Zubní nit pro tříleťáka?

16557
21.12.16 13:57

Zubní nit pro tříleťáka?

:mavam: Maminky, jdu si pro radu.
Synova zubařka šla do důchodu a místo ní máme novou, mladší. Ta nám při poslední kontrole doporučila používat zubní nit. Máte s tím některá zkušenost? Bojím se aby sebou syn necuknul a já mu neporanila dáseň. Je to v tomhle věku nutný? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24185
21.12.16 14:00

@mahdalka používám takové ty nitě natažené na rukojeti, vypadá to jako pilka s párátkem dohromady. Musím říci, že syn drží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
21.12.16 14:03

Me to prijde vsechno tohle zbytecne

• Citovat
  • Upravit
16557
21.12.16 14:05

@elen-ka na ty jsem koukala v DM, vím jaký myslíš. Přijdou mi rozhodně lepší než ty obyč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
21.12.16 14:07

@Kamikadze Mě taky, proto se ptám tady jaký má kdo zkušenosti. Taky jsem na zubařku koukala, ta co odešla do důchodu nám nikdy nic takovýho neřekla. Možná proto, že má syn mezery mezi zubama :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
21.12.16 14:08

Mám mezizubní kartáček, ale dcera má zoubky tak daleko od sebe, že by niť byla zbytečná. Tu používám u sebe do takových těch hodně těsných mezer. A taky preferuji ta párátka s nataženou nití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
21.12.16 14:09

Já nepoužít zubní nit, tak mi v puse zbyde půlka bordelu, ale nechá si tak maé dítě čistit nití? Za pokus to jistě stojí. Povoskovanou bys říznout neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
21.12.16 14:09

Moje decka maji zuby dost u sebe… takze pouzivame… a to byste koukali co se nitkou obcas vytahne za poklady z mezizubnich prostor :lol: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
21.12.16 14:15
@Kamikadze píše:
Me to prijde vsechno tohle zbytecne

Dukladne cisteni zubu ti prijde zbytecne? :nevim:
Vsak nekdy zkus, co vsechno ty mezirky skryvaji..

Jinak k dotazu - zakladatelko, urcite to zkus, ta nit na paratku je prima, napad, i triletak by to mohl zvladnout. Nebo mezizubni kartacek..

Příspěvek upraven 21.12.16 v 14:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
21.12.16 14:15

Myslím že by držel. Zuby si čistí sám, ale vždycky dočišťuju, protože si je čistí jen dole, na ty horní kašle. Při čištění drží, tak by mu snad nevadila ani ta nit. Stačilo by jen večer? Ani nevím že jsou obyč. a vosskovaný. Nevíte jetli maj i dětský mezizubní kartáčky? Zítra se poptám v Profimedu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
21.12.16 14:19

Tak ty mezizubní kartáčky se dělají v mnoha velikostech od absolutně nejtenčích, tam dle mého není důvod to rozlišovat děti-dospělí. Třeba mé dítě má zuby s mnohem většíma mezerama než já :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
21.12.16 14:20

Po poradě s naším zubařem používáme u obou dětí dentální párátko od okamžiku, kdy se jim první dva zuby začaly vzájemně dotýkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
21.12.16 14:38

Ja dávám nit i dvouletý, aby si zvyklala. Vidí to u nás a chce taky. Čistí sama a já pak docistim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
21.12.16 14:44

Ja si nemyslím že to je zbytecne. Já sama mám problémy právě s mezizubnima prostorama. Mam zuby tak blízko u sebe, že nebyt nite a mezizubní kartacku, mela bych už většinu zubů vrtanou.
Navíc je nit, mezizubní kartáčky a dentální hygiena podle mě základ pece o dutinu ustni.
Naše malá má 2 roky a vidi to u nas, takže když minuly týden řekla že chce taky mezizubní kartacek, dostala ho a zkouší to sama i se mnou. Přijde mi to super i proto, že tohle jsou skvěle zvyky do dospělosti. Rozhodně bych to dělala a podporovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
21.12.16 14:46

A co ustni sprcha? Taky bych mela dceri ukazat zubni nit, ale neumim si to predstavi, jak to bude probihat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.