Zrušení rezervace na booking.com

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.5.18 13:05

Ahoj všem, obnovuji diskuzi. Máme s mužem letět koncem června no USA a na booking.com jsem zarezervovala hotel s tím, že jsem zadala číslo karty, údaje, ale mojí chybou jsem si nepřečetla, že se do ceny nepočítá dalších x stovek dolarů za úklid atd. Rezervaci jsem udělala cca 19:30 a zrušila jsem ji 19:32 a na e-mail mi přišlo potvrzení, že musím uhradit 50% storno poplatku 8o Jsem naprosto v šoku. Ano je to moje chyba a teď nevím, co mám dělat. Peníze na kartě v tété částce stejně nemám, takže ke strhnutí asi nedojde protože to nepůjde, ale já spíš nevím jak mám pokračovat. Oslovit hotel nebo booking a snažit se situaci vysvětlit? Nemáte někdo zušenost? Prosím anonymně :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.5.18 13:26

Ahoj, řekla bych, že poplatku se ubytování chtít vzdát nebude. Můžeš tam zkusit napsat, ale podle mě to k ničemu nebude :nevim: Já bych (pokud je to větší částka) asi uvažovala nad tím, že bych se uchýlila k prasárně - na bookingu bych změnila telefon a kartu zablokovala a nechala si vydat novou, tak by si nic strhnout nemohli a pro příště bych si na bookingu vytvořila nový účet a pořádně četla podmínky.

• Citovat
  • Upravit
Doe_Jane
1.5.18 13:27

Bohužel to nepůjde, budeš to muset zaplatit

• Citovat
  • Upravit
6661
1.5.18 13:27

Při výběru ubytování a rezervaci je třeba vždy sledovat i storno podmínky. Každý hotel, penzion atd. má své. U mě je to třeba i jeden z parametrů, které mají vliv na výběr ubytování. Jaké storno podmínky mělo to tvé ubytování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
1.5.18 13:32

Zkus oslovit hotel, ale jistota to není.
Myslím, že booking.com na to má i nějakou část nazvanou „Musím platit storno v plné výši?“ nebo tak podobně, a tam to vysvětlují.
Mně takhle jednou bezplatně rezervaci zrušili kvůli zpožděnému letu, ale šlo o hotel, kde jsem rezervovala pořád (služebky).
Hotel musí platit nějakou provizi portálu, takže se na odpuštění platby většinou moc vstřícně netváří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
1.5.18 13:37

Ano, je potřeba hlídat storno podmínky a číst pořádně, co vše se do ceny započítává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45716
1.5.18 14:24

Jejda tak to se mi ještě nestalo ze by ubytování nebylo možno v tak krátké době zrušit. Já teda schválně vybírám takové které jde zrušit co nejpozději ale většinou tam je lhůta aspoň 14 dnů předem.
Určitě tam mají takovou podmínku, ze se musí platit storno hned? V tom případě budeš muset zaplatit, a ubytování v USA mají ještě praxi ze to strhavaji nebo blokují hned tak jedine si ihned dat zablokovat kartu a doufat ze to nebudou vymáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.18 16:26

Moc vám všem děkuji za reakce. Takže kdyby se stalo, že se někdo splete nebo uklikne, tak musí platit. To je naprosto šílené, že dvě minuty rezervace hotelu rozhodnou. Manžel mě uklidňoval, že si ani nejspíš nestačili rezervaci přečíst a už byla zrušená, ale to asi neomlouvá. Kartu mám jinak zablokovanou už od včera. Určitě jsem se poučila a vše teď budu číst pořádně. Nikdy jsem se nesetkala s tím, že by rezervace nešla zrušit. Pochopím, kdybych se nedostavila do hotelu a nebo rezervaci zrušila těsně před příjezdem. No uvidíme, co se teď bude dít. Kontaktovala jsem booking s tím, že prostě došlo z mojí strachy k chybě.

@Anonymní píše:
Ahoj, řekla bych, že poplatku se ubytování chtít vzdát nebude. Můžeš tam zkusit napsat, ale podle mě to k ničemu nebude :nevim: Já bych (pokud je to větší částka) asi uvažovala nad tím, že bych se uchýlila k prasárně - na bookingu bych změnila telefon a kartu zablokovala a nechala si vydat novou, tak by si nic strhnout nemohli a pro příště bych si na bookingu vytvořila nový účet a pořádně četla podmínky.

Já právě ten účet aktivní u nich vůbec nemám, vždy to vyplňuji celé.

• Citovat
  • Upravit
45716
1.5.18 17:09

Musíš číst ty podmínky, na Booking to má každý jinak nebo i jeden hotel mívá ruzne ceny pokojů podle toho jak lze rezervaci zrušit. Často bývá třeba levnější cena ale je to nezrusitelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
1.5.18 17:44

Ahoj, tak je třeba číst podmínky, než to odbouchneš ;) Zkusila bych požádat o výjimku přímo hotel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.18 17:47

@veria
Děkuji teď už tomu rozumím a jsem poučená do konce života. Snad mi dají nějaký splátkový kalendář. Přijít během dvou minut o několik tisíc a zaplatit ještě další ubytování v plné výši je teda pro mě naprosto finančně hrozné. Člověk šetří několik let na uskutečnění snu a tohle se může stát jen mě. Takže kdybych měla něčí kartu tak se toho dá parádně zneužít. :zed: :? Člověk k tomu nic pořádně nepotřebuje a může někomu zavařit. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.5.18 17:55

Hlavně je to úplně absurdní. Chápu, že mají nějaké podmínky, ale pokud jsem rezervaci zrušila během minuty, když jsem si to uvědomila a oni žádají půlku ceny, když se vlastně vůbec nic nestalo a neutřpeli žádnou újmu např. že bych nedojela, zrušila den před atd. to je opravdu neuvěřitelné. :cert:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
1.5.18 17:57
@Anonymní píše:
Hlavně je to úplně absurdní. Chápu, že mají nějaké podmínky, ale pokud jsem rezervaci zrušila během minuty, když jsem si to uvědomila a oni žádají půlku ceny, když se vlastně vůbec nic nestalo a neutřpeli žádnou újmu např. že bych nedojela, zrušila den před atd. to je opravdu neuvěřitelné. :cert:

Tak ale nikdo tě nenutil přistupovat na jejich podmínky. Aspoň se poučíš a budeš příště líp číst, co si rezervuješ.

• Citovat
  • Upravit
21091
1.5.18 18:03
@Anonymní píše:
Hlavně je to úplně absurdní. Chápu, že mají nějaké podmínky, ale pokud jsem rezervaci zrušila během minuty, když jsem si to uvědomila a oni žádají půlku ceny, když se vlastně vůbec nic nestalo a neutřpeli žádnou újmu např. že bych nedojela, zrušila den před atd. to je opravdu neuvěřitelné. :cert:

Však právě proto je to lacinější. Vždycky se dá vydělat na lidech, co to zruší. A pak ten pokoj nabídnou znovu. Prostě nechci slevu zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11860
1.5.18 18:04

Asi bych zkusila kontaktovat přímo ten hotel a napsala něco srdceryvného- Američani kolikrát mají pochopení. Minimálně aspon snížení toho storno by třeba dali..
držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario