Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@easydrink píše:
To moc samostatní nejsou, když se nedokážou připravit na nějaký testAž budou na vysoké, tak to budou maminky psát jednu stížnost za druhou.
Dítě na VŠ mám, zvládá v pohodě, dík za optání. ![]()
@easydrink píše:
To moc samostatní nejsou, když se nedokážou připravit na nějaký testAž budou na vysoké, tak to budou maminky psát jednu stížnost za druhou.
Ale kulový. A představ si, že i ředitelství jim dalo za pravdu a mají jiného učitele. Ono, když zadaný příklad má problém vypočítat i gymnaziální fyzikář, když počítá jen s tím, co ty děti mají doteď znát, tak to není asi o dětech a vodění za ručičku. Já vím, ty bys za týden zvládla mozkovou operaci, ale holt ne každý je da Vinci.
@easydrink píše:Že to tak máš ty, ještě neznamená, že ostatní mládež je na tom stejně blbě
Dneska musí maminka dítě vodit za ručičku ještě na střední škole.Není divu, že schopnosti mládeže se o sebe starat jsou stále nižší a nižší.
@Havlova píše: Více
Proč myslíš? Já tam vidím opravenou jednu chybu. Evidentně na prvním stupni ZŠ, o to hůř.
@Veveří píše: Více
Jedna chyba a nedodelane poslední cvičení, ano 1.stupen
Měl najít a doplnit 10 podstatných jmen. Našel 5, dvě nedodělal, v jednom má chybu.
Příspěvek upraven 20.11.24 v 22:06
Ma tam byt deset podst.jmen, je jich jen pet.
@vokishka píše: Více
A není součástí i horní cvičení, které je bez chyby? Připadá mi to nepřiměřeně přísné.
No tak jestli je test cela ta stranka, tak tam ta chyba neni 1, ale je jich tam 6. (Nedodelane cviceni nepocitam.) Proc teda nejsou oznacene, netusim ![]()
Tak u nas se bezne pocita kazdy udaj jako bod. A kdyz chybi pet jmen a k tomu jsou dalsi neurcena, tak to je tak dvacet chyb (nechce se mi to rozklikavat a pocitat).
Jsou to v podstatě 3 cvičení, dvě bez chyby (když pomineme -ami, který ještě neprobiraly)
A jedno cvičení z pulky a jednou chybou. 4 mi taky přijde docela krutá, 3 bych asi brala v pohodě, nijak extra to asi řešit nechci, spíš mě jen zajímalo, jaký na tom mají názor ostatní
@Anonymní píše: Více
Pokud se ucili vzory, tak koncovka ami, amy (drahokamy) k tomu patri, to se neuci zvlast. Je to proste vzor hrad.
@Anonymní píše: Více
Která třída? Pátá? Čtvrtá? Děti třeba nejsou podle vzoru stavení - to také nemá opravené. Koncovky by měli znát, když probírají vzory.
Trojku možná ano, brala jsem to spodní cvičení.
Proč nejsou opravené všechny chyby asi netušíš, že?