Zvýšené bílé krvinky (leukémie)

Anonymní
29.4.24 21:28

Zvýšené bílé krvinky (leukémie)

Ahojte holky, jsem úplně zoufalá. Začalo to asi 14 dní zpět malá čtvrtek, pátek dostala teplotu a zvracení o víkendu byla unavena taková bez nálady. V pondělí volál učitel ze je malé špatně přitom vypadala ráno v pohodě pro jistotu jsme šli k doktorovi a ten nahmatal zvětšenou slezinu a podezření na mononukleózu. V úterý jsme přišli na odběr a výsledky ukázaly zánět v těle. Další výsledky byly více bílých krvinek, doktorka to ale posuzovala tím že je to je začátek nějaké virové nemoci. S tím že za týden znovu na krev. Byli jsme dneska a když jsem si volala odpoledne na výsledky tak doktorka říkala že je znepokojena. Že má zase více těch bílých krvinek a moc se jí to nelíbí tak by to chtěla konzultovat s hematologem. Pak říkala že nebude dělat žádné unáhlené závěry že snad to nebude nic vážnějšího jenom příznak nějaké virové nemoci. Jenomže mě to nedalo a začla jsem se vyptávat trošku mi naznačila že by mohlo jít o leukémii. Ale že budeme doufat že to bude začátek mononukleózy. Teď se hrozně bojím celý den jsem skoro probrečela a jsem zoufalá :,(. Potřebovala jsem se někde vypsat chtěla jsem se zeptat zda jste někdo měli podobnou zkušenost a jak to dopadlo děkuji moc :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9734
29.4.24 21:38

No kdyby v periferním krevním obraze našli nezralé formy (= blasty), tak lékaři volají přímo z laboratoře. Pro jistotu bych si zítra ráno vzal výsledky od PLDD a zajel na dětskou ambulanci do nejbližší nemocnice, ať periferní krev zkontrolují přímo nemocniční hematologové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
29.4.24 21:41

Ježkovo oči, to snad ne. Nestraš. Držím palce. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.24 21:47

Blizci kamaradi maji zkusenost s leukemii u ditete (tehdy cca 4r). PL je v podstate hned s vysledky krve posilala do nemocnice, odkud uz neodesli. Co tak rikali, tak nejake naznaky uz byly predtim, jen je neregistrovali, az zpetne jim to docvaklo - casta bolest nohou, snadna unavitelnost, zacalo se dite v noci znovu pomocovat, hodne modrin. Nakonec ale meli variantu s dobrou prognozou. Jsou stale pod kontrolou, ale vse v norme, lecba trvala rok a zvladli to pouze s nekolika tydny hospitalizace. Preji, aby to u vas bylo neco banalniho. :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.24 21:48
@Doctus píše: Více

Děkuji, no právě jsem nevěděla zda to nějak řešit sama a nebo čekat až zařídí náš dětský hematologa…
Ještě budu zítra volat a domluvíme se.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.24 21:51
@Anonymní píše: Více

Taky mě každý uklidňoval že by to asi řešila hned a nebrala to na lehkou váhu. :?
Ale prostě člověk se bojí, když kolem sebe vidí tolik nemocných dětí a lidí.

• Citovat
  • Upravit
120
29.4.24 21:51

Já mám bílé krvinky vysoké snad poslední dva roky…nikdo z toho žádný závěr nedělá, sedm tam nějaký zánět, nachlazení. tak předpokládám, že o nic nejde…
Myslím, že je lékařka jen pečlivá a chce dítě pořádně vyšetřit :kytka:
Určitě to bude v pořádku uvidíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
29.4.24 21:53

Když už padne jakékoliv podezření na myeloproliferaci, tak to nestrpí odkladu. Zítra na 7 hodin k PLDD, výsledky a žádanku k vyšetření v nemocnici s sebou, tam udělají krevní obraz, případně i průtokovou cytometrii. Mohou udělat i ultrazvuk břicha atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21811
29.4.24 21:53

Kolegyně vnouček měl leukemii, hned z laboratoře volali lekarce a ta obratem objednala sanitku a volala rodičům, že ihned sbalit a jedou do Motola. Takhle rychlé to bylo, předcházelo tomu takové divné nekončící virozy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
29.4.24 22:22

Všechny děti v okolí, u kterých měli lékaři nějaké důvodné podezření, skončily ještě ten den na onkologii v krajských městech.
Odvezla je tam hned sanitka. Žádné konzultace s hematologem nebo čekání na manžela, až se vrátí z práce. Prostě odvoz na příslušné pracoviště hned.

Netvrdím, že někde nemůže být liknavý postup, ale není to pravděpodobné.
Držím pěsti, ať to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2943
30.4.24 06:08

@1Pears1 @mado @Doctus @ProsteM
Holky děkuji za podporu. Doufám a musí to být dobré :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21811