Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Řešila jsi to dřív (v mladším věku) nebo až teď? Ortodontická péče by měla mít nějakou návaznost… se zubaři je teď celkově problém řekla bych… nemáš někde poblíž nemocnici se stoma oddělením?
@azaleila píše: Řešila jsi to dřív (v mladším věku) nebo až teď? Ortodontická péče by měla mít nějakou návaznost… se zubaři je teď celkově problém řekla bych… nemáš někde poblíž nemocnici se stoma oddělením?
Dříve jsem měla. starou zubařku, která mi řekla že to v dospělosti vyřeším implantáty. Nyní mám nového zubaře, a dle něj jsou imaplantaty hloupost. Jinak žádnou takovou nemocnici poblíž nemám. Jsme malé městečko..
A ze zubařů asi moc na výběr není viď?
Pokud to potřebuješ řešit (což asi potřebuješ) rozveď s ním diskuzi co Ti tedy navrhuje… asi nemůže jen tak říct že nic neudělá a nechá to tak jak to je…
@azaleila píše:
A ze zubařů asi moc na výběr není viď?
Pokud to potřebuješ řešit (což asi potřebuješ) rozveď s ním diskuzi co Ti tedy navrhuje… asi nemůže jen tak říct že nic neudělá a nechá to tak jak to je…
Zubař mi právě navrhnul ortodoncii na kterou nemám. Kdyz jsem mu to řekla, řekl že mám šetřit. ![]()
Pojišťovna od tohoto roku výrazně ořezala počet hrazenych výkonů. Holt investovalo se do covidu, teď nebude odkud brát na nic dalšího
. Já tedy moc nechápu, co konkrétně by u tebe vyřešila rovnátka, když ty zuby musí ven?
Chápu zubaře že ti nechce brousit 4 zuby… Kolik ti spočítal ty dva můstky? U metalokeramiky odhaduji cca 35 - 40 tisíc?
Sehnat stomatochirurga, udělat germektomii ( odstranění zárodku), dosypat kost, nechat zhojit a za 6-12 měsíců zavést implantáty.
Mezitím používat částečnou snímací náhradu, aby se ti zuby nesesunuly do mezer…
@Magical-eyes píše:Přečti si jaký můstek myslím. Tam se nic nebrousk, a cena je úplně jinde.
Chápu zubaře že ti nechce brousit 4 zuby… Kolik ti spočítal ty dva můstky? U metalokeramiky odhaduji cca 35 - 40 tisíc?
Sehnat stomatochirurga, udělat germektomii ( odstranění zárodku), dosypat kost, nechat zhojit a za 6-12 měsíců zavést implantáty.
Mezitím používat částečnou snímací náhradu, aby se ti zuby nesesunuly do mezer…
@Mialina2 píše:
Pojišťovna od tohoto roku výrazně ořezala počet hrazenych výkonů. Holt investovalo se do covidu, teď nebude odkud brát na nic dalšího. Já tedy moc nechápu, co konkrétně by u tebe vyřešila rovnátka, když ty zuby musí ven?
Stáhly by se mezery?
Máš pravdu, přehlídla jsem to. Ty adhezivní moc nedrží… respektive záleží na materiálu… praskají…
Měla jsem adhezivní můstek místo nezaložené pětky dole. Už je to delší doba, ale co si pamatuji, tak ty okolní zuby trochu zbroušené byly. Pořád mi to padalo, takže to skončilo klasickým můstkem. Po nějaké době mi nový zubař ten můstek předělal a udělal to blbě. Přišla jsem o další zub, který se pod tím můstkem zkazil. Takže aktuálně mám 2 implantáty a jsem s nimi moc spokojená.
Nejsem zubař, ale na implantáty musí být dost kosti, museli by ti vyndat ty stávající zuby. Implantáty jsou drahé. Takže stejně budeš muset šetřit.
Pak jsem někde zaslechla, že ty trojky jsou dost důležité zuby, že tvoří oporu tomu oblouku.
Takže být tebou, tak šetřím na rovnátka, půjde o to ty zuby asi vytáhnout z dásně ven. Zkus i jiné město.
Ten můstek se mi zdá jako nejhorší varianta.
Pokud bys ho i přesto chtěla, tak musíš najít jiného zubaře, který ti to udělá.
Ahoj, já jsem měla podobný problém, ale s dvojkama, měla jsem je mléčné a žádné druhé tam nebyly a řešila jsem to taky až jako dospělá (v pubertě mi s tím zubařka odmítala pomoc, že jsem prý moc mladá a čelist se stále vyvíjí), přes ortodoncii. Vytrhli dvojky, nasadili klasický fixní rovnátka, chvíli jsem vypadala jako… s dírama, ale zatáhly se fakt rychle. Měla jsem je myslím 2.5 roku? Je to proto, aby se ty zuby u sebe udržely i do budoucna a nerozjely se. A stálo mě to celkem okolo 22tis, protože pojišťovna dospělým rovnátka nehradí. Ale to není tak, že tam přijdeš a dáš jim 22 táců na ruku
platí se to postupně, pokaždé, když jsem šla na utažení, jsem platila asi 200,– a za to prvotní nasazení třeba 1500,– to už by ti vysvětlil doktor:) taky jsem to finančně zvládla a to jsem byla v té době na střední ![]()
@Tereza Viktorie píše:
Ahoj, já jsem měla podobný problém, ale s dvojkama, měla jsem je mléčné a žádné druhé tam nebyly a řešila jsem to taky až jako dospělá (v pubertě mi s tím zubařka odmítala pomoc, že jsem prý moc mladá a čelist se stále vyvíjí), přes ortodoncii. Vytrhli dvojky, nasadili klasický fixní rovnátka, chvíli jsem vypadala jako… s dírama, ale zatáhly se fakt rychle. Měla jsem je myslím 2.5 roku? Je to proto, aby se ty zuby u sebe udržely i do budoucna a nerozjely se. A stálo mě to celkem okolo 22tis, protože pojišťovna dospělým rovnátka nehradí. Ale to není tak, že tam přijdeš a dáš jim 22 táců na rukuplatí se to postupně, pokaždé, když jsem šla na utažení, jsem platila asi 200,– a za to prvotní nasazení třeba 1500,– to už by ti vysvětlil doktor:) taky jsem to finančně zvládla a to jsem byla v té době na střední
A kdy to bylo? A měla jsi jen horní? Myslím, že se to za 22 dneska už pořídit nedá…
a zakladatelka je založené má ( zárodky), takže nejspíš by je museli odstranit aby se jí tam mohly šoupnout čtyřky…
Každopádně tohle se dobře a levně asi moc řešit nedá…
@Magical-eyes Takze myslíš že se musí odstranit, i kdyz se dávají rovnátka?
Ahoj setkal se někdo s tím, že mu zubař nechtěl udělat můstek? Či nějaký zákrok? Bohužel od narození nemám prořezané trojky. Jsou založené, a ještě k tomu špatně otočené. Bohužel ty co jsou mléčné už jsou opravdu zkažené a musí ven. Implantáty mi nebyly doporučené, z důvodu že by bylo složité odstranit ty založené zuby. Na ortodoncii mi vypočítali šílenou částku, a to jsme malé město. Okolní ortodoncie jsem obvolala, další termíny mám na 11/2022 a rok 2023. Bohužel si nemůžu dovolit dojíždět bůhví kam kvůli dětem. Zeptala jsem se zubaře na lepený - adhezivní můstek, a řekl mi že jsem příliš mladá (24 let), a dělat mi něco takového nechce. Co s tím lze dělat? Pojišťovna přestala proplácet práci ortodontisty pro dospělé, takže mám opravdu dát za rovnátka XY tisíc?