Zvyknou si fenky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3447
25.4.12 14:39
@wildcherry píše:
Ty vlastně momentálně nemáš vůbec nic :think: .Ani střechu nad hlavou kam pujdeš a připravíš vše pro mimi ani peníze předpokládám.Nemáš teda ani rodinu,sestru do ni nepočítáš.Ale řešíš co s psama 8o .Co by.Nic :zed: .Někumu je dát a jak už jsme ti radily s holkama k někomu hodnýmu a řači bych se vys**la(pardon všem) na různých variantách co s psama a upla se k jedné nejdůležitější!!!A to..KDE BUDE MÍT DÍTĚ POSTÝLKU a ne psi kotec.....proč vlastně máš dítě,určitě nezodpovědnost. :|
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
25.4.12 14:41
@Anonymní píše:
vím, že když je dám pryč, nebudou štastný.

Už jsi přemýšlela, kde bude miminko spinkat? Už jsi řešila, jak asi to miminko bude vypadat? Jak na Tobě bude miminko závislé? Jak se mu budeš věnovat?

Promiň, ale pokud jsi v situaci v jaké jsi, asi by jsi opravdu měla dát pejsky pryč. Z prvního příspěvku mi vyznělo, že nemáš bydlení, protože nikde nechtějí psy a bez psů by se našlo … V takovém případě bych asi jako první zabezpečila sebe a miminko.

Další věc, myslíš, že jsi jediný milovník psů? Určitě se najdou lidé, kteří jim dají péči jako ty. Ano, pejskové budou zpočátku ztrádat, ale když jim jiní budou věnovat stejnou lásku a budou trošku trpělivý, pejskové si zvyknou. A myslím, že to bude lepší než kotec. Tam i když budeš docházet, budeš se s nimi loučit denně.

Ale těžko radit. :nevim: Každý soudí podle svých názorů. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
25.4.12 14:42
@Kallkapa píše:
(Reaguji na zvýrazněnou část) A ty si nemyslíš, že tvoji psi se budou mít lépe s někým, kdo pro ně bude mít domov, peníze na jídlo atd?? V předchozím příspěvku píšeš, že dítě za každou cenu si nechá jenom sobec.. Já si myslím, že sobec si ty, když myslíš jen na sebe, že ty chceš svoje pejsky a nechceš je nikomu dát. To, že i ti psi mají nějaké potřeby, stejně tak jako tvoje dítě má nějaké potřeby, nad tím už nepřemýšlíš. Tvoje dítě by se u jiného mělo lépe ale tvůj pes by se u nikoho než u tebe (bez domova a bez financí :roll: ) lépe neměli - tak to mi teda vysvětli?? Promiň ale nemá to ani hlavu ani patu..

hezky napsaný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
25.4.12 14:43

Promiň, ze začátku jsem si říkala ok, ale postupně co píšeš Ti prostě nevěřím.

Kde bereš peníze na cváčky, potravu pro takové fenky? A když jsou oceňované na výstavách, taky to něco stojí… to všechno vrážíš do psů a máš pak 4 tis. na ubytování? Za 4 tis. na ubytování se azylák dá sehnat poměrně hooodně dobře.

Co nějaké sociální byty v místě trvalého bydliště? Na ty bys nárok měla - a možná i se psy.

No, snaha byla, ale končím. Chceš se tu obhajovat, reaguješ na každého, kdo Ti napíše, co nechceš slyšet, že Tě nikdo nechápe a řeší se tu jen, že někdo přinese jen „30 tis.“ měsíčně. Ne, to se tu opravdu neřeší často, spíš naopak.

Možná kdybys psala víc pokorně, víc realisticky, tak by se tu objevila kupa lidí, která by Ti pomohla. Napsala jsem Ti moje návrhy, když budeš chtít, ozvi se. Můžeme spolu zkusit něco vymyslet. Ale s anonymem, který je ještě ke všemu drzý, to končím.

Sama si rozmysli, co je pro Tebe priorita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.12 14:43

Děkuji za normálně napsaný příspěvek.
Ano, sestra má skromné bydlení, ale proč by to musela měnit. Soused jí v práci dělá problémy, ale šéf za ní stojí a nevyhodí ji, jen si přece nebude přidělávat další problémy tím, že ke svému psovi si vezme ještě moje, když už takhle je tam kvůli psovi problém a hrozí ji vyhazov. Jinak jí tam nic nechybí a nemá důvod to měnit. Je mladounká, peníze tak akorát pro sebe, spojené i se svým koníčkem. Proč to měnit. V tom ji chápu. Já když byla v její situaci, byla jsem takhle spokojená.
Já pssla, že je klidně k adopci dám, zájem by o ně byl, ale vím, že budou neštastné a já si to budu vyčítat do konce života. Proto byl původní dotaz, jestli by se na to někdo podíval jinýma očima a řekl mi, jestli když nebudou bydlet doma, ale v kotci, budu s nimi pracovat, venčit je, cvičit, závodit tak jako dosud, jestli se budou trápit.
Původní varianta byla pořádat o pomoc azylák a pak si v místě najít místo, kde by šel kotec umístit. Myslím, že takové místo by najít šlo.
Nechci litovat, nikdy jsem to nechtěla a nesnáším to. Kdybych chtěla, tak zážitků ve svém životě k litování mám spoustu, ale to k ničemu nevede. Jen se tu prostě vedla dost ostrá debata bez smyslu s plno emocemi a to nevede nikdy nikam. Už jsem byla v dost obtížných situacích, dokázala jsem je vyřešit, tak zvládnu i tohle, jen je toho na mě prostě moc, ležím tu ve špitále, kamarádka mi píše, jak jsou feny doma neštastný, že řvou na celý barák a já jsem z toho prostě už psychicky na dně.

@APuccelli píše:
A návrhy azylák + kotec/útulek, kde by přespávaly? A ostatní moje dotazy, jak si to vlastně představuješ - sama na čerstvé miminko a dvě závislé fenky?

A kde jsem proboha řekla, že jsou lepší matky, co pohodí své dítě?? Já si prostě jen nemyslím, že jsi v tak tragické situaci. Tu si komplikuješ právě psy. A taky si nemyslím, že není možné sehnat pronájem se psy. Kolik Ti finance dovolují na pronájem? Třeba bych Ti dokázala pomoci… zejména pokud tvrdíš, že by ses přestěhovala kamkoli.

A dobře, nebavme se o adopci, kterou jsi zmínila. Co návrhy, co tu holky psaly?

A to opomíjím, že píšeš, že sestra bydlí kdesi skoro s kamiony (jako promiň, ale věřit se mi tomu vážně nechce) a bude se muset odstěhovat, a pak v druhé chvíli, že je spokojená, jak má zařízený život a nehodlá ho měnit. Pokud tak fakt bydlí, asi ho změnit bude muset ;-)

Dělám hodně rodinné právo, byla bych schopná Ti sehnat nějaký azylák, pomoci, ale musela bys chtít. A mě přijde, že chceš jen litovat. A to nebudu dělat, protože podle mého Ti to jednak nepomůže, jednak to není až tak třeba, protože taková situace se rozhodně vyřešit dá. A docela se umím představit i to, že bys byla dál se psy.

A poslední variantou je prostě dát k „adopci“ ty pejsky. Budou smutné, ale za chvíli si zvyknou ;-)
  • Citovat
  • Upravit
137
25.4.12 14:47

Ono, kdo ještě nemá dítě, nedokáže si představit ty starosti a tu péči o něj. A hlavně… Nedokáže si představit časové uspořádání. Já nevím jak vy, ale od narození mého prvního už nikomu neřikám v kolik kde budu, kam přijdu… Protože to prostě nejde mít přesně načasované. Nebo to třeba nedokážu já, netuším.
Já mít dva psy, kteří by denně měli čekat např. na devátou ranní, že je půjdu odvést na cvičák, tak nepochodím. Dítě v noci probrečí a asi bych neměla pak sílu s kočárem a ještě dvěma psy někam jít běhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
25.4.12 14:47
@Anonymní píše:
Děkuji za normálně napsaný příspěvek.
Ano, sestra má skromné bydlení, ale proč by to musela měnit. Soused jí v práci dělá problémy, ale šéf za ní stojí a nevyhodí ji, jen si přece nebude přidělávat další problémy tím, že ke svému psovi si vezme ještě moje, když už takhle je tam kvůli psovi problém a hrozí ji vyhazov. Jinak jí tam nic nechybí a nemá důvod to měnit. Je mladounká, peníze tak akorát pro sebe, spojené i se svým koníčkem. Proč to měnit. V tom ji chápu. Já když byla v její situaci, byla jsem takhle spokojená.
Já pssla, že je klidně k adopci dám, zájem by o ně byl, ale vím, že budou neštastné a já si to budu vyčítat do konce života. Proto byl původní dotaz, jestli by se na to někdo podíval jinýma očima a řekl mi, jestli když nebudou bydlet doma, ale v kotci, budu s nimi pracovat, venčit je, cvičit, závodit tak jako dosud, jestli se budou trápit.
Původní varianta byla pořádat o pomoc azylák a pak si v místě najít místo, kde by šel kotec umístit. Myslím, že takové místo by najít šlo.
Nechci litovat, nikdy jsem to nechtěla a nesnáším to. Kdybych chtěla, tak zážitků ve svém životě k litování mám spoustu, ale to k ničemu nevede. Jen se tu prostě vedla dost ostrá debata bez smyslu s plno emocemi a to nevede nikdy nikam. Už jsem byla v dost obtížných situacích, dokázala jsem je vyřešit, tak zvládnu i tohle, jen je toho na mě prostě moc, ležím tu ve špitále, kamarádka mi píše, jak jsou feny doma neštastný, že řvou na celý barák a já jsem z toho prostě už psychicky na dně.

A proč tedy tuhle variantu neřešíš? Proč to byla jen původní varianta?

A co sis myslela, že uslyšíš? Většina Ti tu napsala, že máš dát psy pryč. To slyšet nechceš. Tak co vlastně chceš jako jiný názor nebo to „víc očí víc vidí“? Máš tady - azylák + kotec/útulek nebo azylák + dát pryč pejsky. Nic jiného Ti prostě nezbyde. Takže pořeš tohle. Obtelefonuj azyláky, dej inzeráty na chovatelské stránky, kdo si vezme psy a hotovo.

Už ani nemáš moc času.

A co věci na miminko? Ty už nějaké máš? Máš za co je koupit???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.12 14:48

víš, bohužel všechno co jsem napsala je pravda, jen mi to nikdo nevěří a já se obhajuji. Nemůžu za to, že pro někoho je moje situace nereálná. Bohužel
Kde beru peníze? Je to celkem jednoduchý. jelikož jsou fenky malé a krmím masem, náklady na jejich krmení jsou dost malé, cca 300-400kč na měsíc, což si myslím, že není nijak závratná částka. na cvičák v současné době nechodíme, přes břicho a finance to prostě nejde.
výstavy a zkoušky mají z minulosti, asi rok jsme nikde nebyli, byla zima a ted to prostě nejde. takže mám k dispozici pár agility překážek, na louce cvičíme frisbee a poslušnost, občas jdeme na stopu. to jim stačí a když ne, vezme se míček a jdeme se vyběhat.
Sociální byty jsem řešila, mám danou žádost, ale trvá to a není to nic jistého. Už jsme se byla i ptát v azyláku. Ale o tom diskuze nebyla, bylo to o tom, jestli si myslíte, že budou v kotci trpět. nic víc.

@APuccelli píše:
Promiň, ze začátku jsem si říkala ok, ale postupně co píšeš Ti prostě nevěřím.

Kde bereš peníze na cváčky, potravu pro takové fenky? A když jsou oceňované na výstavách, taky to něco stojí… to všechno vrážíš do psů a máš pak 4 tis. na ubytování? Za 4 tis. na ubytování se azylák dá sehnat poměrně hooodně dobře.

Co nějaké sociální byty v místě trvalého bydliště? Na ty bys nárok měla - a možná i se psy.

No, snaha byla, ale končím. Chceš se tu obhajovat, reaguješ na každého, kdo Ti napíše, co nechceš slyšet, že Tě nikdo nechápe a řeší se tu jen, že někdo přinese jen „30 tis.“ měsíčně. Ne, to se tu opravdu neřeší často, spíš naopak.

Možná kdybys psala víc pokorně, víc realisticky, tak by se tu objevila kupa lidí, která by Ti pomohla. Napsala jsem Ti moje návrhy, když budeš chtít, ozvi se. Můžeme spolu zkusit něco vymyslet. Ale s anonymem, který je ještě ke všemu drzý, to končím.

Sama si rozmysli, co je pro Tebe priorita.
  • Citovat
  • Upravit
3447
25.4.12 14:48
@Mili199 píše:
Ono, kdo ještě nemá dítě, nedokáže si představit ty starosti a tu péči o něj. A hlavně… Nedokáže si představit časové uspořádání. Já nevím jak vy, ale od narození mého prvního už nikomu neřikám v kolik kde budu, kam přijdu… Protože to prostě nejde mít přesně načasované. Nebo to třeba nedokážu já, netuším.
Já mít dva psy, kteří by denně měli čekat např. na devátou ranní, že je půjdu odvést na cvičák, tak nepochodím. Dítě v noci probrečí a asi bych neměla pak sílu s kočárem a ještě dvěma psy někam jít běhat.

Přesně tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.12 14:50

já nic celkem neřeším, rpostě mám několik variant, které zkouším a jdu za nimi. dotaz byl, jestli budou v kotci trpět, protože je to podle mě ted nejschůdnější varianta.
věcičky na mimčo už mám téměř všechny, ještě postýlku a bude to snad komplet. nechci aby malý v něčem strádalo.

@APuccelli píše:
A proč tedy tuhle variantu neřešíš? Proč to byla jen původní varianta?

A co sis myslela, že uslyšíš? Většina Ti tu napsala, že máš dát psy pryč. To slyšet nechceš. Tak co vlastně chceš jako jiný názor nebo to „víc očí víc vidí“? Máš tady - azylák + kotec/útulek nebo azylák + dát pryč pejsky. Nic jiného Ti prostě nezbyde. Takže pořeš tohle. Obtelefonuj azyláky, dej inzeráty na chovatelské stránky, kdo si vezme psy a hotovo.

Už ani nemáš moc času.

A co věci na miminko? Ty už nějaké máš? Máš za co je koupit???
  • Citovat
  • Upravit
3447
25.4.12 14:51

OK, holky Ti napsaly některé - že trpět budou, jiné, že ne. Tak si to prober sama. Ostatní tedy asi diskuse končí, když o ničem jiném diskuse nebyla a názorů na to máš dost.

Nebo ne?

No nic, když bys chtěla, napsala jsem Ti pár návrhů. Mohla ses mi ozvat, na nic z toho jsi nereagovala. Takže já končím.

Jestli je to pravda, tam moc držím pěsti především Tvému dítěti! Aby se situace urovnala, dítě bylo v pořádku ;-)

A ještě malá poznámka - z diskusí o tom, jestli rodina vyžije na měsíc z 1500,– a podobně jsem pochopila, že i 300-400,– na měsíc navíc je opravdu výrazná podpora ;-) Zkus si to urovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
25.4.12 14:51
@Anonymní píše: á pssla, že je klidně k adopci dám, zájem by o ně byl, ale vím, že budou neštastné a já si to budu vyčítat do konce života. Proto byl původní dotaz, jestli by se na to někdo podíval jinýma očima a řekl mi, jestli když nebudou bydlet doma, ale v kotci, budu s nimi pracovat, venčit je, cvičit, závodit tak jako dosud, jestli se budou trápit.

Jde o to, abys na ně ten čas měla. Nemyslím to špatně. Ale mám dvě děti a vím, o čem mluvím. S těmi malými prostě nemůžeš nic plánovat přesně. Ale tak třeba je to jen u mě. V každém případě, pokud to zvládneš, klobouk dolů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
25.4.12 14:52
@Anonymní píše:
já nic celkem neřeším, rpostě mám několik variant, které zkouším a jdu za nimi. dotaz byl, jestli budou v kotci trpět, protože je to podle mě ted nejschůdnější varianta.
věcičky na mimčo už mám téměř všechny, ještě postýlku a bude to snad komplet. nechci aby malý v něčem strádalo.

Mně to vždycky nedá, přestat reagovat - a kde ty věci máš, když nemáš bydlení? Někde v rozpadlém domě bez elektriky a čeho ještě? A to Ti to nikdo nevezme?

Celý je to fakt divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
25.4.12 14:54

Ale o tom diskuze nebyla, bylo to o tom, jestli si myslíte, že budou v kotci trpět. nic víc.//to nezjistíš,když to nevyzkoušíš.Logicky ano,bude jim smutno,ale zvyknout si mohou,nebo spíš budou muset.Otázka je jestli si zvykneš ty,že budou v kotci a na novou roli a to matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
25.4.12 14:54
@Anonymní píše:

A kde ty věci pro mimčo máš? a kam tu postýlku dáš? Tak tedy když se ptáš jenom na to jestli budou v kotci trpět - tak odpovídám ANO. Budou mnohem více trpět než kdybys jim našla hezký domov, do kterého bys je umístila, když sama na ně nestačíš. Dáš je přes noc do kotce (kam ten kotec dáš?) a pak budeš celý den v dešti sněhu pochodovat s miminem v rukách a psama po venku? Ano, to teda budou trpět nejen ti psi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný