Známkování testu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.1.23 18:19
@vokishka píše:
Proč to, jako třída, neřešíte s třídním. Od toho ten třídní je. Třeba by se mohl s vyučujícím domluvit na případných konzultacích. ALe jinak se fakt na gymplu předpokládá, že si člověk i něco zvládne nastudovat sám.

Viz níže.

• Citovat
  • Upravit
65108
18.1.23 18:20
@Anonymní píše:
Nový pedagog, učitel VŠ. Na písemné žádosti studentů o konzultace nereaguje. Říká jim, že se mají více učit. Snaží se řešit třídní a bývalá fyzikářka (mimochodem, minulý test s daty, které by měli studenti znát nevypočítala, vypočítala jej se svými znalostmi). Ve třídě byli loni 14 vyznamenání. Letos by to bylo obdobné, kdyby nebyla fyzika. Některé dívky se už několikrát po testu rozbrečely. Rodiče na třídní schůzce už o čtvrdletí kontaktovali vedení školy, to slíbilo nápravu. Zatím se nic neděje. Učitel nesplnil ani to, o čem jsme byli písemně informováni ředitelem, že udělá. Asi jiného fyzikáře nemají.

pokud je to takhle, tak moc nevím, co čekáš tady. Kdyby to bylo protizákonné, tak by vám to asi ta fyzikářka řekla. Znovu si stěžujte řediteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8852
18.1.23 18:20
@Anonymní píše:
Nový pedagog, učitel VŠ. Na písemné žádosti studentů o konzultace nereaguje. Říká jim, že se mají více učit. Snaží se řešit třídní a bývalá fyzikářka (mimochodem, minulý test s daty, které by měli studenti znát nevypočítala, vypočítala jej se svými znalostmi). Ve třídě byli loni 14 vyznamenání. Letos by to bylo obdobné, kdyby nebyla fyzika. Některé dívky se už několikrát po testu rozbrečely. Rodiče na třídní schůzce už o čtvrdletí kontaktovali vedení školy, to slíbilo nápravu. Zatím se nic neděje. Učitel nesplnil ani to, o čem jsme byli písemně informováni ředitelem, že udělá. Asi jiného fyzikáře nemají.

Tak to je hodně blbé. Ovšem zažila jsem stejnou situaci také s fyzikářkou. Nová a byla tam rok. Nevim, co to byl za úlet. Fakt jsme šprtali nejvíc fyziku. Držte se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
18.1.23 18:23

Odbornici do skol :roll:
Postup ucitele je nepedagogicky, nikoli nezakonny. Obratte se na vedeni skoly, reseni je v kompetenci reditele. Ale moc od toho necekejte. Ucitelu fyziky je jako safranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
18.1.23 18:24
@Jahru píše:
A samostudium by mi nevadilo, ale nemožnost konzultace ano. A hodně. Protože v tom případě by byl učitel zbytečný. I na VŠ je možnost látku konzultovat.

Otázkou je, zda vůbec žáci zkusili o konzultaci požádat :nevim: Nevěřím tomu, kdyby předseda třídy (nebo kdokoliv s žáků) za učitelem zašel a řekl mu, kde je problém (že se jim to nepodařilo nastudovat, že tomu nerozumí atd.), tak by to s nimi ten učitel neprobral a pokud ne, tak teprve pak je to na nějaký rozhovor s vedením školy. Jenže většina žáků, raději mlčí, než aby šli něco sami vykomunikovat (obligátní otázka při matice: pochopili jste to? Odpověď: Ano (a neví nic)). Dodnes si pomatuji, že jsme občas na gymplu jako třída takto šli za učitelem, omluvili jsme se a řekli kde je problém, vždy se nám snažili pomoct, ale je pravda, že jsme k tomuto přístupu dozráli až tak ve třeťáku, spíše čtvrťáku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41981
18.1.23 18:24
@vokishka píše:
pokud je to takhle, tak moc nevím, co čekáš tady. Kdyby to bylo protizákonné, tak by vám to asi ta fyzikářka řekla. Znovu si stěžujte řediteli.

To je v běhu, sepisujeme oficiální stížnost rodičů, s tím, že když nebude věc adekvátně řešena, budeme kontaktovat školní inspekci. Tady jsem chtěla zjistit, jestli je možné takový test vůbec psát. A čím je to eventuálně ošetřené.

Příspěvek upraven 18.01.23 v 18:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2668
18.1.23 18:25

Může. Prostě očekává trochu víc samostatnosti od studentů a ne že jim bude muset vysvětlit všechno polopaticky jako miminům. I když je učivo, které lze jednoduše odpapouškovat a pak učivo, kde se musí zapojit logika a hlavně probíranou látku pochopit. A to není pro každého. Nicméně mluvíš o gymplu, takže tam se logicky očekává, že studenti jsou všestranně zaměření, tudíž i schopni sami pochopit něco, co vyžaduje zapojení logiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41981
18.1.23 18:26
@Perníček22 píše:
Otázkou je, zda vůbec žáci zkusili o konzultaci požádat :nevim: Nevěřím tomu, kdyby předseda třídy (nebo kdokoliv s žáků) za učitelem zašel a řekl mu, kde je problém (že se jim to nepodařilo nastudovat, že tomu nerozumí atd.), tak by to s nimi ten učitel neprobral a pokud ne, tak teprve pak je to na nějaký rozhovor s vedením školy. Jenže většina žáků, raději mlčí, než aby šli něco sami vykomunikovat (obligátní otázka při matice: pochopili jste to? Odpověď: Ano (a neví nic)). Dodnes si pomatuji, že jsme občas na gymplu jako třída takto šli za učitelem, omluvili jsme se a řekli kde je problém, vždy se nám snažili pomoct, ale je pravda, že jsme k tomuto přístupu dozráli až tak ve třeťáku, spíše čtvrťáku :think:

Věřit nemusíš, i to je předmětem stížnosti. Jsou ve třeťáku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41981
18.1.23 18:28
@matkabagristy píše:
Odbornici do skol :roll:
Postup ucitele je nepedagogicky, nikoli nezakonny. Obratte se na vedeni skoly, reseni je v kompetenci reditele. Ale moc od toho necekejte. Ucitelu fyziky je jako safranu.

Právě to si myslím, že je ten problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
18.1.23 18:34
@Anonymní píše:
Škoda, že jsi toto nenapsala hned do úvodu…protože za těchto podmínek je to o něčem jiném, stěžovala bych si opět u ředitele s odkazem na to, že nebylo splněno, to co bylo písemně zaslíbeno, nicméně se obávám, že s tím nic moc nezmůžete. Učitelé fyziky jsou těžce nedostatkové zboží :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41981
18.1.23 18:41
@Perníček22 píše: Škoda, že jsi toto nenapsala hned do úvodu…protože za těchto podmínek je to o něčem jiném, stěžovala bych si opět u ředitele s odkazem na to, že nebylo splněno, to co bylo písemně zaslíbeno, nicméně se obávám, že s tím nic moc nezmůžete. Učitelé fyziky jsou těžce nedostatkové zboží :(

Už jsem i našla, že to je proti školnímu řádu. Nevím proč mě to tam nenapadlo hledat.
Je tam odstavec: Pedagog klasifikuje jen probrané učivo po jeho předchozím procvičení.
Já jsem tady chtěla jen zjistit, kde pro to najdu oporu, ne rozebírat věci okolo.
Situaci samozřejmě řešíme, jeden otec sepisuje oficiální stížnost, ke které se budeme připojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41130
18.1.23 18:47
@Havlova píše:
To je v běhu, sepisujeme oficiální stížnost rodičů, s tím, že když nebude věc adekvátně řešena, budeme kontaktovat školní inspekci. Tady jsem chtěla zjistit, jestli je možné takový test vůbec psát. A čím je to eventuálně ošetřené.Příspěvek upraven 18.01.23 v 18:25

a psaní písemek/testů je někde ošetřené? myslíš právně? :think: tak pokud je to učivo jejich ročníku, které probrali, které se měli doma naučit, tak si nemyslím, že by někde bylo uvedené, že se to nesmí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
18.1.23 18:48
@Havlova píše:
Už jsem i našla, že to je proti školnímu řádu. Nevím proč mě to tam nenapadlo hledat.
Je tam odstavec: Pedagog klasifikuje jen probrané učivo po jeho předchozím procvičení.
Já jsem tady chtěla jen zjistit, kde pro to najdu oporu, ne rozebírat věci okolo.
Situaci samozřejmě řešíme, jeden otec sepisuje oficiální stížnost, ke které se budeme připojovat.

super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41130
18.1.23 18:49
@Havlova píše:

Tak on jim zadal samostudium, jednu hodinu jim hodí pár příkladů na tabuli a budeš tam kde teď. Resp. jak ty prokážeš, že to s nimi neprocvičil? :think: urgovala bych spíš toho ředitele, ale obávám se, že s tím, až tak moc neuděláte…spíš bych se zaměřila na to to s dítkem probrat sama/sehnat doučo atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
18.1.23 18:52
@Havlova píše:

Tak se otočit na tom, každá škola má svůj školní řád, takže pokud vy to tam máte, je to super… :palec:
Nejhorší je, že jediná šance je, že by jim změnili učitele, ovšem pokud ho mají…pokud ne…je to blbý a nejhorší je, že zvláště někteří VŠ učitelé jsou hodně mstivý a o to více, to pak těm dětem dá „sežrat“, jsou zvyklí na to, že si můžou dělat co chtějí a počítají s tím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí