Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, zajímalo by mě, jestli tu je někdo, kdo má své děti v ZŠ Mandysova a jak je spokojen?
Je tu i někdo kdo má děti v ZŠ Horákova?? Jak jste spokojeni.
Potřebovala bych se rozhodnout do které školy jít k zápisu do první třídy. Děkuji všem za informaci.
čau ženy u mě je to zatím neaktuální ale ráda si tu počtu. Jinak mám dceru v MŠ Sion a uvažuju že bude pokračovat i na ZŠ. A v Horákovce bydlím
Nicméně zkušenosti manžela staré skoro 30 let vám asi platné nebudou ![]()
Mandysovka je kolos, je to jedna z nejnáročnějších škol v HK, tzn že když dítě končí s jedničkama tak je má opravdu zasloužené a jeho znalosti jsou na této úrovni.Co se týče komunikace s rodiči jak kdo
z mých zkušeností tak 40% učitelů komunikuje, zbytek až když jim to přeroste přes hlavu.Což je pro rodiče potom šok ![]()
Pokud máš dítě pomalejší, nebo hodně hravé, nikdo se s ním mazat nebude, prostě nestíháš-špatně
neumíš-špatně
nejde ti to-špatně
známkuje se tvrdě.
Horákovku neznám, jen od jedné vzdálené známé, je spokojená chodí tam její synové.
Pak můžu ještě podat info o
ZŠ-Malšova Lhota
ZŠ-Bezručova
PSZŠ
![]()
My jsme při výběru školy váhali mezi naší vesnickou školou a Horákovkou. Od známé jsem měla půjčený přehled výsledků žáků jednotlivých ZŠ při přijímacích řízeních na střední školy a gymnázia a Horákovka vycházela jako jedna z nejlepších. U nás navíc hrálo jako velké +, že mají dobrý šachový kroužek (loni synovo družstvo vyhrálo titul MČR
) a vyšli nám vstříct s individuálním plánem výuky matematiky. Stačilo aby si při zápise se synem na chvíli sedli a zjistili, že umí i násobit atd. U nás na vsi prý na to potřebují psychologický posudek
Prostě podle mého názoru super přístup a dost vstřícný…
Jinak je na škole sportovní kroužek (taky si nemůže syn vynachválit, byl s nimi i v létě na táboře), vím ještě o keramice, snad i nějaké hudební a divadelní kroužky …
Pokud budeš chtít další info, tak klidně piš i SZ
teď mají na škole dny otevřených dveří, tak běžte nakouknout pozvánka
Ahoj, díky všem za reakce. Já se navíc rozhoduji, protože ještě budu vodit do školky synka a když budou oba v Mandysovce, bylo by to jednodušší. Ale je pro mě i důležitý přístup učitelů, kvalita vyuky
. Mandysovku mám skoro u baráku a tak Horákovka je dál(kdo zná ví
). Proto se zajímám, kterou školu byste raději doporučili, za 14 dní zápis a my stále nevíme. Dcera navíc bude mít ze školky spíš děti v té Mandysovce, chodí tam do školky
. Chvilku jí trvá, než se s dětmi otrká, potom už je to dobré. Takhle zvažuji, jestli ji nechat tam, kde bude mít víc známích tváří
. Ale zase bych ráda, aby se jí ve škole věnovali(co se týče kvality výkladu učiva)
. No není to jednoduché, budu vděčná za každý názor
.
VladkaMM píše:
Zuzka mě nic neříká
Blondýnka, silnější cca 45-50 let.
Učí u hastrmánků? Tam by mohla učit. Znám šmoulíky, čertíky a dráčkové ![]()
Jé takhle já to neznám, já ji znám ještě z dřívější Pohádky
Našla jsem jen tuhle fotku
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.