Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Testík s váhou 9 (maximum je váha 10), nový pedagog ve třídě i na škole, která měla dosud (2 roky) z předmětu převážně dvojky a trojky. V současné době mají nejlepší ze třídy trojky, a tak čtvrtina třídy propadá - k těm naštěstí potomek nepatří.
A kde je problem? Tak se měla připravit ne? Na SŠ není mimino. Je to stejně jsko by češtinář řekl, napište nevím líčení na tři strany, budu hodnotit obsah, gramatiku …. Proste samostatná příprava na známku
Tak to moc nechápu. Tam se většinou studenti nechovají jako ho.vada, že by to profesor řešil touto cestou ![]()
Víc informací k tomu nemáš?
@Anonymní píše:
Může pedagog SŠ nechat třídu psát test z látky, kterou neprobral a jen o ní řekl, že se ji mají naučit? Bez možnosti konzultace? Z hodiny na hodinu? Konkrétně fyzika.
Ano, proč b nemohl.
Prvně bych se podívala do školního řádu, pokud tam nic nebude, tak se zeptat třídního a pokud informaci nezískam ani tam, tak vedení. Myslím si, že tohle žádný zákon ani vyhláška specifikovat nebude a je to v režii konkrétní školy.
@jahuhudka píše:
A kde je problem? Tak se měla připravit ne? Na SŠ není mimino. Je to stejně jsko by češtinář řekl, napište nevím líčení na tři strany, budu hodnotit obsah, gramatiku …. Proste samostatná příprava na známku
1. učí se. 2.flákač není, když odhlédnu od fyziky, vychází na vysvědčení tři dvojky. 3. Jsem lehčí o 700 za doučování. 4. Asi není úplně běžné, že se celá třída najednou zhoršila o minimálně 2 stupně. A jen z jednoho předmětu.
A samostudium by mi nevadilo, ale nemožnost konzultace ano. A hodně. Protože v tom případě by byl učitel zbytečný. I na VŠ je možnost látku konzultovat.
@Anonymní píše:Školní řád, pokavaď tam o tom nic není, znamená to, že může…případně můžeš jít za vedením školy a tam ti odpoví…
Nějaká opora pro tvé tvrzení - zákon, vyhláška,…?
@Jahru píše:
A samostudium by mi nevadilo, ale nemožnost konzultace ano. A hodně. Protože v tom případě by byl učitel zbytečný. I na VŠ je možnost látku konzultovat.
Kolik žáků jde za učitelem a zada konzultaci k probranemu tématu? To by mě zajímalo.
Proč to, jako třída, neřešíte s třídním. Od toho ten třídní je. Třeba by se mohl s vyučujícím domluvit na případných konzultacích. ALe jinak se fakt na gymplu předpokládá, že si člověk i něco zvládne nastudovat sám.
@jahuhudka píše:
Kolik žáků jde za učitelem a zada konzultaci k probranemu tématu? To by mě zajímalo.
Tak asi záleží na předmětu a učiteli
Moje dítě občas konzultovat chodí. V ŠŘ i mají danou povinnost pro učitele konzultace poskytovat.
@Anonymní píše:
1. učí se. 2.flákač není, když odhlédnu od fyziky, vychází na vysvědčení tři dvojky. 3. Jsem lehčí o 700 za doučování. 4. Asi není úplně běžné, že se celá třída najednou zhoršila o minimálně 2 stupně. A jen z jednoho předmětu.
Učitele / zaměstnavatele/spolupracovníky bude potkávat různé. Škola je dnes lehce řešitelná, pokud dítě není flakac ( a ty rikas, ze není) vše je k nalezení nejen v textové podobě, ale mnoho videí polopaticky vysvětlující cokoliv si vzpomenes. Proste možná blby učitel. I takoví jsou. O to víc bude muset zapnout sama
@Anonymní píše:
Může pedagog SŠ nechat třídu psát test z látky, kterou neprobral a jen o ní řekl, že se ji mají naučit? Bez možnosti konzultace? Z hodiny na hodinu? Konkrétně fyzika.
Na gymnázium kde je pravděpodobnost vysoké školy a kde se musejí lidé připravit a naučit větší kvanta učiva.
Myslím si, že může a čas od času jim to neuškodí ![]()
A co se známek týče - neznamená, že jim ten předmět šel, ale může to znamenat, že byl učitel mírnější až moc hodný, tenhle je přísnější.
My jsme měli na střední škole s maturitou, týden individuální praxe - celá třída se učila, krom 2 lidí kteří měli praxi (to stejné i při kondičních jízda autoškoly - 1 hod. matiky na začátku dne, 2 hod. na konci a test se psal z toho co se učili ráno ). V pondělí přišel člověk do školy a žádného učitele nezajímalo, že jsme týden nebyli ve škole, že se píše test, zkouší atd… Chceš studovat naší školu, chceš, tak makej.
Prostě jsme si učivo přeposílali, příp. letěli po praxi ještě rychle do školy okopírovat učivo a doma jsme se připravovali sami.
@truelly píše:
Tak to moc nechápu. Tam se většinou studenti nechovají jako ho.vada, že by to profesor řešil touto cestou
Víc informací k tomu nemáš?
Nový pedagog, učitel VŠ. Na písemné žádosti studentů o konzultace nereaguje. Říká jim, že se mají více učit. Snaží se řešit třídní a bývalá fyzikářka (mimochodem, minulý test s daty, které by měli studenti znát nevypočítala, vypočítala jej se svými znalostmi). Ve třídě byli loni 14 vyznamenání. Letos by to bylo obdobné, kdyby nebyla fyzika. Některé dívky se už několikrát po testu rozbrečely. Rodiče na třídní schůzce už o čtvrdletí kontaktovali vedení školy, to slíbilo nápravu. Zatím se nic neděje. Učitel nesplnil ani to, o čem jsme byli písemně informováni ředitelem, že udělá. Asi jiného fyzikáře nemají.
@Králičice píše:
Tak se zeptej vedeni..nebo nemaji hodiny pro studenty?
Jsem rodič, zbytek níže.