Zrušení objednávky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
29.7.14 10:10

Zrušení objednávky

Ahoj, chtěla bych se vás zeptat-v místním elektru jsem si objednala tablet, ještě prý nepřišel, ani jsem ho nezaplatila.Ale včera jsem si v koupila ten samý tablet v jiném elektru, a o ten objenaný už nemám zájem. Jak mám zrušit objednávku? Můžu se na něj,,vyprdnout,,a až příjde, prostě se o něj nezajímat? Nebudu muset platit nějaký poplatek? Elektro má na mě kontakt pouze přes email, mám na ně reagovat? Díky za pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27577
29.7.14 10:12

@Misimar tak slušnost by bylo to alespoň říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.7.14 10:14

@Misimar normálně tam napiš, objednávku stornuj. Je to minimálně slušnost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
29.7.14 10:15

@Misimar
Ono existuje něco jako „Obchodní podmínky“, určitě si to před nákupem četla :roll: Takže něco o zrušení objednávky tam určitě bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
29.7.14 10:23

@jája428 Když si obchodní podmínky nepřečtete předem, je vhodné se s nimi seznámit alespoň v takto vzniklé situaci. Je v nich popsáno, jak postupovat při stornu objednávky. @Misimar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
29.7.14 10:23

@Misimar jaký obchod to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
29.7.14 10:24

@jája428
Tak já nevím, obvykle v kamenném obchodě neobjednávám osobně, jelikož dneska má každý druhý obchod eshop. Objednám přes eshop a vyzvednu si osobně. A v eshopech obchodní podmínky čtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
29.7.14 10:27

Buď tam zavolej slušně jim řekni, že jsi tablet třeba nutně potřebovala a nemohla jsi dál čekat, tak jsi si koupila ten samý v jiném obchodě, že děkuješ za jejich velkou ochotu k zákazníkovi, ale že by jsi chtěla stornovat objednávku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
29.7.14 10:35

Napiš jim to mailem aspoň, když nemáš odvahu se tam stavit. Takové to „vyprdnout“ je dost necivilizovaný, jsme holt asi pořád trochu východňáci.
Požadovat by neměli nic, něco jinýho je, pokud si třeba nevyzvedneš dobírku, odesílatel už účelně vynaložil náklady a má na ně nárok. V kamenným obchodě předpokládám, že tablet přijde se zásilkou dalšího zboží, co by přišlo stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
29.7.14 10:35
@Jannys píše:
Buď tam zavolej slušně jim řekni, že jsi tablet třeba nutně potřebovala a nemohla jsi dál čekat, tak jsi si koupila ten samý v jiném obchodě, že děkuješ za jejich velkou ochotu k zákazníkovi, ale že by jsi chtěla stornovat objednávku :-)

Asi máš pravdu, ale je mi to hrozně trapné :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
29.7.14 10:38

@Misimar Neboj nebudeš první ani poslední!!!Pravdou je, že to není zrovna příjemné, ale pořád lepší je takto kontaktovat než dělat mrtvého brouka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
29.7.14 10:48

No oni totiž v případě odložení/rezervace můžou něco chtít, většinou nechtěji, ale třeba u nevyzvedlé reklamace si účtují za uložení, když si pro to člověk nepřijde.
Taky záleží, co to je, zda pak mají šanci se toho zbavit (prodat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
29.7.14 10:50

@zvidavajanca Proto mě zajímá konkrétní obchod. Někde mohou po kupujícím žádat náklady, které vynaložili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
29.7.14 10:51
@blecha72 píše:
@zvidavajanca Proto mě zajímá konkrétní obchod. Někde mohou po kupujícím žádat náklady, které vynaložili.

Je to Elektro u Fogla v Letohradě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.14 10:52

Pokud nemáš odvahu na osobní návštěvu, tak tam aspoň ze slušnosti zavolej, nebo napiš email, že rušíš objednávku a děkuješ. Důvody udávat nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák