Známkování testu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42007
18.1.23 18:59
@Keyllah píše:
a psaní písemek/testů je někde ošetřené? myslíš právně? :think: tak pokud je to učivo jejich ročníku, které probrali, které se měli doma naučit, tak si nemyslím, že by někde bylo uvedené, že se to nesmí :think:

Oni ho neprobrali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42007
18.1.23 19:00
@Keyllah píše:
Tak on jim zadal samostudium, jednu hodinu jim hodí pár příkladů na tabuli a budeš tam kde teď. Resp. jak ty prokážeš, že to s nimi neprocvičil? :think: urgovala bych spíš toho ředitele, ale obávám se, že s tím, až tak moc neuděláte…spíš bych se zaměřila na to to s dítkem probrat sama/sehnat doučo atd…

Ne, minulou hodinu zadal, zítra píšou. Doučko má, právě jí to vysvětluje student matfyzu.

Příspěvek upraven 18.01.23 v 19:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2668
18.1.23 19:01
@Havlova píše:
Je tam odstavec: Pedagog klasifikuje jen probrané učivo po jeho předchozím procvičení.

Tohle je diskutabilní. Učitel může argumentovat, že procvičit si to měli studenti doma, že jim to dal za domácí úkol a měl by bohužel pravdu.
Za mě - fyzika je těžký předmět a učitel by se měl zaměřit na to pomoct studentům danou látku pochopit a ne je zbytečně potápět. Nic z toho nemá, leda že by si tak léčil nějaké svoje komplexy, potápěním slabších. Docela to hraničí se šikanou ze strany učitele, ale bohužel i tací jsou v pedagogickém sboru a není jich zrovna málo.
Pokud nepomůže promluvit si s učitelem a následně případně stížnost u ředitele, pak jedině stížnost u zřizovatele školy. Nicméně výsledek nejistý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
18.1.23 19:01
@Havlova píše:
Už jsem i našla, že to je proti školnímu řádu. Nevím proč mě to tam nenapadlo hledat.
Je tam odstavec: Pedagog klasifikuje jen probrané učivo po jeho předchozím procvičení.
Já jsem tady chtěla jen zjistit, kde pro to najdu oporu, ne rozebírat věci okolo.
Situaci samozřejmě řešíme, jeden otec sepisuje oficiální stížnost, ke které se budeme připojovat.

Jsme ráda, že to má oporu ve školním řádu. Musím říct, že jsem zděšená, kolik lidí tady obhajuje učitele, který neučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42007
18.1.23 19:03
@Perníček22 píše:
Tak se otočit na tom, každá škola má svůj školní řád, takže pokud vy to tam máte, je to super… :palec:
Nejhorší je, že jediná šance je, že by jim změnili učitele, ovšem pokud ho mají…pokud ne…je to blbý a nejhorší je, že zvláště někteří VŠ učitelé jsou hodně mstivý a o to více, to pak těm dětem dá „sežrat“, jsou zvyklí na to, že si můžou dělat co chtějí a počítají s tím :zed:

Nemají. Ale stejně už jich čtvrtina propadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
18.1.23 19:03

A já si myslím, že nemůže. Látku má probrat, vysvětlit a potom dát test.

Fyzika je koukám na více školách problematická. Málo fyzikářů a těch dobrých ještě méně.

Neřešila bych trojku na vysvědčení, řešila bych to, že moje dítě to neumí a neumí to z důvodu špatného kantora. Takže bych to řešila. S třídním učitelem. Poté případně s ředitelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42007
18.1.23 19:05

@Perníček22 Už jsem poslala odkaz autorovi stížnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42007
18.1.23 19:08
@Zeoli píše:
A já si myslím, že nemůže. Látku má probrat, vysvětlit a potom dát test.

Fyzika je koukám na více školách problematická. Málo fyzikářů a těch dobrých ještě méně.

Neřešila bych trojku na vysvědčení, řešila bych to, že moje dítě to neumí a neumí to z důvodu špatného kantora. Takže bych to řešila. S třídním učitelem. Poté případně s ředitelem.

Je to v běhu. Trojku řeší ona. Nikdy ji neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
18.1.23 19:10
@Havlova píše:
Oni ho neprobrali.

tak ale probrané učivo je i to, co se probere samostudiem, ne? obzvlášť ve třeťáku, už určitě nějaké samostudium měli. Knihy v literatuře taky nečtou v hodině, ale mají je za úkol načíst a berou se za probrané, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42007
18.1.23 19:11
@Keyllah píše:
tak ale probrané učivo je i to, co se probere samostudiem, ne? obzvlášť ve třeťáku, už určitě nějaké samostudium měli. Knihy v literatuře taky nečtou v hodině, ale mají je za úkol načíst a berou se za probrané, ne? :think:

A jeho procvičení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
18.1.23 19:13
@Havlova píše:
Ne, minulou hodinu zadal, zítra píšou. Doučko má, právě jí to vysvětluje student matfyzu.Příspěvek upraven 18.01.23 v 19:02

blbý, no :think: se obávám, že taháte krátkou, resp. než se cokoli dořeší bude pololetí za vámi a je otázkou, zda má ředitel personální možnosti to hned vyřešit. Resp. může udělat bububu, ale má reálné páky? :think: jako třeba ta literatura se samostudiem dá, děják, zemák, ale zrovna ta fyzika je celkem masakr i s dobrým učitelem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
18.1.23 19:14
@Havlova píše:
Nemají. Ale stejně už jich čtvrtina propadá.

A to je ten největší problém…oni ho potřebují :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
18.1.23 19:16
@Havlova píše:
A jeho procvičení.

a to „procvičení“ je někde konkretizováno? jak přesně to má být? kolik příkladů? kolik času tomu procvičování musí věnovat? napíše na tabuli dva příklady, propočítá je a nemá procvičeno? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42007
18.1.23 19:16
@Perníček22 píše:
A to je ten největší problém…oni ho potřebují :roll:

Ale ty studenty taky. Ono, když jim propadne čtvrtina třídy nebude pro školu mic dobrá vizitka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42007
18.1.23 19:18
@Keyllah píše:
a to „procvičení“ je někde konkretizováno? jak přesně to má být? kolik příkladů? kolik času tomu procvičování musí věnovat? napíše na tabuli dva příklady, propočítá je a nemá procvičeno? :think:

To nevím, ale ani to nestihne. Zítra ráno píšou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí