Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky. Chci se zeptat a tak trochu vysondovat. Můj prcek má 5 měsíců a 12 dní. Dneska jsem našla 5. zoubek a už je vidět, že za chvíli bude 6. Měli jste některé taky tolik zubů? Já jsem z toho docela vykulená, protože kamarádky prcek nemá ještě ani jeden. Malej se nějak rozjel. Doktorka taky docela koukala. Jinak teda všechny zoubky bez teplot, bez průjmů a bez nějakejch mrzutostí. Jen druhej mu rostl v době zavádění příkrmu a nechtěl to, tak jsem dávala týden zas jen mlíko a teď už dlabe krásně i kousky. Normálně to kouše.
Kolik zoubků měli vaši prcci na 5 měsících? Dík za odpovědi.
Nechci se nějak chlubit, jen mě to zajímá kolik je asi tak norma.
Náš malej byl bezzubej do 7M…
nicméně v roce měl už zubů osm, a teď dvanáct…
takže pak se zase rozjel a to bylo snad co týden to zub ![]()
@Tereza1986 píše:
Klukovi je 6 měsíců a nic
Nám bude šest taky za chvíli a nic
Pořád ten stejnej bezzubej úsměv
![]()
Jen jsme se chtěla ještě zeptat jak je čistit.. ale v pátek jdu k zubařce já i s přítelem, tak jí prcka ukážu a pozeptám se. Jo a bude mít mezeru mezi horníma zubama jako já. ![]()
@Brooucinda píše:
Nám bude šest taky za chvíli a nicPořád ten stejnej bezzubej úsměv
![]()
@Mar__tanka1983 tyyy jooo, to bylo taky dobrej výsev takhle najednou. Alex co 10 dní to zub. Je to na mě nějaký rychlý. Miminka maj bejt bezzubý. ![]()
@Tereza1986 píše:Úsměv s pár zubákama bude ještě vtipnější
Jako třeba s jednim ne???
no už se na to těšim ![]()
@mejdylko malá měla po půl roce dva a pak to šlo rychle.. 4 horní najednou a pak spodní dvojky.. Až kolem roka dolní stolicky, pak horní a pak hned špičáky.. Bude ji rok a půl a chybí už jen pětky.. Špičáky a stolicky lezou fakt pomalu..
Náš malej má 5 měsíců a má dvě spodní jedničky a rostou mu dvě horní stoličky a dneska jsem koukala, že raší i jedna spodní
Asi je něco vez vzduchu, doktorka na nás koulala jako na exoty
Ale teda nbekouše nic, všechno musí být rozmixovaný na kašičku ![]()
Prcek měl v 5-ti měsících dva. Od té doby večer čistíme - máme takovej gumovej kartáček co se navléká na prst a v krámě mu říkali „prsťáček“ (http://www. profimed. cz/cs/obchod/pro-cisteni-prvnich-zoubku/infant-k-prstacek-transparent-sacek/)- prostě to navlékneš na ukazováček a z jedné strany to má jemné štětinky tak mu tím masíruješ zoubky + dáseň a k tomu používáme gel vhodný od narození.
Ještě jsem zapomněla odkaz na ten gel: http://www.samoleceni.cz/…-25-ml-bxb01