Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
potřebovala bych poradit. Synovi k narozeninám chceme koupit několik plastových/gumových zvířátek na hraní. Schleich kupovat nechceme, ráda bych pár zvířat z farmy, pár divokých zvířat, celkem cca 20 - 30 kusů a to už by jsme v tom nechali trochu víc než se nám chce
A má otázka tedy je, jestli máte zkušenost s nějakou jinou značkou, která by celkem hezky vypadala a nebyla úplně špatná. Mám vyhlídnuto pár značek, na obrázku vypadají pěkně, ale bojím se jak budou vypadat v reálu, tak třeba mi dáte nějaký zajímavý tip. ![]()
Děkuji za všechny rady a tipy.
Máme Schleich a Bullyland. Ty Bullyland jsou také moc pěkně propracované, ale na první pohled poznám, co je od jakého výrobce. Schleich jsou z tvrdšího plastu a i po intenzivním hraní jsou jak nová. Z těch druhých se na par místech odrela barva. A ano, člověk v tom nechá hodně tisíc
@alena.pre Značka Papo, mají hezká zvířátka, ve vícero různých pohybech, i mýtická zvířata, taková alternativa ke Schleich.
Schleich je prostě TOP a vydrží. Jsou dražší no. Otázka je o kolik a jak dlouho ty levné vydrží. někdy se dá sehnat sada kde pak v přepočtu to vyjde levněji.
Kamarádka kupovala na Lidl shopu, ale osobně jiné značky neporadím. Dcera frčí právě Schleich ![]()
@Markéta80 píše:
Schleich je prostě TOP a vydrží. Jsou dražší no. Otázka je o kolik a jak dlouho ty levné vydrží. někdy se dá sehnat sada kde pak v přepočtu to vyjde levněji.
Jo, to souhlas, Schleich vydrží snad všechno…u jiných už se pár zlomilo, odlomí se noha, ocas, prostě ty tenčí spoje tolik nevydrží
My mame Schleich uz celou krabici, prezilo to tri deti, vypadaji porad stejne (jedna z mala veci, kterou minim schovat vnoucatum), krome rysa, ten ma ozuzlanou nohu od naseho psa, kdyz byl jeste stene. ![]()
My máme schleich, určitě tak 100 kusů. Koně děti hodně dostaly, dinosaury a domácí zvířata jsme sbírali v mekáči a za body v obchoďáku na ně byla sleva. A ta celou dobu není zničené jediné zvířátko a to mám děti hodně malé. Máme i pár kousků z Lidlu a hned na první pohled to člověk prostě pozná, nejsou vůbec hezká. Schleich a schovávám pro vnoučata ![]()
@Alladina dcera o víkendu si v Zoo vybrala v suvenýrech mládě hrocha schleich a dospělého neznačkového a ten rozdíl je nesrovnatelný. teda i v ceně
Doma má od schleicha i francouzského buldočka a ten je jak živý, všechny ty detaily
![]()
Tak to jste mě teda trochu nalomily, tím jak Schleich všechny chválíte. Nevím ale, co mi na tu výslednou cenu doma řekne manžel, to abych něco dobrého uvařila ![]()
Detem jako malym jsme dost kupovali Schleich. Ale ted si treba poridily nejake za par korun v Pompo, uz par tydnu si s tim hraji ve vane a zatim to drzi. Nebo tyhle zelvicky maji https://www.megaknihy.cz/…v-sacku.html?… , neni to tak verne jako Schleich, ale jak maji radi podobnou havet, tak z toho maji radost. Maji doma jeste hmyz, mysi, hady a zaby a pak morske potvory.
@alena.pre tak nakupujte postupně
Tu částku prostě rozdělit do těch základní a postupně dokupovávat. Schleich vydrží skoro vše
a hlavně to vypadá jako živé a už když se to vezme do ruky s napodobeninou tak i váhově rozdíl
. Nikde není vidět lepení
Skoro v každém hračkářství schleich mají tak porovnej a uvidíš ![]()
V Pompo jsou zvířátka Collecta, jsou docela pěkná, ale nevím, jaká bude výdrž při hraní.