Zvýšený tlak těsně před porodem?

Anonymní
19.2.18 18:08

Zvyseny tlak tesne pred porodem

Ahoj holky,

zajimalo by me, zda-li se tu nektera z vas potykala s podobnym problemem. Cele tehotenstvi jsem mela tlak v poradku. Ve 39 tydnu mi zacal „skakat“. U dr. pry je v norme, kolem 130/70. NIcmene, kdzy si ho merim doma v rozdilnem case, mivam hranicni, bezne kolem 140/90 a i vys. Prumerne mam vetsinou kolem 135/88.

Dr. to moc neresi, jen, ze kdybych mela spodni pres 100, jet do porodnice. :nevim: Nemuze mi to zkomlplikovat porod? Nekdo podobnou zkusenost?

Dik

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1062
19.2.18 18:20

Taky mi stoupl před porodem tlak, jindy mívám hodně nízký a taky jsem otekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2896
19.2.18 18:20

Před těhotenstvím jsem měla běžně 90/60.Po otěhotnění u doktorky 140/90, tak jsem si začla měřit doma a tam vždy kolem 120/70-80 takže v pohodě. Teď ke konci mi ten spodní taky už občas lítá přes stovku, ale měřím 2-3× po sobě a většinou se aspoň jednou dostanu pod 90 takže to neřeším. U doktora mi dělá to samé, že měří vícekrát a hlásí do průkazky ten nejnižší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.18 18:25

@sarusa4

A uz jsi porodila? A vse v poradku?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.18 18:26

@BlaZenkaB

Aha, takze pokud je to jeste pod tou hranici 140/90 tak je to asi ok a neresi to…

• Citovat
  • Upravit
55
19.2.18 18:31

Ahoj, já měla taky tlak v pořádku celé těhotenství. Potom pozdějš dvakrát naměřený trošinku vyšší. Nicméně ve 38 týdnu už jsem si naměřila taky doma vyšší, doprovázely to i otoky nohou a rukou. Zavolala jsem do porodnice a řekli mi, ať raději přijedu. Udělali mi rozbor krve a už si mě tam nechali, že to není dobré ani pro mě ani pro miminko. Byly to známky preeklampsie. Tak ti taky radím se poradit s někým třeba z tý porodnice, koho nebude otravovat to řešit, protože proto tam jsou :) Nejednou se mávlo rukou nad vyšším tlakem a otokama a nebylo to to nejlepší… To tě určitě nechci strašit, ale jistota je jistota :) Mně ten porod vyvolali a mám zdravýho krásnýho skoro tříměsíčního chlapečka a jsem šťastná :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
19.2.18 18:33

Ještě dodám, že já taky měla ten vyšší tlak kolem 140/90 (třeba 145/88 nebo 142/90 a růžně) a opravdu už to řešili, ale bylo to s i těma otokama:) Tak jestli neotejkáš, tak tím líp :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
19.2.18 18:41
@Anonymní píše:
@sarusa4A uz jsi porodila? A vse v poradku?

Ano, porodila. Možná jsem byla jen nervní, i když ty otoky na rukou a nohou jsem měla veliký cestou do porodnice a koukám,, že se s tím i do porodnice posílá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
19.2.18 18:54

Také se mi ke konci zvedl tlak a jak už jsem začala přenášet, tak už se mi zvedl tak, že už si mě tam chtěli nechat, ale při kontrolním měření, to bylo o něco lepší a pustili mě domů. Druhý den jsem porodila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
19.2.18 19:02

Měla jsem takto vyšší tlak na poslední kontrole u dr ve 41.tt, jinak celé těhotenství v normě (měřila jsem se ale dost sporadicky a u dr jsem byla jenom párkrát). Druhý den jsem doma bez problémů porodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí