Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer, prosím, existuje taková? Po dlouhých 5 letech zoufalství se soukromou školou a nepřijetím na gymnázium hledáme jakoukoli ZŠ (soukromá či státní), kde nebudou děti házet po učitelích a spolužácích židle/bačkory/cokoli a narušovat výuku. Zkoušeli jsme i výběrovou jazykovou ZŠ, ovšem i tam nám bylo sděleno, že inkluze dětí s MR a ADHD a podobnymi diagnózami bohužel je
.
Klidně i do soukromých zpráv. Děkuji a pěkný podvečer!
@acentaurea11 píše:
Dobrý večer, prosím, existuje taková? Po dlouhých 5 letech zoufalství se soukromou školou a nepřijetím na gymnázium hledáme jakoukoli ZŠ (soukromá či státní), kde nebudou děti házet po učitelích a spolužácích židle/bačkory/cokoli a narušovat výuku. Zkoušeli jsme i výběrovou jazykovou ZŠ, ovšem i tam nám bylo sděleno, že inkluze dětí s MR a ADHD a podobnymi diagnózami bohužel je.Klidně i do soukromých zpráv. Děkuji a pěkný podvečer!
Neexistuje. Existují běžné školy s inkluzí, kde jsou třídy, ve kterých se sešla skupina dětí bez podobných projevů. Ale to musíš hledat konkrétně a zjišťovat konkrétní atmosféru ve třídě u konkrétní třídy v konkrétní škole.
Děkuji za odpověď. Myslela jsem si, že hledám špatně. Předpokládala jsem, že když dítě u přestupu na ZŠ skládá přijímačky 3 hodiny, tak tyto nestandardní děti zůstávají v nějaké „klasické“ třídě. Vlastně ty přijímačky poté postrádají smysl..
@acentaurea11 píše:
Děkuji za odpověď. Myslela jsem si, že hledám špatně. Předpokládala jsem, že když dítě u přestupu na ZŠ skládá přijímačky 3 hodiny, tak tyto nestandardní děti zůstávají v nějaké „klasické“ třídě. Vlastně ty přijímačky poté postrádají smysl..
Proč by měly? Ty přijímačky se nedělají z chování. Děti s poruchami učení nebo chování mohou být zároveň velmi inteligentní.
@acentaurea11 píše:
Nejspíš se úplně nevyhneš. Jediná taková škola bude Kellnerova. Ale tam je školné, které nevím, jestli chceš platit. To není škola pro každého. Jedině nechat dítě na domácím vzdělávání a platit učitelku/ důchodkyni. Která se bude dítěti věnovat jeden na jednoho.
Open Gate je mimo naše finanční možnosti, stejně jako mezinárodní školy.
Děti s poruchami sice mohou být velmi inteligentní, nám už ale obohacení celkem stačilo za těch 5 let..
Děti s ADHD věčně lítající mezi stoly, sprostá slova a místo výuky se řeší stále dokola, že si normální děti nenechají od obohacujících spolužáků (kteří mohou cokoliv) vše líbit.
@acentaurea11 Nedávno jsem slyšela zajímavé podcasty, jeden o škole Flow, druhý Leonardo da Vinci. Ale školné určitě dost vysoké.
@acentaurea11 píše:
Open Gate je mimo naše finanční možnosti, stejně jako mezinárodní školy.
Děti s poruchami sice mohou být velmi inteligentní, nám už ale obohacení celkem stačilo za těch 5 let..Děti s ADHD věčně lítající mezi stoly, sprostá slova a místo výuky se řeší stále dokola, že si normální děti nenechají od obohacujících spolužáků (kteří mohou cokoliv) vše líbit.
Chápu tvoje rozpoložení, ale veřejné školy prostě nemohou jinak postupovat. Pokud chceš něco speciálního, musíš hledat v soukromém - placeném sektoru.
Rozumím, snaha byla. Proto jsme platili školné na soukromé škole. Ve finále je kvalita výuky v polovině předmětů tristní a ve třídě 2 děti s ADHD, u kterých by i dle vedení školy byla na místě léčba prášky.
Asi píšu jen pro klid duše, že jsem se snažila dost..
Děkuji moc za tipy, na obojí mrknu! 🙂
Učím ve skole naklonene inkluzi a nikdo po ostatnich nicim nehazi
@pet p píše:
@acentaurea11 Nedávno jsem slyšela zajímavé podcasty, jeden o škole Flow, druhý Leonardo da Vinci. Ale školné určitě dost vysoké.
Leonardo je opravdu hodně drahé.
Můžeš zkusit dostat dítě do výběrové třídy, kam se dělají přijímačky - např. jazykové, matematické ap., tam bývají děti s ADHD ap. méně často. I v takové třídě už jsem měla děti s PAS, ale zpravidla aspíky a bylo to v pohodě.
@hanka.br. píše:
Proč by měly? Ty přijímačky se nedělají z chování. Děti s poruchami učení nebo chování mohou být zároveň velmi inteligentní.
To mohou ale není příjemné mít takové dítě ve třídě. Zakladatelce se nedivím. Agresivní dítě je peklo ve třídě.
@topazio píše:
To mohou ale není příjemné mít takové dítě ve třídě. Zakladatelce se nedivím. Agresivní dítě je peklo ve třídě.
Ty mi to píšeš, jako bych snad agresivní děti ve třídách prosazovala. Jen píšu, jak to je. Taky se jí nedivím.
@acentaurea11 píše:
Dobrý večer, prosím, existuje taková? Po dlouhých 5 letech zoufalství se soukromou školou a nepřijetím na gymnázium hledáme jakoukoli ZŠ (soukromá či státní), kde nebudou děti házet po učitelích a spolužácích židle/bačkory/cokoli a narušovat výuku. Zkoušeli jsme i výběrovou jazykovou ZŠ, ovšem i tam nám bylo sděleno, že inkluze dětí s MR a ADHD a podobnymi diagnózami bohužel je.Klidně i do soukromých zpráv. Děkuji a pěkný podvečer!
Vítej v systému českého školství po třiceti letech devastace. Doma si pohráváme s myšlenkou na založení vlastní soukromé školy.
@Zumpa píše:
Vítej v systému českého školství po třiceti letech devastace. Doma si pohráváme s myšlenkou na založení vlastní soukromé školy.
No neházela bych to jen na školní systém. Největší bordel u dětí ve třídě nedělají ani děti menšiny či děti s nějakou oficiální diagnózou typu ADHD či hraniční intelekt, ale děti bílé většiny, na které jen doma výchovne rodiče evidentně roky s.erou jak na placatej šutr.
U čtvrťáků se aktuálně tento týden řešilo sproste nadávání učitelce. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.