Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám takovou trapnou alergii přechodu ze zimi di tepla tak celou zimu celkem trpím. Nic méně jiný alergie nemám tak tyhle prášky řeším až na zimu. Vím že mi doktorka někdy dává recept i když se dají koupit bez receptu. Nevíte zda jsou s receptem levnější?
Chci si je dnes zas koupit.
@Dracietka zodac je zadarmo když je recept. Jinak se to platí celé bez receptů. Asi 250.kc ![]()
@Dracietka pokud se nepletu, bez receptu dostanes jen par tablet
Nevím jak je to teď, ale ještě před pár lety se bez receptu dalo koupit jen sedmi tabletové balení za cca 180kč, a doplatek na 60 tabletové byl cca 20kč.
Jinak pokud máte rýmu a nateklé sliznice při přechodu zima/teplo, tak to není alergie, ale fyziologická reakce sliznic která do půl hodiny odezní.
@Heivka
Nezmizi mam to bez zmizeni 4 mesici a alergologoskoz mi minuly rok byla diagnostikovana alergie z rechodu e zimi do tepla
Na Zyrtec pojistovna nic neprispiva, ted jsem se koukala do databaze SUKL
@KarlaNim Tak to máte smůlu, i když tyhle nehistaminové alergie jsou psychosomatického původu a jde se jich zbavit. Mě na nehistaminové alergie pomohlo pořízení si psa. Zůstaly jen ty histaminové, ale už nejsou tak silné jako dřív. ![]()
@KarlaNim Nejčastěji jsou nehistaminové alergie projevem nějaké životní nerovnováhy, mě se zhoršovaly v období stresu, třeba při zkouškovém na vš. Pomáhá se zbavit, nebo se naučit je rychle řešit stresové faktory. Mě pomohlo k vyrovnání se sama se sebou pořízení psa. Je to taková moje chlupatá terapie, stačí chvíli pomazlit, nebo se projít a je líp. Kamarádi si všimli, že co mám psa jsem vyrovnanější a hlavně víc optimistická.
Jednomu kamarádovi se alergie zlepšily potom, co začal hrát na akordeon.
Ještě pomáhají bylinky, ale to jsem nezkoušela. Konkrétně prý něco se jménem Perila.
@Heivka
Tak zvířatko nemám, ale mám dceru s kterou se mazlím každý den a nějak nelepší. Jen jaro a leto to mizí ![]()
@KarlaNim Ono je potřeba hledat, myslím, že většině lidí v životě něco schází nebo přebývá a dokud to do života nepřijde, nebo z něj neodejde, tak ani nevíme, že je něco v nepořádku. Moje první zlepšení alergií přišlo v 18 letech kdy jsem přišla o „nejlepší“ kamarádku, přestala se se mnou stýkat kvůli tomu, že jsem se odmítla tenkrát rozejít s přítelem (mým nynějším mužem) kvůli tomu, že jí vztah nevyšel. Až později mi došlo, že naše kamarádství bylo hodně nevyvážené, já do něj ken vkládala a ona jen brala.
Někde jsem četla, že na některé typy alergií funguje hypnoterapie. Ale po pořízení psa jsem to přestala studovat, protože jsem zjistila, že kromě lidské lásky mi chyběla ta láska chlupatá ![]()
@Heivka
No me se to projevilo v tehotentvia od ty doby setoemnou tahne. I kdyz dcera jeto nej n svee pro me. I kdyz jepravda ze ted amtaky problemy snej kmoskou. Po 25 letech pratelstvi kez ni najedou primadona porad nasni jak je super a kolik lidi ji m za kaosu zeuz jini npoznavam ![]()
@KarlaNim Ono to klidně může být i z nevyspání a dlouhodobé kojení organizmus vyčerpává. Bohužel nikdo přesně neví jak ty alergie vznikají ani není univerzální lék. Třeba mojí mámě se alergie zlepšily, když se odstěhovala z dosahu její mámy.