou, pokud s tím máš takový problém?
Tyjo, jsem si tu poprskala monitor. Právníka kvůli dvěma stovkám, nehledě na to, že škoda není ani ve výši těch botiček, jelikož nejsou zničené. Ty jsi fakt hustá ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.