Hodnoty NT na ultrazvuku

30
2.6.04 14:18

Hodnoty NT na ultrazvuku

:? Ahoj děvčata, potřebovala bych poradit. Jsem ve 13tt a na ultrazvukumu naměřili mému mimnku NT 2,4 mm což mi bylo sděleno ,že je hraniční hodnota. Na internetu jsem si vyhledala, že to může znamenat vývojovou vadu. Jsem z toho pěkně vynervovaná, i když mě doktor uklidňoval, že to nemusí nic znamenat. Měla jste někdo takové hodnoty?Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
2.6.04 18:25

Pro Aaaaa.
Tak mě to nedalo a šmejdila jsem na netu.Našla jsem jednu adresu http://www.gennet.cz/…p.h.p.Jestli se tam podíváš,napsala jsem se tam pod přezdívkou Henrieta a název je NT 2,4 mm.Poslala jsem dotaz za tebe.Je to stránka,kde napíšeš dotaz a odborník odepíše,nevím,jak dlouho čekáš na odpověď.Koukni se tam,kdyby tě zajímalo ještě něco dalšího,tak toho využij.Tak pa a neboj,určitě to není nic vážného.Já jsem ze všeho taj
ky vyplašená.
Zdraví KAROL.

• Citovat
  • Upravit
220
2.6.04 18:44

Ahoj, tak me delali toto merení u Apolinare a hranicni hodnota v podstate je nekde kolem tech 2.5 (bylo receno mne). Taky jsem smejdila ruzne po internetu a nekde jsem nasla dokonce i 3,0..... Na genetice mi tenkrát rekli, ze se tohle mereni provadi relativne kratce a jeste nemuzou nejakou pravdepodobnost podle hodnoty NT vypocitat. Moje miminko melo 2,8 a je to zdravy 9 mesicni chlapik. Sla jsem tedy na amnio, ale my mame DS v rodine.

Takze kliiiiid.

martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.6.04 09:54

Ahoj Aaaaa.
Na tvůj dotaz přišla tato odpověď,cituji:Obecně je nutno považovat za závažný nález tloušťku prosáknutí šíje plodu/NT/ nad 3,5 mm.To se naměří asi u 1% plodů,jinak je nutno brát v úvahu jak je plod dlouhý´/jaká je vzdálenost temeno-kostrč-CRL/a jakým způsobem daný sonografista NT měří.Důležitá je i přítomnost nosní kosti plodu/NB/a další ultr.nálezy.Vyšetřování stavu plodu pokračuje hodnocením krevních testů,takže určitě dostanete komplexní závěr skriningu nejpozději v 16.týdnu.
Doufám,že jsi tomu porozuměla a myslím,že tě dr. moc straší.Tak ať nám ty miminka rostou,já jsem v 17tt a čekám na krevní testy,mám z toho taky nerva.Tak pá zdraví KAROL.

• Citovat
  • Upravit
288
3.6.04 10:20

Ahojky,
Bydlim ve Francii a tady se vsude uvadi, ze hranicni je to az od tech 3mm, takze klidek! Dcerka mela 2,1mm a ted ta druha (v brisku) myslim 2,2, takze jsem klidna a ty muzes byt taky!!!
Drzim palecky!Dita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
3.6.04 12:18

Ahojky,hranicni hodnota je pry 3.0. Náš Denisek měl 2.4 a je úplně v pořádku,tak se neboj.Kdyby vyšly špatně i testy z krve,tak Tě pošle doktor/ka na plodovku.Měj hodně radosti z miminka a buď v klidu!!! AHoj Jana. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.6.07 17:34

ahoj holky
prosim o rychlou zachranu meho psychickeho stavu.......
ve 12tt jsem byla na sijovem projasneni na utz
hodnota mi vysla 2,3 no a dnes mam vysledky krve - atypicky screening…mam jit na genetickou konzultaci.....vyplnuju papiry a jsme z toho dost mimo, u nas ani manzelove rodine zadne vvv nemame, ted cekam na 16tt na tripple testy, jak dopadnou…pak se uvidi, je nadeje holky, ze bude vse v poradku? jeste ma mproblem ze kdyz mi merili mimco, tak podle utz bylo 12+5 a podl epm snad 13+6 nemuze to byt tim? ze s et akrev brala treba o par dni pozdeji..? budu rada za kazdou vasi zkusenost, moc diky
 sandra

• Citovat
  • Upravit
4308
2.7.07 12:15

Sandro,

teda nevím jak dlouho tu Tvoje zprávička je, jestli už není pozdě na uklidňování, třeba už jsi úplně v klidu po výborných výsledcích.

U nás v rodině se taky (pokud vím - maminka je adoptovaná, takže tam je to ?) žádná VVV neobjevila, ale vyšel nám pozitivní biochemický screening. Když mi to dr. řekl, tak jsem bulela jak želva s myšlenkou, že všechno stojí za h…o, že je to ztracený (jsme ještě v únoru po spontánním potratu). Dr. mě uklidňoval, že není důvod truchlit, že se miminko jenom více „otestuje“ pro náš klid.

No tak jsme minulý čt byli v Českých Budějovicích na amniu, kde nás tamní lékaři ještě více uklidnili - takové výsledky má kolem 8% těhotných žen a z těch 8% se rodí 97% zdravých plodů. Teď to pro nás znamená, že je 3 % riziko, že naše miminko má VVV. Jsem samozřejmě napnutá na výsledky, ale miminko je bez viditelných VVV, vyvíjí se jak má a plodová voda byla čirá, tak věřím, že je vše O.K.

Doufám, že jsem Tě trochu uklidnila, držím pěsti a přeju zdravé miminko.

Pa I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
9.3.08 08:20

Tak přidávám odpověď téměř po 4 letech, kdyby někdo hledal ve starých diskuzích. Tak nakonec máme naprosto zdravou krásnou dnes už více jak tříletou princeznu, přestože na screen. bylo NT 2,4 ....... takže maminky žádný strachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
9.3.08 08:54

Ahoj, taky se přidám,

my měli pozitivní biochemický screening, přestože NT 2,1 ale nosní kůstka (NB) nebyla v UZ popsána, na amnio (po pěti týdnech čekání, kdy jsem se málem zbláznila) bylo vše v pořádku a teď se nám v postýlce směje zdravý chlapeček.
Tak se přidávám k Aaaaa , holky, doktoři se dneska hodně jistí (spoustou vyšetření) a děsí nastávající maminky, ale chce to zůstatt v klidu a závěry dělat až po všech testech a ne po dílčích výsledcích !

Ahoj I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.7.11 08:01

Ahoj holky, já byla na NT+ včera, jsem 13. týden, šířka šíjového projasnění je 3mm, což se někde uvádí jako hraniční, někde už nad hranicí. Doktor mi teda řekl, že to ještě nemusí vůbec nic znamenat, ale objednal si mě na odběr plod. vody, z čehož mám taky strach. Jinak ostatní parametry-nosní kůstka i krevní testy jsou v v pořádku. Máte někdo zkušenost z takovouto hodnotou NT..?? Je to moje první těhot., které se nám podařilo po téměř 6ti letech, takže jsem z toho fakt na nervy. Díky za reakce, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
1.7.11 10:11

Ahoj, snad Tě budu moct trochu uklidnit, i když úplně vyhráno ještě nemáme ani my. Já byla taky ve 13.týdnu, NT jsme měli 3,41, v souvislosti s věkem, je mi 38, nám vyšlo 1:7 Downův sy., ani mi nebrali krev, že to nemá cenu,riziko by bylo pořád dost vysoké. Ještě ten den mi odebrali choriové klky, plodová voda se totiž může brát až od 15.týdne, tak aby jsme měli rychleji výsledky. Hned druhý den ráno mi volali, že Down, Edwards ani Pattau to není, a je to chlapeček. Ovšem vzali mi málo materiálu, takže nevyšlo na karyotyp, proto jsem byla v 16.týdnu na amnocentéze a teď čekám na výsledek. Dnes je to zrovna týden. To větší NT může být prý u dvojčat, my tam původně 2 měli.Jinak v diskuzích jsem hledala samozřejmě taky, dokonce i přítel, který mě v jiných případech od toho spíš odrazuje, měli jsme fakt nahnáno. Teď už jen doufáme, že výsledky budou dobré a začneme nakupovat na našeho chlapečka. Kdy jdeš na ten odběr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.7.11 13:05

díky moc za reakci, mě brali krev před UTZ, ta vyšla normální, ale pak na základě toho nálezu mi dobrali další dvě zkumavky na inf. choroby-parvovirus a CMV, ale výsledky budou až tak za 14 dní…na plodovku jdu 11.7. to už budu v 15.týdnu a pak ještě čekat dalších 14 dní na výsledky…no pořád věřím, že to dobře dopadne, ale stejnak…člověku to v hlavě šrotuje prostě… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.7.11 13:12

jo a jinak mně je 34 a vzhledem k tomu nálezu na UTZ mi vyšlo riziko 1:81…a vám přeju, aby všechno klaplo a dopadlo tak jak má :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NadaE
18.5.13 15:15

NT

Ahoj, nevím, jestli mně někdo odpoví, protože tato debata je dost stará. Snad ano…Jsem z Brna a v prenatal centru mně naměřili NT 1,7mm a nosní kost přítomna. To bylo ve 12týdnu. Miminko bylo špatně vidět, tak mě dělali UZ ještě teď v 16.týdnu. Miminko bylo opět špatně vidět, protože mám nějakou převrácenou placentu. Doktorka mě řekla, že mám NT nižší - 1,7mm že mám jít na konzultaci na genetiku a přemýšlet o odběru plodové vody. Napřed mně volají, že je vše o. k. a teď najednou ne? Nerozumím tomu… :( Na plodovou vodu se bojím jít, protože známá po tom potratila.Moje i partnerova rodina je zdravá a výsledek kombinovaného rizika mně v 1.tri.vyšel 1:5900, tak kde je teda problém? Už o jeden plod jsem přišla, tak bych nechtěla i po druhé. :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky