Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Děkuji za rozumnou odpověd.
@PetiteFillette píše:
Teda já nestačím zírat, jak jste některé zlé a uštěpačné dámy. Co je vám do toho, kde vzala peníze na výbavu pro dítě? Co je vám do toho, jestli se dokáže vžít do nové role matky? Co je vám do toho, kde má uložené věci pro svoje děcko, jak a kde žije její sestra, jaké mají mezi sebou vztahy a že dá 400 za žrádlo pro psy??? Ptal se vás na to někdo?? A i kdyby! To, že nenapíše, že se na svoje dítě těší a má ho ráda, ještě neznamená, že to tak není!! (A nechytejte mě za slovíčko, tohle je jen příklad a dá se aplikovat na cokoli, za co ji tady peskujete.) Ona nemá povinnost se vám s čímkoli svěřovat. Zajímal ji názor na to, jak se asi budou cítit její psi, pokud udělá to, nad čím momentálně uvažuje. Propírá se tady spousta věcí, tak doufala, že se najde třeba někdo zkušený, někdo kdo tomu rozumí nebo něco podobného zažil či viděl. Nic víc se po vás nechtělo.Zakladatelko. V kotci fenky jistojistě spokojené nebudou. Budeš od nich denně někam odcházet, jak už tu někdo správně poznamenal a ony se s tebou budou muset denně loučit a budou pořád tesknit a bude to pro ně šíleně stresující. Proto se i já přimlouvám za to, někomu je darovat. Pokud jsou s PP, rozhodně se smlouvou, kde si třeba můžeš napsat podmínku, že je smíš navštěvovat minimálně třeba jednou za 3 měsíce, abys mohla být v klidu a viděla, že se mají dobře. Pak taky s právem přednostního odkupu, kdyby je náhodou nový majitel chtěl poslat dál. A v neposlední řadě, aby zůstaly spolu. Ony si za pár měsíců zvyknou a budou v pohodě.
Přeju ti klid a ať se dobře rozhodneš..
Dobře, když máš pocit, že neodpovídám na tvoje otázky, vezmu to po bodech
Kontrola mu tam přijít může, oficiálně žádné zaměstance nemá, to, kdo bydlí v pidi domečku jim může být naprosto šumák.
Psy pryč nedám, prostě budu situaci řešit tak, abych to udělat nemusela, pokud to nebude ubližovat jim.
Když budou mrazy a podobně, mám kamarádku pejskařku, která mi pomáhá tu situaci řešit, od které bych měla půjčený kotec. slíbila že mi pomůže. na přechodnou dobu, pár dní, by mohli jít k sestře, tak aby psi soused neviděl- přes dopoledne je v práci, tudíž se můžou vylítat a před spaní je vyvenčí. to se taky dá, ale ne dlouhodobě.
neodmítám azylák, ten řeším už dlouho, řeším, jak to udělat se psy. dát je pryč je opravdu poslední možnost, kterou můžu udělat kdykoliv.
chápeš mě už trochu?
nikoho jsem se tu neprosila o pomoc, jen o názor. beru ho. jen je vás na mě moc a nestíhám odpovídat na všechny otázky, dost se v tom ztrácím, kort když mám v jedné ruce kapačku a píšu jen jednou.
myslíš, že x let starý notebook vypovídá o tom, jak na tom člověk je? toje dost ubohé a slabomyslné bych řekla.
jinak děkuji za ochotu mi poradit. neber to špatně. prostě nestíhám odpovídat všem na všechny otázky, ještě takové, které se tématu vůbec netýkají.
@APuccelli píše:
Já mám obzory poměrně hodně širokéProto vím, že až bude mít ten zaměstnavatel kontrolu, bude z toho průser.
Stejně jako to, že ty psy dáš dřív nebo později stejně pryč. Protože teď absolutně nemáš představu o tom, jaké to bude s dítětem. A že zodpovědný přístup opravdu nemáš, pokud máš pocit, že není správné obětovat dvě fenky proto, aby Tvoje dítě mělo kde žít, nemuselo být neustále jen venku se psy, protože máma dává přednost psům, než zájmům dítěte.
Co když bude miminko nemocné, budou mrazy - psy v kotci, za nimi kvůli dítěti nebudeš moct a mrazy fakt velké? Hm? Co pak?
Proč pořád odmítáš ten azylák a dát psy hodným chovatelům?
A mimochodem teď mi dochází - jsi v nemocnici? A máš tam notebook? Tak to na tom opravdu nebudeš tak špatně.
A další mimochodem - opravdu lze najít pronájem i s možností zvířat.
Ne, prostě pořád přidáváš a přidáváš, odpovídáš jen na co chceš, je tu moc nesrovnalostí. Ne, věřila jsem na začátku, ale teď už ne.
Nespočetněkrát jsem Ti řekla, ať se na mě obrátíš. Kdybych věděla o koho jde, nechala bych Ti klidně i náš byt, ze kterého se stěhujeme - i za to, že bys platila jen energie. Ale Ty se neozveš vůbec, jen se nesmyslně obhajuješ. A to ještě špatně
proč by měli být 10 dní bez žrádla? to nechápu. ne, nepostavím kotec na cizí pozemek, existují i jiné varianty.
na jednu stranu mě odsuzujete, že jsem si dovolila i přemýšlet o adopci, aby se dítě mělo líp a na druhou stranu mu přejete hodně štěstí, když bude u mě. není to trošku zvrácený?
@pst007 píše:
Já teda nechápu ani to s tím kotcem. To jako půjdeš do azyláku/porodnice a pak postavíš někde -na.cizím pozemku? kotec se psy? Kdo by tohle toleroval? A co třeba po porodu než budeš moct ven, to jako budou třeba deset dní bez žrádla? Pominu fakt, že pořád řešíš jen psy a sebe, ne dítě. Držím palce miminku.
@Anonymní píše:
Hezký den,
omlouvám se za anonymitu, ale asi to bude lepší. Jsem v dost těžké životní situaci. Jsem bez bydlení, v 7 měsíci těhotenství, přítel nás opustil. Mám dvě fenky malého plemene, zvyklé pouze v bytě, jsou jak moje děti, troufám si říct, že rozmazlované. Sportuji si nimi, věnuji se jim jak to jde, to znamená že sporo pořád. Problém je, že nemám kde bydlet a se psy je to ještě horší, vím, že ted by mělo mít přednost mimčo, proto se to snažím nějak řešit. Hledám různé spolubydlení, pronájmy pokoje a tak, pořád bezúspěšně. už jsem z toho dost zoufalá. Jelikož mám blízko k zemědělství, zkoušela jsem i hledat pronájem pokojíku někde na farmě, s tím že pomůžu s prací a podobně, prostě nic nemůžu sehnat. Jako jedna z variant mě napadla, že bych fenky dala na čas do kotce, jinak s nimi byla přes den, na noc v kotci. není to ideální řešení, ale nějak budu muset tuto situaci řešit. Myslíte, že si zvyknou? Že se nebudou trápit? Já už jsem opravdu zoufalá, rodinu nemám, nemám ani koho poprosit o pomoc. Už jsme uvažovala i nad adopcí, že dítěti u někoho bude lépe než u mě. jsem už dost v koncích. Co myslíte? kamarádka má hezký kotec, je ochotná mi ho půjčit, takže jen sehnat místo kam ho postavit. Co by jste mi poradily? já už opravdu nevím, jak to řešit. moc děkuji.
No to si děláš prdel ne???
![]()
Fenky dej nějakým hodným lidem a začni se starat o to, že si těhotná a čekáš dítě. To by pro tebe mělo být na prvním místě!!!
@Anonymní píše:
Dobře, když máš pocit, že neodpovídám na tvoje otázky, vezmu to po bodech
Kontrola mu tam přijít může, oficiálně žádné zaměstance nemá, to, kdo bydlí v pidi domečku jim může být naprosto šumák.
Psy pryč nedám, prostě budu situaci řešit tak, abych to udělat nemusela, pokud to nebude ubližovat jim.
Když budou mrazy a podobně, mám kamarádku pejskařku, která mi pomáhá tu situaci řešit, od které bych měla půjčený kotec. slíbila že mi pomůže. na přechodnou dobu, pár dní, by mohli jít k sestře, tak aby psi soused neviděl- přes dopoledne je v práci, tudíž se můžou vylítat a před spaní je vyvenčí. to se taky dá, ale ne dlouhodobě.
neodmítám azylák, ten řeším už dlouho, řeším, jak to udělat se psy. dát je pryč je opravdu poslední možnost, kterou můžu udělat kdykoliv.
chápeš mě už trochu?
nikoho jsem se tu neprosila o pomoc, jen o názor. beru ho. jen je vás na mě moc a nestíhám odpovídat na všechny otázky, dost se v tom ztrácím, kort když mám v jedné ruce kapačku a píšu jen jednou.
myslíš, že x let starý notebook vypovídá o tom, jak na tom člověk je? toje dost ubohé a slabomyslné bych řekla.
jinak děkuji za ochotu mi poradit. neber to špatně. prostě nestíhám odpovídat všem na všechny otázky, ještě takové, které se tématu vůbec netýkají.
Ty máš pocit, že se toho netýkají, ale ano, týkají… jsou tu maminy, které dobře vědí, jaké to je starat se o čerstvé miminko (a to vím i já, byť to z metříku není patrné).
A kotec ve skutečnosti není jako dát je pryč? Tím, že bys je dala jiným, milujícím lidem, tak jim dáš větší budoucnost, než tu, že na ně moc času mít nebudeš a ještě budou v kotci.
A kde ten kotec vlastně bude? Za pronájem místa se platí, nemůžeš si ho dát, kam budeš chtít. Psala jsi, že bys šla bydlet kamkolik - a to půjde kotec s Tebou?
No, azyláků prostě obvolávej mnohem, mnohem víc a pořád.
Ne, nemyslím si, že starý notebook něco značí, jen to, že mi přijde zvláštní, že máš notebook, když normálně žiješ - alespoň teď, dočasně - někde, kde není elektřina, je to polorozpadlé atd.
Nemůžeš se divit, že jsou lidé, co Ti nevěří - anonym a celé je to zvláštní, nemá to ani hlavu, ani patu. Moc nesrovnalostí. A už vůbec se nemůžeš divit, že jsou lidé, které jsi nadzvedla ze židle - ten první příspěvek opravdu zní příšerně. A pravdou prostě je, že si stále myslím, že dáváš přednost psům a to je to, proč tu i ostatní řeší i další otázky, nejen kotec. A hlavně ten první příspěvek vůbec nevyzněl tak, že bys řešila jenom kotce.
Už asi víc nemám co napsat. Snažila jsem se jak pomoct, tak to i s Tebou rozebrat. Ale Ty jsi rozhodnutá. Takže nemá smysl něco řešit, nebo Ti zkoušet pomoct.
A poslední, co je opravdu OT - o to hůř, jestli papírově nemá žádné zaměstnance. Hlavně pokud někde, kde to není určeno jako bytový prostor, nechává bydlet kohokoli, navíc pokud je to v místě jeho pracoviště a určené k práci, tak to prostě velký průser je. A stačí, aby to řekl kdokoli, nahlásil i anonymně a Tvá sestra se bude stěhovat z minuty na minutu. Já nevěřím, že by jí to vyhovovalo. A možná, kdybys přišla, třeba by i souhlasila, že budete bydlet spolu. Tím by se vyřešilo dost, ne? Minimálně finance na bydlení.
No nic, obvolávej azyláky. To je teď asi mnohem důležitější, než nějaká diskuse v internetovém světě. A zkus i hledat na netu ubytování, když si dáš pronájem do 5 tis., něco vyleze… třeba by se tam něco našlo, kór pokud jsi ochotná se přestěhovat úplně někam jinam.
A když budeš chtít, tak se mi ozvi. Třeba fakt něco vymyslíme, byť nic neslibuji.
Ale vážně si zvaž všechny možnosti, které budeš mít. Ten čas na psy skoro žádný nebude. Nemají ho ani maminky, co mají úplnou rodinu - tedy na pomoc i tatínka a možná i další členy rodiny. Natož Ty, jako samoživitelka - nejspíš budeš potřebovat i pořešit nějak brigády, abyste se s dítětem uživili. A já mám opravdu obavu, že do toho už ty psy nezapadnou. Byť bych Ti přála, aby to tak nebylo. Já se nehádám, jen někdy reaguješ opravdu tak, že to není moc s pokorou a navíc mi vážně přijde, že tolik na to dítě nemyslíš. (a to mě ze soukromých, citlivých důvodů prostě nadzvedne, stejně tak, jak to udělal ten první příspěvek)
No, musím běžet, přeji hodně štěstí! A hlavně tomu maličkému miminku ![]()
Jedna věc.Pokud zakladatelka chtěla vědět pouze jak se pes cití v kotci,měla to napsat a ne psát o svoji situaci a podobně.Takže diskuse nezklouzla jinam,jen po tom co se ji nelibily reakce tak to svedla jen na jednu věc.(Opět tu nejdůležitějši a to psy)
Za celou dobu se neznínila o miminku jako takovým.Jen že věci má zas u dalších lidí,na který si vidělala tedy na černo.(dobrý už víme kde je postýlka,v nejhorším případě bude mimčo spát ve sklepě panélaku,v zimě v kotelně)Dobrý.Pořád se to točí kolem psů jak bude jim,ALE POŘÁD.Jak se budou citít pejsci,jak udělá vše pro něj a co bude vyhovovat jim…škoda že tolik lásky nemá pro dítě co nosí pod srdcem a který si prej přála
.
A nemůže čekat jiný reakce,kdyz je na servru o ženách co se snaží o dítě a nemohou,pro ženy co o vytoužené mimnko přisly a matky s dětma!!!Tohle ohledně kotce je teda diskuse,která by měla být na nějakých chovatelech.
Jsem zklamaná z takového sobectví
a stejně bůhví jak to je.Spousta nesrovnalostí kde co má,kde kdo je,co a jak ![]()
@wildcherry píše:
Jedna věc.Pokud zakladatelka chtěla vědět pouze jak se pes cití v kotci,měla to napsat a ne psát o svoji situaci a podobně.Takže diskuse nezklouzla jinam,jen po tom co se ji nelibily reakce tak to svedla jen na jednu věc.(Opět tu nejdůležitějši a to psy)Za celou dobu se neznínila o miminku jako takovým.Jen že věci má zas u dalších lidí,na který si vidělala tedy na černo.(dobrý už víme kde je postýlka,v nejhorším případě bude mimčo spát ve sklepě panélaku,v zimě v kotelně)Dobrý.Pořád se to točí kolem psů jak bude jim,ALE POŘÁD.Jak se budou citít pejsci,jak udělá vše pro něj a co bude vyhovovat jim…škoda že tolik lásky nemá pro dítě co nosí pod srdcem a který si prej přála
![]()
![]()
.
A nemůže čekat jiný reakce,kdyz je na servru o ženách co se snaží o dítě a nemohou,pro ženy co o vytoužené mimnko přisly a matky s dětma!!!Tohle ohledně kotce je teda diskuse,která by měla být na nějakých chovatelech.
Jsem zklamaná z takového sobectvía stejně bůhví jak to je.Spousta nesrovnalostí kde co má,kde kdo je,co a jak
Pod tohle se podepisuju! ![]()
@wildcherry píše:
Jedna věc.Pokud zakladatelka chtěla vědět pouze jak se pes cití v kotci,měla to napsat a ne psát o svoji situaci a podobně.Takže diskuse nezklouzla jinam,jen po tom co se ji nelibily reakce tak to svedla jen na jednu věc.(Opět tu nejdůležitějši a to psy)Za celou dobu se neznínila o miminku jako takovým.Jen že věci má zas u dalších lidí,na který si vidělala tedy na černo.(dobrý už víme kde je postýlka,v nejhorším případě bude mimčo spát ve sklepě panélaku,v zimě v kotelně)Dobrý.Pořád se to točí kolem psů jak bude jim,ALE POŘÁD.Jak se budou citít pejsci,jak udělá vše pro něj a co bude vyhovovat jim…škoda že tolik lásky nemá pro dítě co nosí pod srdcem a který si prej přála
![]()
![]()
.
Jsem zklamaná z takového sobectvía stejně bůhví jak to je.Spousta nesrovnalostí kde co má,kde kdo je,co a jak
No a co, že se nezmínila? Má snad povinnost přesvědčovat vás o tom, jak moc nebo málo má svoje dítě ráda?
@PetiteFillette píše:
No a co, že se nezmínila? Má snad povinnost přesvědčovat vás o tom, jak moc nebo málo má svoje dítě ráda?
nás nemusí,ale podle jejího chování a priorit není přesvědčená ani ona asi.
@PetiteFillette …což s pejskama je opak o 360stupnu.Té lásky a zabezpečení.že to tebe ze židle nezvedne jako nás ostatní za to nemůžu.Hold jiný úhel pohledu a životni priority a cíle
já už se k tomu vyjadřovat nebudu, děkuji všem za reakce.
myslím, že tahle diskuze byla o psech, ne o tom, jak se těším na miminko a kde mám pro něj věci. tohle, co tu píšete je už ubohé. nezlobte se na mě.
@wildcherry píše:
![]()
![]()
.
anonymko - zakladatelko
Jestli jsem to správně pochopila, tak jsi aktuálně bez bydlení, s penězi na štíru, bez partnera a bez rodiny. S dvěma malými pejsky a mimi na cestě..?
Koukej - z mojí vlastní čerstvé zkušenosti: mimi zpočátku skoro nic nestojí - prvorodičky nakupují spoustu nesmyslů, ale, co je opravdu potřeba, jsou plíny a oblečení (to jsem já sama, i když finančně vpohodě nakoupila ve velkoskladu secondhandu, 20 kg netříděného za asi tisícovku - žiji z toho dodnes a vydrží mi to tak do půlroku věku dítěte a většina toho byly moc hezké oblečky, zbytek průměr, asi deset kousků jsem vyhodila kvůli flekům.).
Pak vajíčko na přepravu autem - pokud jezdíš, jinak ne. Kočár. Mně velmi usnadnil život šátek - mimi je v něm klidnější, ale to není nutnost. Dětské nůžky (nebojíš se, že mu vypíchneš očíčko, když se mu ty vrtícíse prstíky snažíš zastřihnout..).
Dál mě nic nenapadá - mimi rovnou sprchuji/myji v umyvadle, když se pokadí, vlhčené ubrousky mám jen do města. Dětská kosmetika taky zpočátku k ničemu - mají citlivou kůži a kde co jim vadí (btw. téměř všechny kožní problémy skvěle léčí mateřské mléko).
Mimi spí od porodu se mnou v posteli - umřela bych strachy, kdybych ho měla dát kamkoli jinam. Kojit budu maximálně dlouho - je to zdravé a zdarma a nemusím se s tím míchat/vařit..
No.. Co dál? Hračky začal vnímat až tak na dvou měsících a stejnak má nejradši koukat, co se děje kolem - takže když pracuji, tak mi leží ve vibračním lehátku (jo, to jsem velmi ocenila) a kouká na mě, nebo chodíme venku a on kouká z kočárku nebo ze šátku - to by nevyměnil ani za pytel nejmodernějších hraček ![]()
Upozorňuji, že nejsem žádná socka, na zahradě máme vlastní bazén.. Ale prostě mimi je opdravdu zatím zcela nenáročné na peníze - jen ty plínečky a oblečení - toho spotřebuje spousty, protože dokáže čůrat mimo plínku
![]()
Psům nevadí zkažené maso - to je fakt, šelmám to nijak nevadí v trávicím/vylučovacím traktu. Levnější než granule/konzervy je vařit - cca 70 % masa/vnitřností ku 30 % těstovin nebo rýže a kořenové zeleniny (té nejmíň, je to pro psy nestravitelná, čistící část potravy). Já kupuji od jedné pražské firmy s rozvozem psí maso za cca 11,– Kč/1 kg + těstoviny z Intersparu asi 14,– Kč / 1 kg..
Bydlení zatím stačí garsonka v pronájmu - pokud se ti podaří sehnat někde levně. Pokoj by asi nikdo kvůli mimi nezvládl - nevíš, jak bude „hlučné“.. A ono je to v noci pak dost slyšet, navíc opravdu potřebujete soukromí..
Takže být tebou, tak urgentně řeším bydlení, které finančně utáhneš, to ostatní si sedne.. Mimi první měsíc stejnak většinu času prospí, takže budeš mít čas na to zvyknout si na nové pořádky a zjistit, jak vše, nejen finančně zvládáš..
Během porodu by se ti o pejsky mohla postarat kamarádka. Ale kotec opravdu nezvládnou.
Co si umím předsavit - je darovat někomu prověřenému ty pejsky. Adopci bych psychicky neunesla - to, co mě zaplavilo cca den po porodu, to se nedá nijak popsat, ani k ničemu připodobnit - dýchala bych za prcka a dnes není oproti němu absolutně vůbec nic důležité, je jen on.. ![]()
Takže tolik za mě, popřemýšlej v klidu, máš spoustu času. Hlavně se v ničem neunáhluj a nech všechna svá rozhodnutí uzrát.. Držím ti palce ![]()
nezlobíme
.Ale když to bylo o psech tak nevím,proč si psala i o tom že jsi uvažovala o adopci dítěte a že jsi v 7 měsíci.To mi moc psí nepřijde.Já vím,blbě se poslouchá naše nazory.Taky by mi to přijemný nebylo
Já teda nechápu ani to s tím kotcem. To jako půjdeš do azyláku/porodnice a pak postavíš někde -na.cizím pozemku? kotec se psy? Kdo by tohle toleroval? A co třeba po porodu než budeš moct ven, to jako budou třeba deset dní bez žrádla? Pominu fakt, že pořád řešíš jen psy a sebe, ne dítě. Držím palce miminku.