Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím děvčata.
Chtěla bych se poradit. Dnes mi bylo v IVF centru zjištěno neprůchodnost vejcovodů. Doktor mi řekl, že mám dvě možnosti. Jedna je umělé oplodnění, (což mi doporučuje) a druhé je zkusit zprůchodnit vejcovody. Podle doktora je to málo úspěšné. Jaké máte zkušenosti s zprůchodněním vejcovodů. Pomohlo vám to k miminku? Moc děkuji za komentáře. ![]()
@Kris1592 já byla na kontrole pruchodnosti přímo na laparoskopii, při které mi rovnou odstranili srusty, ty u mě bránili pruchodnosti. Hned v dalším cyklu jsem otěhotněla a teď jsem v 17tt
já osobně bych do toho sla, stalo mi to za to, když se pak podařilo bez hormonu a bez ivf ![]()
Já jsem nebyla na laparoskopii, jen nějakou pěnou a ultrazvukem mi to zjišťovali. To jsem ráda že se ti zadařilo. No bojuji co dál teď. Moc děkuji že jsi napsala ![]()
Znám holku, která otěhotněla přirozeně i s neprůchodnými vejcovody. Jedno dítě už má z IVF. A potom tento zázrak
Ale jasně, na to bych se opravdu nespoléhala ![]()
Je to je štěstí. No nechci se na to spolehnout
.Snažíme se už přes rok a teď tato diagnoza. Nejspíš mám srůsty po císařským řezu. ![]()
@Kris1592 já bych na to sla, my se snažili dva roky a pomohlo až tohle. Není to tak velký zákrok a podle mne stojí za to to zkusit. Je jasne, ze doktor z CAR ti řekne, ze doporučuje ivf, mě to nutil po te laparoskopii také. A ejhle nebylo to potřeba a šlo to samo a ihned. Drzim ti pěsti ať se rozhodnes jakkoliv ![]()
Byla jsem na laparo cyst, odstranění srustů a u toho zároveň průchodnost. Ještě se nezadařilo. Ale já mám diagnózu endometrioza, ta neplodnost způsobuje.
Opravdu moc děkuji za reakce.Jste moc hodné. Všude čtu že se to řeší nejčastěji umělkem. No jo, točí se v tomhle oboru hromada peněz. Tak snad napíše ještě někdo kdo má dobrou zkušenost s zprůchodněním vejcovodů. Začínám být nalomená ![]()
@Kris1592 9mesicu. Ale po zákroku jsem hned dostala léčbu hormony a to jsme se půl roku snažit ani nemohli.
@lachtanice86 aha, tak to moc držím palce. Snad se brzo zadaři. To čekání je nekonečné. A děkuji za odpověď.
Ahoj byla jsem na profouknuti vejcovodů a vše je v pořádku, přítele hned testovali na spermiograf a má jen z 1800000 je jen 4 procenta dobré.Ted nás posílají do Prahy na vyšetření.Myslite že se to může povést.ze 4 procent?