Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ono se to lehko říká a huře dělá, ale hodně dělá stres, já z toho byla vyplesklá, jak kluk trpí, pořád jsem na něj něco zkoušela a byla ve stresu jak mu nic nezabírá, ted jsem se na to vykašlala, řešíme strašně suchou kuži, má atopický ekzém a sice na prdíky trpí stále, ale když ho chvíli houpu v náručí, tak usne, něco na tom bude, že stres se přenáší na děti ![]()
@kve-tinka Taky jsem si tohle zažila. Zaplaťbůh, že je to za náma. Trvalo to do půl roka a nejvíc u nás pomohlo vysadit všechny kapičky. A jinak do zblbnutí masírovat bříško. Drž se.
@CokeLady jo tak toho bych kopla teď nejvíc
když už uspím a příjdu do ložnice tak si tam leží s polštářem na hlavě a ještě brble!!!
![]()
Já pevně zavinovala asi do 4.měsíců a bílý šum tu taky jel do nekonečna… ![]()
@Gobca já jsem taky zkusila všechno vysadit, ani nedávat fenyklový čaj a fakt se to zhoršilo!! ![]()
@kve-tinka a zkousela jsi kminovy odvar?
jinak u nas byl boj s brichem no do pul roka urcite, pomohla jen kombinace antikolikoveho UM, Biogaia a Espumisan + v pripade potreby rourka..
vydrz, vecne to trvat nebude ![]()
Nám pomohly hodně baby perličky, a je to znát když náhodou vynechám, že hned se v noci kroutí, teď už se to stává minimálně, ale vím co to je, nedá se nijak utišit, strašně se napíná a řve jak tur
snažím se dělat nenadýmací příkrmy a taky se nám to zhoršuje po kaši na lžičku, když udělám kaši ředěnější do lahve tak je to v pohodě
U nas kapky babycalm, bily sum /ten hodne pomohl/ a rourka. Horsi to bylo na mm, s um se to zlepsilo.
@kve-tinka Každé mimčo je jiné. Taky jsem zkoušela možné i nemožné. Nakonec jsem prostě vysadila všechny kapky, nasadila UM Hipp Bio Combiotic a při každé příležitosti masírovala bříško a cvičila nožkama. V noci, hned jak heknul, jsem frčela pomasírovat bříško, aby se neprobudil. Když jsme to zvládli v polospánku, odpadlo pak uspávání. Totéž při spaní přes den. Spával v kočárku a během hodinového spánku se dvakrát i třikrát probíral. Byla jsem nonstop ve střehu. ![]()
Ale vím jistě, že mezi šestým a sedmým měsícem to prostě přestalo.
@Šalvějka píše:
Nám pomohly hodně baby perličky, a je to znát když náhodou vynechám, že hned se v noci kroutí, teď už se to stává minimálně, ale vím co to je, nedá se nijak utišit, strašně se napíná a řve jak tursnažím se dělat nenadýmací příkrmy a taky se nám to zhoršuje po kaši na lžičku, když udělám kaši ředěnější do lahve tak je to v pohodě
a co jsou to baby perličky?
Ahojky, tak nám budou 13.tého 3 měsíce a taky se asi naivně upínám k tomu, že to bude lepší
.Někdy to jde, zatlačí, vyprdí se a je klid, ale někdy se tak neskutečně kroutí
.Teď nevím jak je to možný a proč, ale vždycky, když jdeme jíst, dám ji lahev, tak se začne šponovat, řvát-pak si prdne a sní to všechno v pohodě, ale předtím to je očistec-přítel teď byl doma, tak pořád něčím řehtal a cinkal, aby se trochu zklidnila, ale až půjde zítra do práce, tak nevím jak ji nakrmím
.Jinak my máme Bio gaiu a espumisan a myslím, že je to lepší než to bývávalo
.Taky si říkám, už aby běhala atd.,ale pak budem sakra vzpomínat jak to krásně leželo, nikam to neutíkalo-hrozně to letí a půjdou do školy
![]()
U nás zabraly jen třešňové pecky, nahřát a na bříško. Usínal takhle denně ![]()
Dobrý den, pochopila jsem, že asi krmíte UM, já mám doma téměř 3měsíční holčičku, měli jsme také problémy s prdíky, když jsem změnila savičky na rychlejší, prý od 2 měsíců. Malá se chudák kroutila 2 dny, než mi došlo, že to asi bude tím, vrátila jsem se k savičkám pro novorozence a je klid.
Mám tři kluky a všichni na to také trpěli. Používala jsem SAB SIMPLEX + trubičku a při procvičování kyčliček si také dokázali ulevit. Taky nahřátý polštářek s třešňovýma peckama. S druhým jsem nemohla být první půl rok a tak se mi o něj starala moje mamča. Tenkrát jsem jí psala papír co a jak dávám za léky a ona z toho pochopila že ten sab simplex jednu kapičku denně jako se dává vigantol. Když mi vždy podávala info co doma tak říkala že prdíky má hodně ale kapky že pomáhají. Sice jsem nevěděla jak mu je dává ale asi to pomáhalo.
Já mám doma zatím jen 3 týdenního prďocha, ale při představě, že to bude trvat tak dlouho, než to přejde, mně jímá hrůza…Začala jsem dávat Espumisan, ale mám pocit, že to nějak nepomáhá…Bio gaiu jsem si objednala, tak uvidím, zda to pomůže…