Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Cedrica píše: Více
No to je fakt, neviděla jsem opravu, tak jsem si to už nečetla. Pak ale nechápu, proč to není opravené a co si z toho odnese to dítě. Kde je práce s chybou?
@Havlova píše: Více
Nene, to netuším.
Ale ok, jen jsem chtěla znát názor ostatních, ale jestli to je na 4,tak ok.
@Veveří píše: Více
No ono to taky vypadá blbě i pro to dítě.. Ze vlastně na oko vše správně „jen“ nedodelane cvičení a 4. Když vidí hodně červený, tak uz sám vidí, že se mu to opravdu nepovedlo a tu známku si zasloužil.
@Anonymní píše: Více
Můžeš se zkusit učitelky zeptat. Né proč dostal čtyřku, ale co zlepšit. A přitom se zeptat na ty chyby atd. Jestli je nepočítala, tak za celou stránku by to na tu trojku i mohlo být (nevím ale, jak klasifikovala ostatní a jak dlouho to berou). Jestli je počítala, proč nejsou označené - že si takhle dítě tu chybu, zcela samozřejmě, neuvědomí.
Asi skrz motivaci bych dala 3, ale co je na čtvrtou třídu hodně nic moc je to psaní, ta úprava je otřesená.
To by chtělo na tom zapracovat.
@Trojlístek píše: Více
To uz nikdo neřeší v tomhle věku. Prostě cmara, to neřeším.
Neměj mi to prosím, za zlé… možná není dobře, že to neřešíte.
I tomu dítěti by se v tom možná lépe orientovalo a případně opravila chyba. Číst tohle po sobě musí být docela obtížné a ztrácí drahocenný čas.
@Trojlístek píše: Více
No uz neni v první třídě, cmara od první třídy, kde se to ještě řešilo, on se v tom orientuje a písmo uz nikdo neřeší, bude hůř, když jsme dostali léky v lékárně a lékárnice tam napsala poznámku a doma jsme to nemohli rozluštit, tak řekl vidíš a pak že já cmaram.. K přečtení to je, on to přečte, já to přečtu, učitelé to přečtou.. Za chvíli půjde na druhej stupeň a co si pamatuju ja ze školy, tak tam uz se od kluků absolutně nedal půjčit od sešit na opsani látky. Z rodiny mám srovnání, že může být hůř.
Ještě dodám, ze ho stále napominam, že „k“ nemůže mit stejně velke jako „e“ apod.
No ale jak rekl pan učitel, je to třída budoucich psychologů - všichni jsou flegmatici, tsk to sice opraví, ale druhý den si jede to svoje.. To jsem ještě ráda, že ten test píše psacím, některý zapisky si psal tiskacím a to jsem teda zakazala, protože to se nedá číst, ma celej zápis jak jednu větu. Takže tohle je zlatý.