Zvedání nožiček při kakání

7142
3.1.11 15:45

Zvedání nožiček při kakání

Zdravím všechny maminky, to jsem zase já:-) s červenými tvářičkami po příkrmech už problémy nemáme, zjistila jsem , že když jsme dali zeleninku, nebo ovoce které měl prvně zčervenali, po druhým pokusu už ne, ale máme další problém a zase to bude mít nejspíš co dočinění s příkrmy. Od té doby co jsem začala podávat přikrmy začal být boj s kakáním, bříško Michálka nejspíš nezlobí, neplače, ani se nekroutí, jen když tlačí vytlačí malý bobek a dál už tlačí naprazdno, pomáhá jediná věc a to když mu přizvednu nožičky, pak se vykaká, jenže já se bojim, že když mu to budu takhle dělat furt, nebude se umět sám vykakat ani ve 3 letech. co radíte? máte taky skušenosti, že by váš malý mrňoulínek měl takové problémy? neuškodím mu nějak když mu takto pomáhám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9511
3.1.11 16:36

Já malýmu pomáhala s kakáním asi od měsíce?nebo míň? :think: nějak tak, co ho bolelo bříško a nevěděl, jak na to. Vždycky jsem s ním kopala nožičkama a pak je přitlačovala na bříško. Dost brzy pochopil, že se kaká a za nějaký čas začal zvládat sám. Hlavně, co se začal víc hýbat. …nevím, jak máš velké miminko, ale už přikrmuješ, tak asi větší. A nám kadění trochu brzdila doporučovaná mrkvička, tak jsem dávala cuketu, švestky a dávat víc pít.
Pokud nepoužíváš rektální rourku, tak myslím, že to přitahování nožiček neubližuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.1.11 17:00

Já takto běžně nechávala dítě vykadit na přebalováku, přitlačila nožičky k bříšku, do toaleťáku rovnou chytala bobík a házela ihned do záchoda. Teď je mu 21m a kadí zásadně osamotě zalezlej v koutě :twisted: :lol:

Až se začne dítko samo víc hýbat, podpoří tím i peristaltiku střev. Nikde nebylo dokázáno ani návykovost na rourku, natož na pohyb s nožičkami :nevim:
Pokud má opravdu tuhé bobky, můžete dávat probiotika, podpoří vyměšování. Ale pokud ho nic nebolí a kadí každý den, tak bych to nechala, aspoň nemá každodenně prdku omáchanou v hovínkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
3.1.11 22:34

nu já rektální rourku nepoužívam, prtože se nekroutí, nemyslím si , že ho bolí bříško, jen tlačí a nejde mu to tak zvedam nožky a de to, je mu 6 měsíců. a právě nejspíš nám to dělá mrkvička, hlavně ta skleničková. jinak probiotika asi kopupim už jednou se nám osvědčili při 3měsíční kolice, bylo hned jak to mělo být,pak problémy neměl a ted zase s těma příkrmama, takže zejtra jdu pro laktobacílky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí