Známkování testu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10971
18.1.23 19:56
@Havlova píše:
Docent, vedoucí katedry. Víc nevím.

Zmetek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
18.1.23 19:59
@Havlova píše:
Docent, vedoucí katedry. Víc nevím.

jsem posledni, kdo tyhle lidi haze do spolecneho pytle. Mam kolegyni, „ucila“ na vs. S malymi detmi prisla k nam na zakladku. Prvni roky byly krusne, furt se ptala, premyslela, jak co udelat, makala na sobe. Pustila se do pedagogickeho studia, moc rada se s ni bavim o nejnovejsich trendech a uz naopak ona casto obohati me. Sdileni se to jmenuje. Kazdy na tohle neni staveny, a pokud k praci pristoupi s tim, ze si pres jakakoli doporuceni pojede po svem, je to proste spatne. Skoda, ze si skoly nemuzou moc vybirat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
18.1.23 20:04
@Anonymní píše:
1. učí se. 2.flákač není, když odhlédnu od fyziky, vychází na vysvědčení tři dvojky. 3. Jsem lehčí o 700 za doučování. 4. Asi není úplně běžné, že se celá třída najednou zhoršila o minimálně 2 stupně. A jen z jednoho předmětu.

Na diskusi jsem narazila až nyní, teprve dočítám.

Situace v pořádku není, ale bohužel do budoucna to bude asi docela obvyklá situace, chybí matikáři, fyzikáři, chemikáři, výpočetkáři - a budou to učit různí střelci z praxe.

Osobně bych řešila na vedení, případně žádala komisionální přezkoušení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
18.1.23 20:07
@Trojlístek píše:
Jakože ona se trápit už nebude a magor bude řádit ve školství dál?
Pokaždé má cenu s tímhle přístupem „něco“ udělat.
Dělat, že teď se mě to týká a pak už ne je krátkozraké. Klidně ho může potkat kdekoli jinde. Nebo pokud mají, tak další dítě.Osobně rodičům velmi fandím. Že ho ve škole potřebují je sice pekne, ale ocaď pocaď. Ředitelka klidně může přijít o místo, pokud už jsou rodiče tak rozjetí a to určitě nebude chtít, tudíž s tím bude muset něco udělat. Pokud do toho zacnet rýpat inspekce, tak bude zle.

Ale já nikde nepsala, ať s tím nic nedělají, oni už dělají a budou v tom pokračovat a je to tak spravne…to je jedna věc.
Druhá věc je, jak se cítí dítě a to bych podpořila právě tím, co jsem psala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
18.1.23 20:11
@Trojlístek píše:
Jakože ona se trápit už nebude a magor bude řádit ve školství dál?
Pokaždé má cenu s tímhle přístupem „něco“ udělat.
Dělat, že teď se mě to týká a pak už ne je krátkozraké. Klidně ho může potkat kdekoli jinde. Nebo pokud mají, tak další dítě.Osobně rodičům velmi fandím. Že ho ve škole potřebují je sice pekne, ale ocaď pocaď. Ředitelka klidně může přijít o místo, pokud už jsou rodiče tak rozjetí a to určitě nebude chtít, tudíž s tím bude muset něco udělat. Pokud do toho zacnet rýpat inspekce, tak bude zle.

No, není, kde brát - takže ho ředitelka nemá jak nahradit. Učitel VŠ zní pro gymnaziální výuku jako ideál, samostudium by mělo být pro výběrové studenty (což gymnazisté jsou) samozřejmostí.

Takže ač je to samozřejmě v reálu špatně, ředitelku to stát místo zcela jistě nebude a inspekce s tím mnoho nenadělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
18.1.23 20:21
@SAJ píše:
Na diskusi jsem narazila až nyní, teprve dočítám.

Situace v pořádku není, ale bohužel do budoucna to bude asi docela obvyklá situace, chybí matikáři, fyzikáři, chemikáři, výpočetkáři - a budou to učit různí střelci z praxe.

Osobně bych řešila na vedení, případně žádala komisionální přezkoušení.

jo, videla jsem statistiky ucitelu. prumer je 50 let, u matikaru, fyzikaru jeste vyssi. Recept na to, jak ucitele dostat do skol je na rozdil od lekaru jednoduchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
18.1.23 20:22
@Perníček22 píše:
Jinak osobně si myslím, že děti se mučí naučit i studovat samy…

Zákon říká něco jiného.
Samostudium a vlastní příprava mimo rozvrhovou výuku je nedílnou součástí studia pouze na vysokých školách.

Samostudium se teprve experimntálně testuje, to od ledna 2022.Celkem 72 českých základních a středních škol se zapojilo do projektu ověřování kombinovaného vzdělávání a jejich žáci se zčásti vzdělávají ve třídě a zčásti samostatně doma.

• Citovat
  • Upravit
42037
18.1.23 20:24
@SAJ píše:
No, není, kde brát - takže ho ředitelka nemá jak nahradit. Učitel VŠ zní pro gymnaziální výuku jako ideál, samostudium by mělo být pro výběrové studenty (což gymnazisté jsou) samozřejmostí.Takže ač je to samozřejmě v reálu špatně, ředitelku to stát místo zcela jistě nebude a inspekce s tím mnoho nenadělá.

Já proti samostudiu nic nemám. Ale stylem naučte se to a to, probereme, co jste nepochopili, připravte si dotazy a procvičíme to. Další hodinu bude test. Ale ne, do příště se naučte novou látku, bude z ní test. Kdyby to byli něco šprtacího, co se dá naučit nazpaměť, tak to kousnu. Ale to asi fyzikální výpočty nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
18.1.23 20:28
@Tala20 píše:
Zákon říká něco jiného.
Samostudium a vlastní příprava mimo rozvrhovou výuku je nedílnou součástí studia pouze na vysokých školách.Samostudium se teprve experimntálně testuje, to od ledna 2022.Celkem 72 českých základních a středních škol se zapojilo do projektu ověřování kombinovaného vzdělávání a jejich žáci se zčásti vzdělávají ve třídě a zčásti samostatně doma.

to je uplne neco jineho, to se fakt netyka zakladatelky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
18.1.23 20:33
@Wani píše:
Prekvapuje me, kolik lidi tady obhajuje fyzikare, ktery latku nevysvetli. K cemu je takovy ucitel? :think:

No, k ničemu. :nevim: Ale bohužel, díky společenskému NEuznání kantorů ve společnosti se ti schopní sebrali a šli se živit jinak - bezesporu s menšími nervy a za větší peníze.

Věř, že brzy bude ještě mnohem hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
18.1.23 20:43
@Havlova píše:
Já proti samostudiu nic nemám. Ale stylem naučte se to a to, probereme, co jste nepochopili, připravte si dotazy a procvičíme to. Další hodinu bude test. Ale ne, do příště se naučte novou látku, bude z ní test. Kdyby to byli něco šprtacího, co se dá naučit nazpaměť, tak to kousnu. Ale to asi fyzikální výpočty nejsou.

Nevýchovná, ale účinná rada, pokud by ji měl ten test zítra zhoršit průměr. Nech ji doma. :nevim: Jako blbý, ale pochopitelný.

Mimochodem, moje prostředňátko řeší podobný problém s jejich fyzikářem (též třeťák, jen tentokrát odborník z praxe) - ale to je to moje děsivě divný děcko, udrželo jedničku, ale ostrými slůvky doma nešetří. U nejstaršího a nejmladšího by to znamenalo masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
18.1.23 20:48
@SAJ píše:
Nevýchovná, ale účinná rada, pokud by ji měl ten test zítra zhoršit průměr. Nech ji doma. :nevim: Jako blbý, ale pochopitelný.Mimochodem, moje prostředňátko řeší podobný problém s jejich fyzikářem (též třeťák, jen tentokrát odborník z praxe) - ale to je to moje děsivě divný děcko, udrželo jedničku, ale ostrými slůvky doma nešetří. U nejstaršího a nejmladšího by to znamenalo masakr.

mame 3. decko na gymplu, Musim prehryznout to, ze ucitelka stale diktuje, treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15820
18.1.23 20:49
@Havlova píše:
Život je tak trošku sviňa. A tenhle učitel to ta děcka učí dobře. Pokud tahle forma výuky nebude pravidlem, tak by mě ani nenapadlo kvůli tomu zakládat vztekací audítko na epipi.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10971
18.1.23 20:51
@SAJ píše:
No, není, kde brát - takže ho ředitelka nemá jak nahradit. Učitel VŠ zní pro gymnaziální výuku jako ideál, samostudium by mělo být pro výběrové studenty (což gymnazisté jsou) samozřejmostí.Takže ač je to samozřejmě v reálu špatně, ředitelku to stát místo zcela jistě nebude a inspekce s tím mnoho nenadělá.

No, máme dceru na výběrové jazykové státní škole. U nás se řešila Vlastiveda. Naprosto příšerná výuka, metody, samotná učitelka, špatně vytvořené testy, pofidérní zápisy, pofidérní úkoly. Ředitelce pěkně cvakal zadek, když se dozvěděla, že pokud už skutečně nesjedna nápravu, tak inspekce si s tím poradí.
Do nekonečna to takovým nemůže procházet. Pokud bude existovat několik zmínek, tak ta škola ztratí kredit.
Půjdou tam jen ti, kterým bude jedno hodnocení, jedno kdo je učí, jak se uplatní dál je otázka.
Je to sice na dlouho, nicméně v našem kraji jedno takové neslavné gymnázium existuje. Povedlo se jim to gymnázium totálně znehodnotit, úspěšnost dosta se na VŠ se rovná náhodě. Jde jen o to mít papír ze SŠ, nicméně úspěchu složit maturitu se tam povede málo komu.
Takže pokud tam směřuji některé školy skrz „jednotlivce“, tak je to hodně špatně a osobně bych se vůbec nebála obrátit na ombudsmana.
Možná ti připadám směšná, ale mě tady rozezlily ty hloupé názory o samostudiu. Laik hodnotí laika, pak se vlastně neni lecčems divit.

Příspěvek upraven 18.01.23 v 20:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42037
18.1.23 20:51
@SAJ píše:
Nevýchovná, ale účinná rada, pokud by ji měl ten test zítra zhoršit průměr. Nech ji doma. :nevim: Jako blbý, ale pochopitelný.Mimochodem, moje prostředňátko řeší podobný problém s jejich fyzikářem (též třeťák, jen tentokrát odborník z praxe) - ale to je to moje děsivě divný děcko, udrželo jedničku, ale ostrými slůvky doma nešetří. U nejstaršího a nejmladšího by to znamenalo masakr.

U nich ve třídě se jednička nikomu nezadařila. :mrgreen: Jeden kluk, co chce na matfyz bude mít, pokud nepokazí test, dvojku.
Když jí nechám doma, nebude klasifikovaná a bude dělat zkoušky před komisí - u nich na škole musí mít doplněné všechny testy a zkoušení. Klasifikace se uzavírá v pátek.
Ona na průměr na VŠ nepůjde, vyznamenání jí to už zkazí tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí