Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Hus: „Takž vy ste dnešní den učinili svátkem zemským?
Češi: „Ano mistře Jane, lidé mají dnes volno a nemusí do práce."
Hus: „Zdaliž lid obecný má volno, aby celý den na modlitbách trval a nad ukrutnostímého osudu žalostil?"
Češi: „No většinou ho tráví odpočinkem.
Hus: „To jest dobře. Nechť lid prostý občas odpočine od roboty na poli a práce své každodenní."
Češi: „Taky si rádi něco ugrilujou."
Hus: „Cože kuhva dělaj?"
Češi: „Nebo upečou husu."
@Betty MacDonald píše: Více
Určitě to jsou američanky. ![]()
Bobby Collins, můj oblíbenej komik, vyprávěl jak pracoval na výletní lodi v Karibiku.
„Přišel za mnou známej a prej Bobby, pojď se mnou pozorovat velryby.“
Ptám se: „V který kabině?“
Bobby Collins je newyorčan. Vyprávěl o New Yorku a jeho obyvatelích:
„Jeden čas nám tady explodovaly kanály. Prostě to bouchlo a kryt kanálu vyletěl a dopadnul o kus dál. A typickej newyorčan kouká na ten dekl, jak plachtí vzduchem a řekne: "Vorel.“
Tak jak bylo na školním výletě? vyzvídá maminka od své dcery, která se vrátila domů. „Senzačně, nejkrásnější výlet,“ jásá dceruška. „Hned ráno spadla paní učitelka do propasti a museli jsme na ni celý den házet kamení, než přestala křičet.“
Při hodině tělocviku Pepíček spadne a nemůže vstát.
Učitelka za ním přijde a zajímá se: „Co ti je?“ „Mám výron,“ odpoví Pepíček. „Tak se utři a zařaď se,“ povídá kantorka.
Blondýnka se po flámu probudí ve stáji přímo pod dojnicí. Mžourá, pak zaostří a řekne: „No tak jo kluci, ale poslední mě pak sveze domů.“
Pár měsíců po svatbě přišel manžel domů a zjistil, že jeho žena zmizela. Začal si dělat starosti a se všemi přáteli hned po manželce usilovně pátral. Bohužel bezúspěšně.
Po dvou dnech přišel opět domů a našel manželku v kuchyni. Hned se začal vyptávat, proč a kde byla tak dlouho. Manželka: „Představ si, unesli mě nějací čtyři neurvalci, aby se mnou mohli celý týden souložit.“
Manžel: „Říkáš týden, ale byla jsi pryč jen dva dny, ne?“
Manželka: „Však já jsem tu jen abych si vzala něco k jídlu.“
„Miláčku, už šest týdnù jsme se nemilovali.“
„Mluv za sebe, blbečku.“