Známkování testu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
SAJ
17073
18.1.23 20:56
@Trojlístek píše:
No, máme dceru na výběrové jazykové státní škole. U nás se řešila Vlastiveda. Naprosto příšerná výuka, metody, samotná učitelka, špatně vytvořené testy, pofidérní zápisy, pofidérní úkoly. Ředitelce pěkně cvakal zadek, když se dozvěděla, že pokud už skutečně nesjedna nápravu, tak inspekce si s tím poradí.
Do nekonečna to takovým nemůže procházet. Pokud bude existovat několik zmínek, tak ta škola ztratí kredit.
Půjdou tam jen ti, kterým bude jedno hodnocení, jedno kdo je učí, jak se uplatní dál je otázka.
Je to sice na dlouho, nicméně v našem kraji jedno takové neslavné gymnázium existuje. Povedlo se jim to gymnázium totálně znehodnotit, úspěšnost dosta se na VŠ se rovná náhodě. Jde jen o to mít papír ze SŠ, nicméně úspěchu složit maturitu se tam povede málo komu.
Takže pokud tam směřuji některé školy skrz „jednotlivce“, tak je to hodně špatně a osobně bych se vůbec nebála obrátit na ombudsmana.
Možná ti připadám směšná, ale mě tady rozezlily ty hloupé názory o samostudiu. Laik hodnotí laika, pak se vlastně měnit lecčems divit.

Vlastivěda = první stupeň ZŠ. To je poněkud jiná situace než třetí ročník výběrového gymnázia a VŠ vyučující z oboru. :nevim: Ty laiku. :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41986
18.1.23 20:57
@Zumpa píše: Život je tak trošku sviňa. A tenhle učitel to ta děcka učí dobře. Pokud tahle forma výuky nebude pravidlem, tak by mě ani nenapadlo kvůli tomu zakládat vztekací audítko na epipi.

Ona u něj pravidlem je. A ne, když většina třídy látku nechápe, neučí dobře. Operatér, kterému většina lidí zemře, taky nedělá svou práci dobře a kupodivu to nikdo netvrdí. Já nezaložila vztekací diskusi, já jen hledala, jak se bránit a to jsem našla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
18.1.23 20:59
@SAJ píše:
Vlastivěda = první stupeň ZŠ. To je poněkud jiná situace než třetí ročník výběrového gymnázia a VŠ vyučující z oboru. :nevim: Ty laiku. :roll: :roll: :roll:

i na prvnim stupni lze byt spatnym ucitelem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
18.1.23 21:01
@Havlova píše:
Ona u něj pravidlem je. A ne, když většina třídy látku nechápe, neučí dobře. Operatér, kterému většina lidí zemře, taky nedělá svou práci dobře a kupodivu to nikdo netvrdí. Já nezaložila vztekací diskusi, já jen hledala, jak se bránit a to jsem našla.

vubec se neobhajuj. bohuzel je ve skolstvi neco spatne. Delam vse pro to, aby nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
18.1.23 21:06
@matkabagristy píše:
i na prvnim stupni lze byt spatnym ucitelem

To vůbec nezpochybňuji - ale to, co je zcela neobhajitelné na prvním stupni, už na třetím stupni (zvlášť na výběrovém gymplu) projde bez postihu.

Jo, můžeme debatovat, zda je to správné a morální (což není), ale to je tak všechno, bohužel. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
18.1.23 21:09
@Havlova píše:
Ona u něj pravidlem je. A ne, když většina třídy látku nechápe, neučí dobře. Operatér, kterému většina lidí zemře, taky nedělá svou práci dobře a kupodivu to nikdo netvrdí. Já nezaložila vztekací diskusi, já jen hledala, jak se bránit a to jsem našla.
@matkabagristy píše:
vubec se neobhajuj. bohuzel je ve skolstvi neco spatne. Delam vse pro to, aby nebylo

Klidně pojmenujme, co je blbě. Kvalita výuky nikoho nezajímá, nejméně ze všech ČŠI (mám to čerstvě za sebou), kvalitní vyučující nejsou a když jsou, je to bída. Jako třešinka na dortu - někteří rodiče zpochybňují vše - a ničí tím své děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
18.1.23 21:10
@SAJ píše:
To vůbec nezpochybňuji - ale to, co je zcela neobhajitelné na prvním stupni, už na třetím stupni (zvlášť na výběrovém gymplu) projde bez postihu.Jo, můžeme debatovat, zda je to správné a morální (což není), ale to je tak všechno, bohužel. :nevim:

nestesti, odbornici v praxi, jak to nema vypadat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
18.1.23 21:11
@SAJ píše:
To vůbec nezpochybňuji - ale to, co je zcela neobhajitelné na prvním stupni, už na třetím stupni (zvlášť na výběrovém gymplu) projde bez postihu.Jo, můžeme debatovat, zda je to správné a morální (což není), ale to je tak všechno, bohužel. :nevim:

Nesouhlasím. Tím, že se to vzdá, situaci nevyřeší. Pokud je ovšem takto školství nastavené, tak… Vlastně nevím co tak. Tak je to v ped@Li.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
18.1.23 21:14
@Trojlístek píše:
Nesouhlasím. Tím, že se to vzdá, situaci nevyřeší. Pokud je ovšem takto školství nastavené, tak… Vlastně nevím co tak. Tak je to v ped@Li.

Aprobuj se a běž učit. :nevim: Víc ti asi neporadím. :nevim:

Dokud nenalákáme do školství kvalitní fyzikáře, bude výuka vypadat tak jako u Havlové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35900
18.1.23 21:15
@Anonymní píše:
Nový pedagog, učitel VŠ. Na písemné žádosti studentů o konzultace nereaguje. Říká jim, že se mají více učit. Snaží se řešit třídní a bývalá fyzikářka (mimochodem, minulý test s daty, které by měli studenti znát nevypočítala, vypočítala jej se svými znalostmi). Ve třídě byli loni 14 vyznamenání. Letos by to bylo obdobné, kdyby nebyla fyzika. Některé dívky se už několikrát po testu rozbrečely. Rodiče na třídní schůzce už o čtvrdletí kontaktovali vedení školy, to slíbilo nápravu. Zatím se nic neděje. Učitel nesplnil ani to, o čem jsme byli písemně informováni ředitelem, že udělá. Asi jiného fyzikáře nemají.

A za co bere učitel - externista peníze? Zadat objem materiálu a na další hodině test umím taky, byť nejsem učitel ani fyzikář. Kde mají tak libové pracovní podmínky? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
18.1.23 21:16

@Havlova ano i na naší škole, byť se jedná o ZŠ aktuálně druhý stupeň musí mít doplněné všechny testy a zkoušení.
Dcera slovy chyběla tři dny. Poté, co se vrátila psala komplet ze všeho co psali ostatní. Jednalo se o 7 testů. Když má být nemocná, jima ji hrůza, co ji čeká po návratu. Samozřejmě k tomu psala další testy, které byly v plánu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35900
18.1.23 21:17
@Perníček22 píše: Školní řád, pokavaď tam o tom nic není, znamená to, že může…případně můžeš jít za vedením školy a tam ti odpoví…

Pokud to tam není, tak nemůže, jelikož co není zakázáno, je povoleno jenom pro občana, ale pro instituci, co není povoleno, je zakázáno! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
18.1.23 21:17
@SAJ píše:
Aprobuj se a běž učit. :nevim: Víc ti asi neporadím. :nevim:Dokud nenalákáme do školství kvalitní fyzikáře, bude výuka vypadat tak jako u Havlové.

:,( smutné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41986
18.1.23 21:19
@SAJ píše:
Aprobuj se a běž učit. :nevim: Víc ti asi neporadím. :nevim:Dokud nenalákáme do školství kvalitní fyzikáře, bude výuka vypadat tak jako u Havlové.

Doteď nevypadala. Učitelka jim to zvládla vysvětlit. Ona je ta škola jinak fakt dobrá. Učitelé v pohodě. Jo, pár sucharů (ale umí učit), pár se svýma libůstkama (ale nic zásadního). Až letos jim to pokazil tenhle. Fakt nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
18.1.23 21:19
@SAJ píše:

Jo a ulitava mi ČJ, to by se vám nelíbilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí