Zuby, nebo separační úzkost?

269
17.2.13 10:11

zuby nebo separační úzkost?

Maminky malých nespavců, prosím o radu. Dceři je 6,5 měsíce, v 5. měsíci se naučila sama usnout a po zavedení příkrmů (po uk. 5m) vydržela spát skoro celou noc, tj. v 8 usnula a vzbudila se třeba až v 6, to bohužel vydrželo asi týden, doba spánku se zkracovala a teď se budí třeba už v 22-23 a kňourá, heká nebo řve. Hlad nemá, když ji pohladím, znovu usne, ale za 10min kňourá znovu (takhle to trvá i hodinu) a natvrdo se mi ji povede uspat jenom kojením :nevim: Poslední tři týdny se takhle budí co 2-3h, k ránu i co 1,5h, hrozně sebou mele a škube a daří se mi ji uklidnit jenom tím kojením, takže ji mám u sebe v posteli, jinak bych celou noc jen vstávala. Ale i tak už si připadám jak zombie. Myslela jsem, že to budou zuby, ale pořád nikde nic a mazání Calgelem někdy zabere, někdy vůbec. Chamomila to trochu zlepšila, ale pořád se tak 4× za noc vzbudí. Ještě mě napadla separační úzkost, ale fakt nevím, přijde mi to brzo. Měly jste to některé podobně? Co zabralo? Už začínám být mírně zoufalá :roll: Uvažuju o nějaké uspávací metodě, ale nevím, jestli to má v tomhle období cenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3158
17.2.13 10:22

Ahoj, jako by jsi psala o moji male :) az na to ze nam tohle nespaci obdobi zacalo cca od 4m a trvalo temer do 7m. Ja teda zakrocila az ted nedavno, koupila si knihu Kazde dite muze dobre spat a pomohlo to. Ted uz treti noc spime klidne, budi se jen 2× a to po dlouhem intervalu. Dulezite je mitrezim na spani i ved ne, budit v urctou dobu a pred vecernim spanim byt vzhuru 3-4h, to jsou zakladni pravidla, plus je v knize popsane jak se chovat kdyz dite po ulozeni place atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
17.2.13 10:31

@Věrka.. Knížku jsem dneska stáhla a co jsem tak zběžně projížděla, ty zásady docela dodržujem, tak právě nevím, co to je a jestli, kdyby to byly ty zuby, se mám pokoušet aplikovat třeba Estevilla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
17.2.13 10:34

Náš malej spal taky do toho půl roka pěkně, budil se je na jídlo, po tom půl roce se začal budit častěji, stačilo dát dudlík a spal dál, na jídlo se teď budí kolem 3.30 a pak až ráno (i když už taky vydržel spát až do rána), ale často se stane že ho probere třeba sen nebo že leží blbě, tak srovnám, dám dudlík a spí dál, ale je mi jasný že když je to takhle třeba po hodině, dvou že je to náročný, naštěstí to u nás je výjimečně.. Tu knihu každé dítě může dobře spát mám stahlou v pc, ale moc u nás nefunguje, před spaním bývá kolikrát ty 4hod vzhůru a spí v noci stejně jak když je před spaním vzhůru 1,5hod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
17.2.13 10:39

@oveczka Ahoj. Myslim, ze to muzou byt zoubky. U nas to taky tak je, nez se zoubky prorezou. Je neklidna, umrcena a spatne spi. Pockej chvilku nez zacnes s nejakym „ucenim spani“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
17.2.13 10:44

Mám to stejně..už asi 2 měsíce..a za 2 měsíce začnu pomalu odstavovat a učit spát celou noc bez jídla a pití ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
17.2.13 10:52

@Suzann a jak dlouho to u vás trvalo, než se objevila aspoň boulička kolem zubu? U nás už to je třetí týden a furt nic, tak právě nevím, jak dlouho ještě čekat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
17.2.13 10:54

@KriJona A kolik je potomkovi teď? Už má nějaký zoubek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
17.2.13 10:56

@peťulís njnn, malá nedudlá :roll: taky mi přijde, že to je stejný, ať už ty zásady dodržujem nebo ne, kolikrát i horší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
17.2.13 11:38

@oveczka náš má dudel jen na spaní, ale během pár minut ho vyplivne, ale uspí ho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
17.2.13 11:45

My to měli podobne, bylo to proste takové období, bylo to u nas i zoubkama, po namazani dasnicek zadudal a spal, taky v tom období hodne vyrostl, zacal sedět, lézt, stavet se, furt ze spaní kopal nozickama takze nakonec nejklidneji spal se mnou v posteli. Ted v roce zas naopak zacala separační úzkost takze se bez nej neuprdnu :D ale spinka mi hezky od 7-19 s tim ze chodi spát 1× denne v 11 na 2,5-3 hodky. Spinka pres den ve svém pokojiku sam a na noc ho beru jeste k nam do postele, kde se ke mne zavrtá a chrape ze i kdyby byl výbuch, nevzbudí se. Je tak proste klidnější tak mu to neupiram. Užívám si to dokud muzu protoze přijde den kdy rekne mami ja nechci, a bude radši ve svém soukromí a uz to zkratka jednou nebude takovy mazel. Takze pevne nervy a za mne říkám vydržet, přejde to, ja v ty dobe byla závislá na kofeinu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
17.2.13 11:55

@andrejka_b jojo, kávička, bez ní ani ránu :lol: no je fakt, že malá udělala za ty poslední tři týdny hodně pokroků, plazí se, slabikuje, zkouší naklekávat… asi je toho na ni hodně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3158
17.2.13 14:32

Fakt to chce vydrzet, deti maji hodne zazitku a proste se jim zdaji sny, vstrebavaji cely den. Jednou to prejde. Nam jeste pomohlo zavinout, jsem ji stahla do velke pleny, ruce u tela a spala jak andilek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
17.2.13 15:09

@oveczka Nevím přesně, ale dlouho :zed: Naši malé začli růst zoubky už ve třetím měsíci a vůbec jsem nevěděla, co se s ní děje (zuby mě fakt nenapadly), no a nakonec vylezly! Ale trvalo to určitě min. ty tři týdny. Někomu to ale trvá třeba i déle než se prořežou. A nekaká ti třeba častěji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
17.2.13 15:45

@Suzann No pár dnů kakala trochu víc, ale ne průjem, jen bobečky :mrgreen: Ale třeba dnes vůbec nic :nevim: Ale zas má trochu vyšší teplotu a je ufňukaná. No, už aby něco vylezlo, ještě pár takových nocí a hrábne mi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí