Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No tak teď se jdu trošku pídit po tom co smím a nesmím. Bude mi asi hodně sházet sport ale tak aspoň kolo snad budu moct ![]()
@Evca333 A zkousela jsi tehu kalkulačku v jakym jsi asi tydnu??
Ja to delam na strance tehotenskakalkulacka.cz .Zadas tam jen den první, posledni MS a vyjede ti cca kdy doslo k poceti. A termin porodu, a v jakym jsi tt…
Ja dneska podle te kalkulačky jsem v 5+1tt.
No já to asi vím
Zkusili jsme to přesně v den ovulace, kdy mě bolelo břicho, tu vždy poznám ale tak mohlo dojít k oplození i ten další den, to je taky možné. Když počítám dobu těhotenství od posledního dne těhotenství tak to vychází poslední den 4. týdne. Početí by mělo být 10.8. takže stáří plodu 13 dní. Jen duch byl vidět až 11. den od početí, píšou, že bývá vidět pěkně od 10. dnů ale asi to má každá jinak. A ty jsi v kolikátém? Cítíš něco na sobě?
@Evca333 Ja podle te kalkulačky jsem dneska v 5+1 tt. Citim jen občas paleni zahy, podbrisek, sem tam cilive bradavky(ale nic moc),a asi unavu no, porad bych spala.
Je tak to jsi o týden dopředu
Je fakt, že už jsi to psala, zapomněla jsem. No mě pobolívá pobřišek, jsem unavená, trochu nevolno mi je občas a mám už teď divný chutě
Ale nic hrozného, normálně funguju jen občas pospávám
Tak snad bude vše o. k. u mě i u tebe. Půjdu k doktorovi až přespříští týden. Dej pak vědět co u doktora.
@Evca333 Jojo klidne se pak ozvu, ale kdo vi kdy me vemou no, beru ještě utrogestan tak si myslim ze objedna jen na recept a ze na UZ pujdu nekdy koncem srpna začátek zari. Uvidim no..Jinak me nic není, funguji normalne. Zadny chute nic nemam. Blbe mi taky není.
To si začala brát Utrogestan sama? Nebo ti ho předpsal sám doktor?
Neboj, vše bude v pohodě
Hlavně mít pozitivní myšlení. Taky si to říkám a ani nemyslim, že by to měla dopadnout tentokrát jinak ![]()
@Evca333 dr me to predepsala protoze jsem ji rekla ze problem s otehotnenim nemam si myslim ale ze je problem v udrzeni tak mi ho napsala..Ve stredu si jdu pro dalsi a domluvime se treba i na tom jak jeste dlouho ho brat jestli cely trimestr prvni.
@Evca333 Ahojky tak jak to s tebou vypada???
Ja byla dneska na gynekologii ve spitalu protože mi to nedalo, a navíc mi vysel o něco slabsi testik nez ze 22 srpna, tak jsem sla na pohotovost. Vysetril me primo primar, a vse je ok, srdicko tluce.Mimi ma 12mm, gestacni vacek taky je.
Dle poslední MS odpovídáme dneska 7+0 tt a dle UZ dopovídáme 7+3tt, jsme o něco vetsi ale nevadi rikal primar.
![]()
Ahoj, tak to je super
Já byla před 14 dni na gyndě, vše je o. k. mám přijít tenhel čtvrtk aby kouknul jak to roste a jestli je vidět už srdíčko. Snad je vše o. k. těhu příznaky čím dál víc až jsem z toho neštastná, jsem strašně unavená a bývá mi špatně, bolí mě hlava ale naštěstí to není přes celý den ![]()
@Evca333 tak to mam z tebe radost to je skvely…Tak pak pisni co a jak.
A v jakym jsi tydnu?!