Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky, pročetla jsem několik diskuzí tady ale nenašla co jsem hledala… Našemu malému je přesně 3,5měsíce , nadměrně slintá už od 2měsíce a maminky tady povídaly že to můžou být zoubky… no a malej je od včera neklidný, horečku ani teplotu nemá, jen běžně 37… ale pořád má ručku nebo plínku v pusince, no a včera večer jsem nahmatala vpravo dole ostrý kousíček a dneska znovu… řekla bych že mu leze zoubek, já to i vidím, tchýně moc nevěří… bílá tečka to není, prostě je to ostrý… není na zoubky moc brzy? vím že to každé mimi bude mít jinak… prvnímu narostly rovnou oba v 5m, mě jako mimču ve 4m...... nevím ale co s tím, prvnímu synkovi jsem mazala dásně Calgelem a Mundisal gelem, ale žádný zázrak… děkuji za rady..
Já měla dva už při narození, takže mi to brzo nepřijde.
Dceři se začli klubat ve 4 měsících, synovi v 6-ti.
Ahojky - tak mému synkovi se první zub vyklubal bez 3 dnů ve 4 měsících. Přišla jsem na to náhodou, když jsem mu dávala na lžičce kanavit (snad si to pamatuju dobře
) a ono to cinklo…taky jsem zoubky nečekala tak brzy ![]()
Ahoj, náš Mikulášek měl zoubky taky ve 3 měsících a rovnou oba spodní najednou. Dělala jsem si legraci, že mu vylezly po hexe, protože jsem je objevila druhý den po očkování.
To budou určitě zuby.Mě se osvědčilo nejvíc chlazené kousátko.Měli jsme jich víc,kvůli časté výměně.
Příspěvek upraven 18.03.10 v 22:45
Taky si myslim ze zuby.Nam se osvedcil pejsek s Ceacka kousatka u nas nejeli a nejedou do dneska boduje pejsek.
![]()
jj
dcerka taky mela hooooodne brzy zoubky… v pulce 3. mesice dva proriznute
Jinak jak pisou holky tak chladive kousatko a jeste jsme pouzivali gel Mundisal … to taky pomohlo … i kdyz teda mala krom dvou stolicek zoubky vubec neproplakala…
Jurášek se se dvěma zuby narodil a další dva mu narostli ve 2 a 3.měsíci. Podle toho co píšeš jsou to zoubky!!!
měli jsme zoubek ještě dříve než vy, začalo to, přesně, co ty popisuješ a trvalo to skoro měsíc, ve třech měsících byl zub, přesně kde Vám roste…
malý byl nevrlý, co se mu dříve líbilo a smál se, tak nic, hodně pil, při spánku zaplakal a přitom dudlík měl a oči zavřené…
a teď má půl roku, zoubek je velký a další zuby nic…ale příznaky začínají být obdobné…ale už je to lepší, protože udrží hračku nebo kousátko…
jo a já jsem mazala spodní čelist olejíčkem Jakoubkem od Nobilisu, maže se tím pusa z vrchu, takže si to neslíže jazykem…
my jsme slintali a porad vsechno rvali do pusinky taky tak od 2a pul mesice,zoubek vyrasil vcera-2.dubna bude mit pul roku.Ale je nervozni,az hruza,nevi jestli ma jist,nebo se chtit chovat,spat,proste vsechno mu leze na nervy.Mrci a ja uz lezu po ctyrech.
a má už naběhlý dásně?je možný,že se dostáváte do první fáze..jsou prý 3..ale je to už možné.Každé dítě to má individuální,takže žádná příručka ti neporadí…
Maminky obnovuji diskusi:
Je možné, že by nášemu malému začal růst zoubek ve 2. měsících? Ty mu byly včera. Dásýnko dole má mírně zvednuté a trošičku prosvítá bílé…vůbec nevím jak to má vypadat…už třetí den si kouše obě pěstičky, nechce dudáka a děsně slintá, až někdy i sliny ublinkne, jak je napolyká…napíšete mi svoje zkušenosti? Děkuuju.