Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím holky,
potřebuju poradit, hlavně od těch, kdo mají s tímto zkušenost.. S přítelem jsme rekonstruovali byt, je tam nová kuchyň, koupelna, ložnice, vymalováno, nová podlaha.. Jenže problém je v tom, že všechno hrozně smrdí novotou, to samé i nové skříně. Okna otevřená nepomáhají, zkoušela i nějaké osvěžovače vzduchu, ale furt ten smrad tam je. Nevíte prosím, čím se toho zbavit? Navíc tam pak s náma bude i miminko a nechci, aby tam všechno tak smrdělo
Děkuju ![]()
Zkusila bych místo osvěžovače spíše pohlcovač pachů.
Pohlcovače jsou i v takové formě, že se dají do těch skříní položit.
My jsme takto větrali 14 dní a stejně to stále smrdělo (novotou, Primalexem a barvou na futra).
Pak jsme se nastěhovali (i s miminkem), a cca do 3 dnů mnohem lepší, do týdne už úplně v pohodě, a to jsme už téměř nevětrali (venku byla zima). Nevím, čím to je, ale je to tak, přišlo mi, jak kdyby to přestalo smrdět tím, že jsme se tam nastěhovali. Potvrdila mi to nezávisle i sestra, že se mi to nezdálo ![]()
Zkusila bych babskou radu - rozmístit mističky s mletým kafem. Já si jednou v autě vylila na kobereček velký pytel krevet a i když jsem prala co to šlo, tak to tam bylo pořád cítit, a to kafe fakt pomohlo.
Dobrou zkušenost mám se sodou. Na talířek nebo do misky vysypat jedlou sodu a položit do skříně. Je to levné, tak doporučuji zkusit.
Poděděná lednička v práci jednou smrděla, jak kdyby tam byla mrtvola, umýt ji nepomohlo, ale soda to vytáhla.
A to ja tu vůni všeho nového miluju. At uz plast nebo dřevo. ![]()
Zdravim. Chci pronajmout zrekonstruovaný byt.
Nové zdi, podlahy, kuchyň, zkrátka celé jádro.
V bytě zaluzie a nepřeji si, aby nájemník něco zatloukal nebo vrtal do zdi. Mohu to vyžadovat? připadně smluvně? Myslím tím garnýže, poličky, obrazy, věšáky - ať si používají třeba sluhu. Jde to nebo musím tohle umožnit?
@Anonymní píše:
V bytě zaluzie a nepřeji si, aby nájemník něco zatloukal nebo vrtal do zdi. Mohu to vyžadovat? připadně smluvně? Myslím tím garnýže, poličky, obrazy, věšáky - ať si používají třeba sluhu. Jde to nebo musím tohle umožnit?
A ten byt chces pronajmout jen ke kratkodobemu uzivani jiz zarizeny? Nebo bys rada nasla dlouholeteho najemnika, ktery si byt zaridi sam. Protoze promin, ale abych bydlela v byte, ve kterem si nesmim na zed povesit ani obrazek, to si radeji najdu jine bydleni ![]()
@Anonymní píše:
Tak do takoveho bytu se fakt nestehovala
![]()
Na kratkodobe bydleni ano, ale dlouhodobeho spolehliveho najemnika asi budes hledat tezko. Spis nekdo zoufaly, kdo potrebuje bydlet za kazdou cenu. Ani policku nebo prisroubovat komodu ke zdi? No ale abych odpovedela, tak pred par lety jako studentum nam to nekdo do smlouvy dal, nenastehovali jsme se.
Vyžadovat to můžeš ale nemusíš sehnat nikoho kdo by tam šel a nechtěj mě tvrdit že ty doma se obejdeš bez záclon, pak počítej s tím že se ti tam lidi budou střídat jak fusekle, pouze na krátkodobé bydlení. A jestli si myslíš že si uchráníš byt před takovým zničením zdí tak to seš na omylu, projeví se to jinak. Navím jde ještě o to kolik chceš aby platili, protože pokud dáš cenu moc vysokou a někdo si tam nebude moct ani záclony, tak ten byt budeš mít stejně prázdný protože ti tam nikdo nepůjde.
To bych tě poslala do někam
dikybohu, že jsme zatím měli vždy normální majitele. Na oplátku jsme za ně řešili, když se něco pokazilo a o byt jsme se starali jak o vlastní.