Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Bože, po dnešní noci potřebuji slyšet slova útěchy, že v tom nejsem sama…najivně jsem si myslela, že po 3. měsíci to musí skončit, dobře né po třetím, ale jak začne zvedat nožíčky, taky ne - změna UM, taky ne, k BabyCalm přidám drahé probiotické kapky, né taky ne…
Vždycky se mi v noci budí s bolestí bříška, dám na tygříka, vyprdí se jako starý chlap a spí dále. Jsou lepší noci a horší, no dnešní byla katastrofická!! ![]()
5× se mi probudil s nehorázným jekotem, ani tygřík nezabíral…
Chápu, že se prostě už nikdy nevyspím, ale je mi líto i jeho. Vstává pak rozmrzelý, nevyspalý… ![]()
Ach jo, je to boj… ![]()
Smrt prdíkům
![]()
chápu tě… Malýmu bude zítra půl roku a někdy hůř někdy líp…ale taky jsem doufala, že po třetím to bude lepší a nic
už i Bio gaia bereme… a nic ![]()
@facetia píše:
už i Bio gaia bereme… a nic
taky jsem si myslela jak nás to nezachrání ![]()
ale jinak díky
![]()
Tak to jsme na tom stejně
malému už taky byli 3 měsíce a strašně trpí od druhého dne v porodnici, zkusila jsem vše, nutrilon anticolics, espumisan, infacol, baby calm, ten teda trochu na chvíli zabral, probiotika bio gaia, také nic, pak od biopronu, jsou mnohem silnější, také nic, dva druhy fenyklového čaje, domácí odvar, mazat pupíkem, nahřívat bříško polštářkem, vanu, emulips, několik druhu homeopatik, rourka pomuže na pět minut a za chvíli pláče a kroutí se zase, hodně ho uklidnuje nosit přes rameno, to se vyprdí, ale za chvíli tlačí znova, nechápu, kde se to v něm bere
doktor mi řekl že to je normální, taky se utěšuju že do dvou měsícu ho to přejde ![]()
@kve-tinka jako bych to psala já před dvěma lety
poradit nedokážu, zažívala jsem si se synem úplně stejné noci, stejné pocity, stejnou bezmoc, pomohl až čas a zuby, přešlo břicho přišly zuby
rok jsem nespala více jak dve hodiny vkuse
ted mám druhé mimino a nikdy na prdy netrpělo, takže odměna přišla, ale už zase přišly zuby…
hodně síly přeji
![]()
@kve-tinka není zač ![]()
nám všecky kapičky zabíraly tak první tři dny…pak si na ně asi zvykl..a je to jak předtím. už sme zkusili espumizan…babycalm..bio gaia…
je to nanic ![]()
@joaska to je síla. skončí prdíky, začnou zuby
máme se na co těšit
![]()
@kve-tinka já už si říkala, jestli nepřejít na umělý… ale když tě čtu tak to není o moc lepší…
vždycky si vyčítám co jsem asi jedla… a tak bude problém asi jinde:(
@joaska no právě se hrozím, co se stane, až příjdou zuby
to už mě asi odvezou… ![]()
U nás Baby Calm ani Biogaia nikdy nezabíraly…až když jsem začala dávat laktobacílky, tak byla změna k lepšímu. Ale ono se to spíš prostě musí vydržet, někdo na to holt trpí víc…
@facetia ne, je to jedno…já opatrně zavádím i příkrmy, ale včera obědval to, co už kdysi jedl a stejně taková noc… ![]()
No tak lactobacílky jsme taky zkoušeli, přišlo mi to pak ještě horší a hodně po tom blinkal..každýmu asi teda zabere něco jinýho…nebo taky nic ![]()
no taky jsem mu už zkoušela dát mrkev, a včera dýni…ale že by se mu to zhoršilo po dýni??tak fakt už nevím. těším se, až to vyběhá ![]()
Tak zase lepší 5× vzbudí, než kdyby probrečel celou noc. ![]()
Heleď, útěchu nemám, já taky dělala všechno možné, kruhy pod očima jako panda, úplně to bolelo a nepomohlo nic - prostě to chce čas, aby si bříško zvyklo. Jinak u nás nejvíc zabíral fén, ten zvuk a taky teplo na bříško. Takže jsem třeba dvě hodiny v kuse foukala, aby se malá vyspala. Jak jsem přestala, do minuty se vzbudila. Takže jsem vždycky vypnula fén (aby se tolik nepřehříval), za půl minuty zase zapnula, za minutu vypnula.. No sedět s fénem v ruce by byla proti tomu pohoda. ![]()
@kve-tinka píše:
@Etcetera78 ale ta BioGaia jsou právě laktobacily…
hm, pravdu máš
ale nám nefungovaly, až když jsem začala kupovat od Swissu a pak Biopron. No ale je taky možné, že by to bylo přešlo i bez toho, že možná malá dosáhla konečně toho věku, že ji ty břihaboly opustly ![]()