Zničená budoucnost - nešla jsem studovat dál

Napsat příspěvek
Velikost písma:
157
5.12.19 08:58

Nikdy není pozdě a studování je fajn změna, já jsem si dálkově dodelavala VOŠ zdravotní a bylo to super - to mi bylo tak 26 jak jsem ji dokončila a pak jsem si dodelavala na NCO NZO obor psychiatrie ( 2 roky) a skončila jsem letos v květnu a je mi 31 a nelituji toho a stará si na studování rozhodně nepřijdu 😁. Moje mamka a kolegyně si bakaláře dodělávali po 40citce :wink:. Určitě být tebou do školy bych šla, raději teď než pak zas toho litovat😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
5.12.19 09:00
@Anonymní píše:
Hezký den holky,poslední dobou přemýšlím a jsem smutná jak jsem si zničila život. Nestudovala jsem, byla jsem nezodpovědná a hloupá, mám jenom maturitu.
Není to zas všechno zlé, mám celkem fajn práci a taky plat, využívám anglický jazyk. Jenom mě strašně štve, že jsem nepřemýšlela nad budoucností když jsem skončila školu. Mohla jsem studovat dál, ale já se na to vykašlala, místo toho jsem byla hodně problémová, střídala jsem zaměstnání, krajiny a všude jsem vydržela jen chvíli. Cítím se jako blbec, jakoby mi všechno uteklo.
Přemýšlím, zda-li bych mohla studovat teď, dálkově. Je mi 27 let, v lednu 28. Není to pozdě? Přeci jenom, než dostuduji budu starší a víte jak to je… možná mě nebudou chtít. Chtěla bych studovat za zdravotní sestru (možná by stačil obor diplomovaná zdravotní sestra, což není VŠ) nebo pedagogika. Bavilo by mě pracovat s lidmi, vždy jsem se viděla tam, kde bych mohla pomáhat.

Začala jsem studovat ve 32 letech. Obor, který jsem nedostudovala po gymplu. Fakt není pozdě. Jdi do toho. Ještě se chystám něco si dodělat. Je mi 39.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
5.12.19 09:04

A v jakém oboru a regionu děláš teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
5.12.19 09:05

Já si udělala sociální VOŠ na mateřské a skončila jí 20 let po maturitě:-) Teď dodělávám bakaláře a ještě do konce druhého rodičáku stihnu Mgr. a to je mi 40. Na dálkovém studiu je většina mezi 30-50. Zdrávka by se mi taky líbila, ale je tam strašně hodin praxe a to normálně při práci nebo dětech podle mě nejde dát.

• Citovat
  • Upravit
2061
5.12.19 09:06

Jak jako stara? :mrgreen: mne bylo 33 a stara si nepripadam. Já si dodelavala VS dalkove při práci, bylo mi 29 když jsem končila a měla k tomu už i miminko. Nikdy není pozde a vsechno jde když se chce. Moje spoluzacky měly i kolem 50, takže asi tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
5.12.19 09:06
@Baba píše:
Co blbneš, na VŠ, i denním, se najdou i starší kousky. Já taky dostudovala nestandartně pozdě (druhá VŠ), a co?
A sester je málo, práci seženeš v klidu.

Souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.19 09:07

Taky jsem VŠ nedostudovala. A to jsem to měla opravdu na dosah. Jenže v oboru, který dneska vidim, že bych stejně na 99% nedávala. Prostě se ten život vyvinul nějak jinak. Ale já teda toho už prakticky nelituju, možná taková ta ješitnost se občas ozve (že jako jsem na to měla… a ten titul nemám, na rozdíl od mnohých ostatních, kdo tou školou procházeli celou dobu s odřenýma ušima) :oops: Spíš okolí se i teď, po tolika letech, občas diví a jestli to nechci dodělat… Nechci no. Teď určitě ne, nepotřebuju to. Ale manžel si dostudoval VŠ ještě asi o deset let starší, než je teď zakladatelka. Při zaměstnání. Takže to zjevně jde. A znala jsem týpka, co vystudoval technickej obor, byl Ing., jenže mu došlo, že ho to nenaplňuje a že chce léčit lidi. Takže šel ještě na medicínu - a ten doktor z něj je. Takže asi zjevně všechno jde, když se chce. A v nějakých 28 opravdu není „na všechno pozdě“ ;)

• Citovat
  • Upravit
10256
5.12.19 09:10

Ahoj zakladatelko,
tvůj život mi vůbec nepřijde jako zničený. Sama píšeš, že práci máš dobrou, a během té,,divočejší" doby jsi určitě nasbírala zkušenosti, zážitky, a to ti do života také něco dalo a dá.
Jinak rozhodně nejsi ve věku, kdy by na studium bylo pozdě. Jdi do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
5.12.19 09:12

Jako myslet si, ze někdy bude takový dostatek sester a učitelů, aby te nikdo nechtěl, to chce buď vážně nízké sebevědomí nebo být absolutně mimo ohledně přehledu o trhu práce. Možná oboje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.19 09:14

@Alkata Nemám v tomhle přehled se přiznám..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.12.19 09:15

@Premek_Orac Hlavně jsem se naučila jazyky a díky tomu mám teď dobrou práci.

• Citovat
  • Upravit
19388
5.12.19 09:16

@Premek_Orac mas pravdu, tohle nikdo neocenil. Přitom vzpomínky jsou úžasné. Také mám. Takže všecho má svůj čas, i to studium. Já zase byla později motivována, skutečně. Proto jsem školu dodělala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.19 09:19

@g.sandova Já jsem taky teď motivovaná a vím, že to dám. Taky bych chtěla rodinu a skloubit to bude těžké, ale jsem pevně rozhodnutá :)

• Citovat
  • Upravit
19388
5.12.19 09:24
@Anonymní píše:
@g.sandova Já jsem taky teď motivovaná a vím, že to dám. Taky bych chtěla rodinu a skloubit to bude těžké, ale jsem pevně rozhodnutá :)

Jen s tou zdravkou, také jsem dijibprala, ta praxe je vražedná. Dodelala jsem si VOS socialni práce a teď na mateřské a rodicaku si chci dodělat VS.
Prace mě baví, chtěla jsem to dělat už kdysi, jenze jsem nedodelala.
Zdravou jsem chtěla jako střední, rodiče mi nakonec nepovolili podat přihlášku. Ppzdeji jsem od VS nevi VOS zdravky upustila právě kvůli praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
5.12.19 09:25
@Anonymní píše:
@g.sandova Já jsem taky teď motivovaná a vím, že to dám. Taky bych chtěla rodinu a skloubit to bude těžké, ale jsem pevně rozhodnutá :)

Hele začala jsem šetření dětmi, nejmladší byly dva. Teď čekám mimino, tak uvidím, jak to půjde, snad ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze