Zubní korunka nebo plomba

4025
18.8.11 09:22

zubní korunka nebo ploba

Ahoj holky :mavam:
potřebuji poradit jestli nemáte někdo zkušenosti. Byly mi vyčištěny zubní kanálky a nyní mám v nich léčivou vložku, bylo mi řečeno, že se na ten zub bude muset dát korunka, ale kamarádka u jiného zubaře měla to samé a dal jí na zub plombu.(omlouvám se nevím jestli píši dobře). Nemáto někdo stím zkušenost co na zub. Mě se tam korunka dávat nechce. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
18.8.11 09:32

A nejde v tom hlavně o to jak moc máš zub otevřený?Třeba už to zaplombovat nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
18.8.11 09:40

Né mám poze malou dirku z vytaženého kořínku. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
18.8.11 09:43

Tak to nevím,zkus se zeptat u zubaře,proč tam nejde dát plomba :wink: Určitě má pro to nějaký důvod :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
18.8.11 09:55

No budu muset, ale víš jak to funguje řekne ti 100 důvodů proč korunka je lepší :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6612
18.8.11 10:46

Pokud máš vyčistěné kanálky, to znamená i odstraněné nervy ze zubu znamená to, že zub už je mrtvý a taky křehký, tak musíš jít na korunku. Protože, když ti to pouze zablombuje, tak ti to může prasnout až do kořene a pak už ti nebude stačit korunka a bude ti muset udělat můstek. To znamená, že ti bude muset zničit zub vedle.
Kdoví jak to má tvoje kamarádka. Ono se to někdy na pár měsíců jakoby zaplobuje, dává se tam léčivá vložka, ale pak se ten zub musí dodělat. Buď ti ho vybrousí do špičky a nasadí korunku anebo ti udělá čep a na ten se nasazuje korunka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
18.8.11 10:52

Děkuji za vysvětlení :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Resutz
18.8.11 11:55

Ahoj, neporadím s původním dotazem, ale musím reagovat na Savik. Já jsem měla takto odstraněné mezi 17-tým a 20-tým rokem nervy ze 4 zubů (je mi 37), dokonce jeden na přední vrchní jedničce a první korunku mi dělal zubař v 35, kdy už nešla na stále opravovaný a křehký zub (šestka dole) udělat plomba. Jinak mám všude plombu, na předním bílou, dříve na ostatních amalganové, dnes když potřebovaly spravit, tak taky bílou.
Na zakladatelku, možná by už tam klasická plomba nedržela, možná je moc vvyvrtaná, nevím…
 Resut

• Citovat
  • Upravit
31289
18.8.11 12:37
katyca píše:
No budu muset, ale víš jak to funguje řekne ti 100 důvodů proč korunka je lepší :-(

hlavní důvod je, že za korunku si zacvakáš :wink:
já to mám podobné, na jednom zubu to samé a odvrtat, vrazit plombu, zadarmo a už to drží 5 let, na druhém zubu (u jiné zubařky) naprosto to samé, a už mě žene do korunky (za tučné peníze)… Že to není nutné mám zjištěno u té první doktorky (tamta byla jen zástup, ale chtěla kasírovat jak vzteklá), teď jsem tam byla a normálně mi to zaplombuje a pohoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
18.8.11 13:21

Já mám rozvrtané 3 zuby měla jsem předtím špatnou zubařku a ty kazy neviděla :nevim: i přes rengeny.
u jednoho mám jistou korunku, ale u tamtich 2 mám jen malý otvor po vyndání kořene jinak zub je ok. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6612
18.8.11 14:55

Ono se to muze zaplombovat, ale kdyby to prasklo, tak je to v haji a clovek zaplati tak 2× vic.
Jinak, pryskyricna korunka nestoji nic, plati to pojistovna (co 2 roky), vydrzi pry nelik let, ale je to plast, takze muzou prasnout. Keramicka korunka je draha jak prase. Moje zubarka chce 2700,–. Jeste se davaji polokovove - korunky s fazetou a ty stojí 1400,–. :nevim: Je to hnus no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
18.8.11 15:00

no mě jedna příjde na 3000,. + plnění kanálku každý na 400,. tak to je tedy mazec. No nevím oni opravdu myslí, že kradem … :-( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061
18.8.11 15:02
katyca píše:
No budu muset, ale víš jak to funguje řekne ti 100 důvodů proč korunka je lepší :-(

A co když náhodou některý z těch sta důvodů bude smysluplný…? :roll: Nebylo by rozumnější si je nejprve vyslechnout a pak se tím zabývat a rozhodovat se?

Řešit to jen podle toho, co já jako laik na zubu vidím a podle toho, co dělali mé kamarádce, to není zrovna nejefektivnější metoda… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
19.8.11 08:57

Bohunko to máš pravdu mě pouze zajímalo jestli ten zub jde zaplombovat, jelikož mi zubařka tvrdila, že po vytržení kořene jde dát poze korunka :-( . Neřekla jsem , že si ji nevyslechnu, samozřejmě, že chci pro své zuby to nej., ale pokud to jde řešit i jinak tak proč hned korunka? :palec:

Jinak holky mockrát děkuji za vae rady a zkušenosti. :kytka: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jupina
24.1.13 12:04

Korunka-zlomený zub

Včera večer se mi bohužel zlomil zub-přední dvojka, dnes jsem šla raději k zubaři, prý mám velké štěstí v neštěstí-zub je už léčený, zub mi dneska obrousil a přichystal na korunku-bude to má první korunka a je mi skoro 39 let, vytvořil si modeláž zubu, kterou jsem odnesla do laboratoře, v pondělí mám opět přijít budeme pokračovat, ve středu mám přijít také-za korunku zaplatím 760Kč
zaplatím mu to bohužel až v pondělí-dnes jsem neměla tolik u sebe
myslela jsem si, že mě to bude stát více, přední zub, ale opravdu mám štěstí v neštěstí
snad mi korunka bude sloužit a dlouho vydrží :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.