Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky
,
mám 4m dceru a včera nás přeočkovali Hexavakcínou. První očkování jsme zvládly bez problémů, ale dnes jsem malé naměřila zvýšenou teplotu. Je to nejspíš reakce na včerejší očkování. Vennku je sice zima, ale krásně svítí sluníčko. Myslíte, že s ní můžu aspoň na chvilku jít ven? Nerada bych jí tou procházkou ublížila. Jsem maminkou poprvé, tak nemám ještě velké zkušenosti. ![]()
S teplotou by se ven chodit nemělo.Počkej do zítra až bude bez teploty ![]()
ahoj mam dve deti.kazde jsem vozila i s teplotou na prochazku.domnechtely spat a vic brecely.kdyz byla zimatakjsemjedostatecne ustrojila akrasne venku spaly i hod.kokirtatse poradne vyspaly a stacilo to.tovakcine je normalni reakce horecka.po nektere prijde i reakce za 6 dnu.pokud je miminko zvykle na prochazky tak bezte ven.
Jak vysoká je teplota???? Já vím, že po hexavakcíně teplotta stoupá, protože se v tom drobečkovi „vaří“ protilátky. Což logicky znamená, že na to procházka nemá žádnej vliv, asi spíš naopak, třeba nebude nevrlej a zlepší mu to náladu…
![]()
Kojenci můžou ven i se zvýšenou teplotou. Nechodí, jsou zachumlaný, tak to nevadí.
Jo pokud nepujdes mezi lidi nebo neco nechytne z povetri…
Ja teda, a zvlast po ockovani, deti setrim a obzvlast s teplotou ven nechodim ![]()
Minule jsem se na to ptala dr. Do 37,5 se ven může. S vyšší teplotou nedoporučovala, protože dítě se potí a snadno se pak ještě nastydne.
Nam ted po ockovani ve 13 mesicich MUDra vylozene kocarek doporucila, ale trosku z jineho duvodu. Rikala, ze by mala mela byt den v klidu a nebehat - coz u batolete, ktere se prave behat naucilo je utopie. Tak pak rikala, at ji vezmu klidne na 2-3 hodiny do kocarku, ze tam bude aspon v klidu a lezet. Pry kdyz nema horecku nad 38st a neni hodne pod nulou, tak to nevadi ![]()
Děkuju za názory. Venku krásně svítí sluníčko, venkovní teplota stoupá, tak asi na chvilku ven vyrazíme. Sice se jí chce spát, ale nemůže nějak zabrat, tak snad kočárek na ni zabere. Tam jinak usíná bez problémů.
my jsme take po ockovani a mela zvysenou teplotu dva dny, ven jsme nesli. vcera ji uz nemela tak se chydstame dneska konecne na prochazku ![]()
ahoj, tak pokud je to dítě ještě kočárkové, což, ehm, ve 4 měsících asi je, pokus o vtip, tak klidně. I s dvouletou jsem se zvýšenou teplotou chodila ven, na chvilku, ale seděla v golfkách, žádná námaha. Klidně bych jela,,,, pokud to opravdu není přes 38,,, to už pak asi ne.
A.
S teplotou ven radši ne. My jsme takhle šli jednou a pak se mu přitížilo, teploty vylítly nahoru. Taky to bylo takhle v zimě. Nevím jestli to bylo tou procházkou, ale od té doby s teplotou ven nechodíme. Je doma v klidu, většinou se snažíme odpočívat, číst si a tak.