Zvláštní výtok v 37. týdnu

82
24.3.26 11:02

Zvláštní výtok v 37. Týdnu

Ahoj,

jsem v 37. Tydnu a uz mam par dni doopravdy výrazný,,výtok”. Vzdy najednou vyteče takový hrudkovitý bílý (lehce nažloutlý) nezapáchající a pak hned neco jako voda - podle toho co jsem cetla, tak na plodovou vodu to nevypada, jsem si jista, ze se nepocuravam :lol: kalhotky mam z toho prakticky uplne promáčené, ale zas od začátku těhotenství mam dost výrazný a silne zvýšený výtok, takze to u me neni tak zvláštní

Setkala jste se s tim taky některá z vas?

Diky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
223
24.3.26 12:43

Taky jsem to tak v prvním těhotenství měla, dokonce jsem byla 2× na pohotovosti, jestli mi plodovka neodtíká a nic, prostě jen vodový výtok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
24.3.26 12:49

Ty hrudky připomínají tvaroh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
24.3.26 12:51

@Bramborab super, díky! Tak to nebudu hrotit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
24.3.26 12:52

@Janča6 lehce ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
24.3.26 13:08
@Adel0701 píše: Více

To by mohly být kvasinky. Zašla bych na gynekologiix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
24.3.26 13:27

@Janča6 rozhodně nejsou, jsem si celkem jista :palec: podobny výtok mam celé těhotenství (ted je silnější a často vodovější, ale myslim ten tvarohovity, ze mam cele těhotenství) a na gynde rikali, ze vse ok… hlavne nemam svědění, pálení ani to nezapáchá.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1164
24.3.26 16:52

Ano, ja se s tim setkala. Bud to byly kvasinky, zvyseny tehotensky vytok nebo plodova voda. Ale to rozsekne jen lekar, nikoliv my, vedmy, tady na foru. :nevim:
Ale ve 37. tydnu ma, myslim, reseni kazda varianta.
Akorat u te plodovky, no, ssi bych pro jistotu kvuli tomuto jela, kdyby fakt odtekala a porod se nerozjel, at prcek nezustane bez vody moc dlouho. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
24.3.26 17:01

@IvčaIva mne zas prijde, ze na plodovku by to bylo az moc pozvolné a malo toho… spis mi slo o to, zda mel nekdo taky takto silny výtok a neznamenalo to žádný problém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
24.3.26 18:10
@Adel0701 píše: Více

Plodovka může odtékat i velmi pozvolna. Pak sice miminko není bez vody, protože ta se rychle obnovuje, když to není masivní odtok, ale hrozí infekce miminka kvůli narušeným plodovým obalům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
24.3.26 19:27

@Janča6 moc děkuji za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
24.3.26 20:25

Je to jak píše @Janča6 . Taky jsem na tu pohotovost radši šla, ať mám jistotu, že miminku nic nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
24.3.26 20:32

Měla jsem v 33. týdnu dost vodnaté výtoky, myslela jsem si, že to to normální, ale po několika dnech to začalo téct proudem - a byla to nakonec předzvěst porodu… měla jsem k tomu tedy i časté tvrdnutí břicha. Jako nic to nemusí být, ale lepsi navstivit doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
24.3.26 22:12

@tgg91 jdu ve čtvrtek k doktorovi, tak mi slo o to, zda to raději řešit hned nebo to,,pocka”…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5475
24.3.26 22:26

@Adel0701 Počkala bych na čtvrtek, pokud to je opravdu víc podobné výtoku a nemáš k tomu jiné komplikace, jako třeba častější / bolestivější / pravidelné tvrdnutí břicha. Konec těhotenství bývá na tyhle epizody docela štědrý, ať už přijdou z jakéhokoliv důvodu. Vzala bych si ale v dostatečném předstihu před kontrolou (porodnickou) vložku, dá se podle ní otestovat, jestli opravdu nejde o plodovku (Temešváryho roztokem - dá se sehnat i v některých lékárnách).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí