Zrcadlovka pro začátečníka

163
26.11.16 16:12

zrcadlovka pro začátečníka

Ahojky,
chtěla bych poradit ohledně zrcadlovky pro amatéra, začátečníka. Hodlám fotit jen tak pro radost syna, výlety apod., momentálně totiž vše fotím mobilem a už mě to štve (o kvalitě fotek nemluvím) :lol: Pořizovací cena max. do 10 tisíc. Nejsem v tom moc zkušená, tak bych uvítala nějaké typy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2659
26.11.16 16:19

Mám zrcadlovku, ale stála nejmíň jednou tolik. :nevim: Fotky super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
26.11.16 16:21

Podle recenzí jsem se dívala na Nikon D3300, ale vzhledem k tomu, že se v tom moc nevyznám, tak nevím jestli mi něco takového na takové mé obyč. focení bude stačit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
26.11.16 16:31

Proč pro začátečníka zrcadlovku? Pokud ani nevíte co je to clona, čas, ohnisko, hloubka ostrosti, je to naprosto zbytečná investice. Do 10 000 seženete tělo a k němu nejakej základní objektiv

https://www.alza.cz/canon-eos-1200d?…

Ale co dál? Rozsah objektivu vám najednou nebudete stačit a půjdete kupovat další? Po autoškole taky nepořizujete hned supersport? Budete se s tím tahat, a ani parádu to nenadělá, máto už každý amatér. Poohlédněte se po kvalitním kompaktu.

Přeji at Vám to fotí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
26.11.16 16:33
@Niccollett píše:
Podle recenzí jsem se dívala na Nikon D3300, ale vzhledem k tomu, že se v tom moc nevyznám, taknevím jestli mi něco takového na takové mé obyč. focení bude stačit

Záleží, jaké „obyčejné“ focení máte na mysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
26.11.16 16:40

Jestli to musi byt zrcadlovka, tal starsi Nikon z rady 3000 (proste co sezenes) s vhodnym objektivem. Na syna je fajn 50mm. Tezko sezenes jeden na vsecko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
26.11.16 16:41

@PetrVesely Proto jsem tu diskuzi založila, aby mi někdo poradil. Netrvám na zrcadlovce ikdyž uznávám, že to tak mohlo vyznít.
Obyč. foceni - momentálně vše fotím přes mobil a chtěla bych syna fotit na výletech, na procházkách, vzít ho na rodinná setkání a fotit. Když chci pěkné fotky, tak se fotit chodíme k profíkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
26.11.16 16:43

@PetrVesely evidentně tomu rozumíte, můžete mi dát nějaký typ na kvalitní kompakt??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
26.11.16 16:52

Pro začátečníka klidně základní D3100, 200,… s vhodným objektivem a to použité ze slušného zdroje (známí, známí známých, kteří se toho zbavují). Buď tě to chytí a časem budeš koukat po vyšší řadě a tohoto se stejně zbavíš a budeš tratit více, než na bazarovém. Nebo nechytí a na základní focení to stačit bude. Jo a nečekej, že zmáčkneš tlačítko a vyleze ze zrcadlovky super fotka, musíš se s tím naučit pracovat, jinak fakt stačí kompakt. Aneb fotky ze zracadlovky u mne vypadají hůř než z kompaktu, muž s tím umí zázraky :lol:

• Citovat
  • Upravit
13331
26.11.16 17:12
@Devuska píše:
Jestli to musi byt zrcadlovka, tal starsi Nikon z rady 3000 (proste co sezenes) s vhodnym objektivem. Na syna je fajn 50mm. Tezko sezenes jeden na vsecko.

Objektiv se vzdáleností 50 mm je k ničemu. My máme Canona, dva roky starého a máme objektiv 135mm. Je o hodně lepší. Jinak nevím kdo co čemu říká zrcadlovka pro začátečníky, vše je o zkušenostech :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
26.11.16 17:15
@PetrVesely píše:
Proč pro začátečníka zrcadlovku? Pokud ani nevíte co je to clona, čas, ohnisko, hloubka ostrosti, je to naprosto zbytečná investice. Do 10 000 seženete tělo a k němu nejakej základní objektiv

https://www.alza.cz/canon-eos-1200d?…

Ale co dál? Rozsah objektivu vám najednou nebudete stačit a půjdete kupovat další? Po autoškole taky nepořizujete hned supersport? Budete se s tím tahat, a ani parádu to nenadělá, máto už každý amatér. Poohlédněte se po kvalitním kompaktu.

Přeji at Vám to fotí.

Přesně tak. Zrcadlovka není o tom, že někdo zmáčkne tlačítko a vyleze super fotka. My máme Canon EOS 600D, s výbavou stál 25.000, ale vyplatil se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
26.11.16 17:23

Canon, dedim stare po muzi, takze absolutne nemam prehled po cenach, ale doporucuju Foto Škoda - maji velký rozptyl fotaku v ruznych cenovych kategoriich.

• Citovat
  • Upravit
13331
26.11.16 17:28

Dle mých zkušeností. Může mít sebelepší zrcadlovku, když s tím neumí zacházet, tak dobré fotky neudělá. Když neví co je to clona, ohnisková vzdálenost, nastavení časů, atd.. Zbytečná investice. Zaplatila bych si napřed kurz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
26.11.16 17:52

@chipsa 50mm je klasicke portretni sklo. Tedy na pekny fotky decek v tom smyslu, jak mu rozumim, je idealni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
26.11.16 18:54
@Niccollett píše:
@PetrVesely evidentně tomu rozumíte, můžete mi dát nějaký typ na kvalitní kompakt??

Rád bych ale u kompaktů bych asi neporadil dobře protože je nesleduji.
Ale na to focení co píšete bych se klidne podival po nejakém kompaktu z předchozích roků. Koupíte za zlomek ceny a udělá dobrou službu. Já nosím když jsem línej brát na výlet zrcadlovky, Lumix DMC-TZ3 z roku 2008 :)
Ono na zrcadlovce není ani tak drahé a podstatné tělo jako objektivy. Občas nocím Canon EOS 350D uplně první zrcadlo od Canonu, dám na to Canon EF 85mm f/1,8 a fotky technicky celkem slušné. Ten objektov není nic profesionalniho a i tak je za 12000.

Pokud se chcete fotografii venovat ano běžte do zrcadlovky ja doporucim Canon, ale jinak kompakt.

Nakonec ona fotka vůbec není o foťáku, ale o pocitech, které z ní jdou.

Vždyť tohle nafotíte krabicí od cukru, do které uděláte dírku :)
 TOHLE

Ale pro focení dětí je to nepraktické, to je fakt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák