Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, dnes jsem ochutnala synovi ATB Sefzil a zdájí se mi hořké. Znáte někdo? Je to normální chuť? Já jen, aby jim něco nebylo. Děkuju
ATB hořký bývají. pamatuju si, jak jsem je jako malá ještě neuměla ppolykat, tak jsem je kousala..hnus ![]()
Ne mají být sladký - jako tuti frutti žvýkačka - jen můžou mít trošku nahořklý „ocas“ (ale prvotně mají být sladká - pokud myslíte sirup (suspenzi)
6tileta dcera dostala tyto atb na vracejici se zanety prudusek, na ktery zatim vzdy zabiral Spiropent. Slysim tenhle nazev poprve… Mame je brat po 12h od nedele do patku, v sobotu odjizdime na hory. Pochopila jsem, ze je to spis prevence, aby se nam pak nevlekl kasel a teploty i ores dovolenou… Mate s temito atb zkusenost, na co s davaji a jak jsou silne? Mame davkovani 4ml po 12h.
Cefzil dcera nedávno dobrala na zánět stř. ucha, byl šíleně hořký. Zkušenost tedy jen taková, co se týče zánětu průdušek, nevím.
Syn bral Cefzil na bronchitidu, tedy taky zánět průdušek. Voní sladce, ale konec je opravdu hořký. Pokud to neměl moc chycené, tak taky zabíral Spiropent. Když to bylo více, tak atb a bral to 14 dnů (vyšlo to na 2 láhve Cefzilu - docela cenová síla).
Doplnění - jak jsou silné nevímm, dávkování měl jako vy. Myslím si, že jsou šetrnější, neboť syn je alergik, atopik a dr. vybírala, která atb nasadí.