Zvýšená glykémie v 1. trimestru

15.1.22 11:50

Zvysena glykemie 1.trimestr

Dobrý den, mám dotaz, jestli se někdo z vás setkal? Na prvním těhotenském odběru mi byla zjištěna zvysena lacna 6.1, na výsledky druhého odběru čekám. Máte s tím někdo zkušenost? Případně může nepravidelna strava zapříčinit zvýšeny cukr? Předem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21651
15.1.22 11:59

Velice pravděpodobně máš těhotenskou cukrovku. Nenech se odbít a chtěj převedení na diabetologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
15.1.22 12:02

@alokinka07 jo já nějaké takové hodnoty měla poslali mě na diabetologii tak jsem měla o něco nižší ale i tak vyšší než by mělo být takže mám dietu a jednou za tři týdny chodím na diabetologii teď už jsem 33+2 ale chodím tam od těch prvních odběrů přibližně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.22 12:04

@lovean díky za info. Jsem z toho právě docela prekvapena, jelikož jsem s tím nikdy problemy nemela. Pocitujes nejaky vliv na tehotenstvi? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
15.1.22 12:11

To už je poměrně vysoká hodnota.
Nepravidelná strava by to tolik ovlivnit neměla. Ovlivnit výsledek by mohlo špatné dodržení lačnosti - jestli jsi se večer/ v noci před odběrem něčím pořádně nacpala, to by mohlo ovlivnit ten ranní výsledek.
Jestli jsi dodržela postup a v noci nejedla a máš ráno na lačno víc než 6, tak je ta cukrovka pravděpodobná. Může se upravit dietou, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
15.1.22 12:13

@alokinka07 já už mám 4 těhotenství a taky jsem nikdy neměla problém a jediný co teda bylo že jsem nepřibírala ale hubnula kvůli dietě ale miminko je v pořádku na kontrolách naposledy jsem měla na kontrole kilo nahoře ale do ty doby to šlo pořád dolů jinak zatím vypadá vše ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
15.1.22 12:51

Mně vyšla na konci 1. trimestru opakovaně hraniční glykemie 5,1 a před pár dny se mi narodila holcicka 39+6tt 4550g… :D Vše OK, ale pozor na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
15.1.22 12:52

Budes mit nejspise tehotenskou cukrovku, ta je dana hlavne geneticky plus ji ovlivnuji faktory jako nezdravy zivotni styl, obezita aj. Muzes zacit studovat stranky tehotenskacukrovka.cz. Budes odeslana na diabetologii, drzet dietu, pokud by hodnoty nesly udrzet jen stravou, tak medikace. Pokud je cukrovka kompenzovana, tak bude mimco v poradku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
15.1.22 12:53
@Lorymk píše:
Mně vyšla na konci 1. trimestru opakovaně hraniční glykemie 5,1 a před pár dny se mi narodila holcicka 39+6tt 4550g… :D Vše OK, ale pozor na to.

A byla jsi pod dohledem dia, drzela dietu? Slusna vaha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
15.1.22 13:06

@Lorymk ty jo to je váha já zatím tedy nevím co mimco doktorka jen na minulé kontrole říkala že odpovídá teď jdu za dva týdny ještě tak jsem zvědavá jak to bude vypadat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
15.1.22 13:52

Gestační diabetes je prostě a jednoduše způsobem onou graviditou, nikoli životním stylem. Pokud vyjde i další hodnota nad limit, budeš navštěvovat dia poradnu, začne se dietou, budeš si doma hlídat hodnoty glykémie.

• Citovat
  • Upravit
1113
15.1.22 14:13

Já jsem měla odběr na gynekologii vyšší. Potom jsem šla na diabetologii kde mi vždy při odběru na kontrolách vyšla cukrovka pod hranicí cukrovky. Měřila jsem se pravidelně, na glukoměru mi vycházeli hodnoty zase těsně nad. Když jsem se ptala doktorky tam mi říkala že glukometr má odchylku až +-15% což mi přijde teda šílené. Po tomhle zjištění jsem se na dietu vykašlala, přestala jsem se měřit, stresovalo mě to. Odběry i tak vždy v pohodě. Takže taková je moje zkušenost. Teď jsem 39tt a miminko je dle tabulek.

Každopadně! Na diabetologii určitě běž! Choď tam pokud budeš mít vysoké hodnoty a doporučí ti to lékař! Jenom jsem tím chtěla říct ať se zbytečně nestresuješ jako já pak to bude ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
15.1.22 14:56

A byla jsi skutečně úplně na lačno? Ani ses ničeho nenapila? Já si třeba před odběrem cucla synovo čaje, vůbec mi to nedošlo a hned sem měla vysoké hodnoty. Ale můžeš mít cukrovku, uvidíš při dalším odběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
15.1.22 20:46

@Luminance Ano, pravidelně jsem navštěvovala diabetologii, s výsledky byli spokojeni. :) Tu dietu jsem tolik nehlidala, protože mi vždy řekli, ze dobre. Ale ani jsem to s jídlem nijak zvlášť neprehanela. Něco mezi. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí