Zvykání dítěte ve školce

492
12.7.15 19:44

Zvykání dítěte ve školce

Zdravím, chtěla jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti se zvykáním děcek ve školce? My nastupujeme prvně od září a sama mám hrůzu z toho, jak to ta naše cácora dá… Tváří se na školku velice dobře, prý se těší. Ale je stále se mnou, nyní to bude pro ní velká změna… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4244
12.7.15 19:57

:mavam: :mavam: mojí neteřince pomohlo pár dní na tzv. „zvykačku“, 2 dny v týdnu na pár hodin… stejně po nástupu do školky, měla 2 dny teploty, byla utahaná jako kotě neb nemohla ve školce spinkat…ale po týdnu už to bylo OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi

@sisi 1111 syn jde v září taky poprvé. Zařídím se podle ředitelky, odvést do školky, dát pusu a pa. Asi se mu stýskat bude, ale oni to zvládnou.
Hlavně se nebát. Oni to zvládají lépe než my. Mluvit o školce pěkně, neděsit. U nás pomáhá, že spolu chystáme výbavu do školky už teď, aby ty věci znal a poznal si je.

• Citovat
  • Upravit
3182

Dcera kdyz nastopula v zari do skolky tak prvnich 14 desny mala plakala nechtela delala sceny ale ja ji dala ucitelce a sla bylo to tvrde ale ucinne nase mala ted o prazninach prudi kdy uz pujde. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22585
12.7.15 19:58

Ahoj,
také jsem v loni v září měla hrůzu. A šlo to hladce :lol:
První den šel syn do školky na 2 hodiny, další den to měl i s dopolední procházkou a třetí den i s obědem. Ve školce se mu moc líbilo a stále líbí : -)
Malá to určitě zvládne a ty taky ;) :) Hlavně klid :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
12.7.15 19:58
@barca.hrosik píše:
Dcera kdyz nastopula v zari do skolky tak prvnich 14 desny mala plakala nechtela delala sceny ale ja ji dala ucitelce a sla bylo to tvrde ale ucinne nase mala ted o prazninach prudi kdy uz pujde. :mrgreen: :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
12.7.15 20:16

@sisi 1111 Sice mám mladší dítě a nechodí každý den, i tak napíšu svou zkušenost. Mám syna 1,5 roku, do školičky chodí od 15m na jedno dopoledne týdně. Měli jsme mít 5 prvních hodin zdarma na zvykání, ale vůbec jsme je nevyužili, byla jsem tam se synem půl hodiny a pak jsem šla pryč, protože o mě absolutně nejevil zájem. Takto v pohodě chodil dva měsíce (občas i dvakrát do týdne), pak začalo asi měsíční období hysteráků, když jsem ho do školky vedla. Jakmile se za mnou zavřely dveře, řvát přestal a při vyzvedávání byl vyjuchaný a spokojený. Po měsíci jako když utne a do školky se zase žene jako velká voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3799
12.7.15 20:34

@sisi 1111

ahoj, je to strašně individuální…ale obecně si pak zvyknou víceméně všichni..

Starší syn - do 7 let jedináček, šel ve 3 letech od prvního dne „na plný úvazek“ - čili hned i se spaním, jiná možnost nebyla. Zvyknul si bez problémů - u něho bylo důležité, jakmile pochopil režim toho dne, co kdy bude následovat a v pohodě.

Mladší syn - chodící katastrofa až do nástupu školy. Taky šel ve 3 letech, první rok - hrůza, navíc věčně z nemoci do nemoci, takže si zvykal stále znovu, učitelka mi ho odtrhávala od nohy, jakmile za mnou zabouchly dveře šatny, tak usměvavý až do odpoledne…pak jsme druhým rokem vymysleli mávání z okna - konečně „odpadlo“ ranní odtrhávání od nohy, to byl první úspěch…nakonec chodil 4 roky kvůli odkladu školy, ten poslední rok byl nejlepší, i když každou chvíli škemral, aby chodil „po O“ - manžel se nad ním slitoval a lítal pro něho mezi nočníma směnama…mně by ukecat nemohl, práci mám až do odpoledne každý den…můj subjektivní názor je, že si na školku v podstatě „nezvyknul“ nikdy - jako tak, jako že je to v pohodě a chodí rád…i když byl daleko šikovnější než starší a taky hodně samostatný - to ten první vůbec nebyl…

říkám - dva kluci a každý úplně jiný a jinak ;)

jak mi říkala moje mamka - je to halt „skok do tmy“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
12.7.15 20:34

Jéjda :D, tak jsem o trošku klidnější.. Myslím, že na tom budu asi hůř já :)… Hlavně, ať si brzy zvykne a bude to pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3799
12.7.15 20:37

@sisi 1111
a ty se vracíš do práce? nebo seš doma dál?

Já neměla jinou možnost než školku - u obou jsem se vracela hned od prvního dne školky na plný úvazek do práce…ale díkybohu za ni, mám dobrou práci ;), takže dát „jenom tak“ výpověď z mojí strany z důvodu, abych byla doma kvůli nezvyknutí si ve školce - to by se mi nechtělo, až na ten první promaroděný rok a druhý rok začínající trháním nosní mandle atd…- tak to celkem uteklo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
12.7.15 21:38

To je kus od kusu. starší si zvykal rok, bulel při loučení i poslední den školky a to mu bylo skoro pět. MLadší ve třech zaplulasama do třídy mezitím, co se zas starší serceryvně loučil prvý den školky druhý rok. Ani mi nedala pusu a vydala se do třídy sama. a v poho tam byla i další dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
12.7.15 21:41

Dcera nastupovala teď v únoru a trvalo jí 3 měsíce, než přestala chodit s brekem. Já se vracela v den jejích 3. narozenin do práce na plný úvazek, tak jinak to nešlo. A to chodila od 2,5 do soukromé školky také 4 dny v týdnu na celý den. Tam brečela, že v sobotu chce do školky. Dcera je tak trochu solitér, moc kolektiv nepotřebuje a ta maličká soukromá školka jí vyhovovala víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
12.7.15 21:59

Mladší syn také bude nastupovat (až tedy v prosinci) a počítám s hladkým průběhem, protože celý rok, co se mnou doprovázel staršího bráchu, se stupňovalo jeho ryčení a vztekání „já chci taky do školky“, snažil se v šatně svlékat, když jsme tam byli na vánoční besídce, tak zaplul mezi děti a vůbec jsme ho nezajímali. Tak doufám, že až to bude naostro, tak nevyměkne. Ale asi ne, to je o povaze. Starší tam chodí bez nějakého velkého nadšení, ale také bez odporu, tam vypadal vždy spokojený, ale doma pokud zakašlal, už hlásil, že nebude moci jít do školky :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
12.7.15 22:13

Co je pro dítě lepší ?

Dítě bez dvou měs. 3 roky je pro něj lepší být ve školce ( statní )nebo doma? Obě varianty jsou možné, za mě skolka, bude v kolektivu, zažije něco nového atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
13.7.15 08:10

Dcera v pohodě…tři dny „zvykačka“ (první den před obědem, druhý po obědě a třetí spánek). Byla by tam v pohodě od začátku, ale školka má nastavenou zvykačku asi týden…no tolik dovči zase nemám, abych jí tam nenechala hned když byla OK :P. Nebrečela, byla v pohodě, hned si našla kamarádky a kamarády a kolikrát nechce ani domů :pankac: Každé dítko je jiné, každopádně ve dveřích pusu a papa až se vyspinkáš jsem tu… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin