Porod KP

139
23.5.07 16:12

Porod KP

Ahoj holky, dneska mi v poradně MUDr. řekla, že naše druhé dítko je v poloze KP :cry: Jsem z toho docela smutná, protože jsem si říkala, že aspoň druhý porod by mohl být snadnější. Máte některá zkušenost s porodem KP? Mám z toho docela strach… že by mi udělali císaře rovnou totiž nepředpokládám, první dcerka měla 3 kg a ani tohle dítko nebude nějaký cvalík, nemá být po kom…Ach jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1364
23.5.07 16:28

Ahoj Victorie,
to je ještě dost brzy házet flintu do obilí - já jsem měla v 31.týdnu malou taky otočenou hlavičkou nahoru a za týden jsem přišla na kontrolu a najednou byla hlavičkou dolů, vůbec jsem nepostřehla kdy se otočila, ale už tak zůstala - a doufám, že už i zůstane. Tak ještě vydrž, má dost času si to rozmyslet :D

http://tickers.TickerFactory.com/…176/preg.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
23.5.07 16:35

Ja jsem rodila KP - take se cekalo do posledni chvile podle toho jak bude velky. No nakonec to slo tak rychle, ze ani nebylo o cem premyslet. V 7 mi praskla plodova voda, 7,45 jsem byla v porodnici. Bolesti mi zacaly tak v 8,15 a v 9.40 byl maly jiz na svete - vazil 3,25. Na to ze jsem byla prvorodicka tak to byl fakt fofr. Takze i kdyby se mimi neotocilo tak neboj neni to takova hruza.
Verveve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5677
23.5.07 18:17

Ahojky, ještě buď v klidu, máš fůůůůůru času :-)
Malý byl ještě ve 34 tt KP a netuším jak, ale na další kontrole už byl normálně. Přeji otočení mimi a pohodový rychlý porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
23.5.07 22:12

Holky, díky moc za podporu, trochu jste mě uklidnily. Že se ještě prcek může otočit, se mi zdá sice těžko představitelné, ale vidím, že se tak opravdu děje, tak budu doufat a přemlouvat ho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
23.5.07 23:05

Neboj, mimča se otáčej nejvíc do 34.tejdne, ale může se otočit klidně třebas těsně před porodem…Je fakt eště dost času.

Já byla včera na UTZ, taky KP a dneska sem byla na KO a už je z toho příčná poloha. Takže už se snaží otočit a já to ani nezpozorovala.

Držim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
24.5.07 09:17

Ahoj,

mojí kamarádce se holčička otočila v 36. týdnu a v 37. rodila :D
Náš Matyáš byl taky KP, ale byl hodně veliký, tak jsem šla rovnou na císaře.
No a sousedka má 2 děti, druhé bylo KP ten porod prý byl daleko jednodušší a rychlejí než ten první.

Takže KP samozřejmě určité riziko je, ale není to podmínka, že by porod musel být komplikovaný.

Držím palečky a uvidíš, třeba se prťousek ješt otočí :)

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
24.5.07 10:36

Dráče je teď taky KP - ale to byly ve stejném týdnu i obě holky. Otočily se až kolem 32-33 tt - takže je ještě čas .)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1604
24.5.07 17:14

no tedy, já jsem ve 36tt a můj dr stále v pohodě tvrdí, že je ještě čas. tak to zatím neřeš, protože nic nevyřešíš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1604
5.6.07 09:48

tak jsem tu znova po dvou týdnech. jsem v 38tt, včera jsem byla nic netušíc na kontrole, kde se mimochodem měl začít řešit ČŘ a miminko je otočené, aniž bych se všimla. takže 38tt! takže neřešit a čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
7.3.16 15:46

Ahoj, obnovuji diskuzi. Je tu někdo s čerstvou zkušeností s přirozeným porodem KP? Dnes jsem 38+0. Minulý týden jsem byla v porodnici, paní doktorka mi řekla, že je možnost císařským řezem, ale i přirozeně. Daly mi se sestřičkou pročíst domů papíry ohledně císaře i přirozeného porodu a já jsem z toho totální jelen. Ještě tam pojedu na konzultaci, ale v hlavně mi to šrotuje každý den. Jsem druhorodička, první dítě přirozeně hlavičkou napřed, porod bez komplikací. Váhový odhad miminka v pátek byl 2800g. Děkuji za případné příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
7.3.16 15:55

@carola já rodila jako prvorodička KP před 6-lety, tak nevím, jestli je to dost čerstvá zkušenost - nakonec jsem přenášela a kvůli malému množství plodové vody si mě tam nechali na vyvolání, porod byl hotov do 5 hodin od zavedení tablety a pohodový. Pak jsem rodila ještě 2× hlavičkou, ale ten první KP byl nejjednodušší.
Já se bála císaře, tak když to šlo, odmítla jsem ho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
7.3.16 15:59
@lídaV píše:
@carola já rodila jako prvorodička KP před 6-lety, tak nevím, jestli je to dost čerstvá zkušenost - nakonec jsem přenášela a kvůli malému množství plodové vody si mě tam nechali na vyvolání, porod byl hotov do 5 hodin od zavedení tablety a pohodový. Pak jsem rodila ještě 2× hlavičkou, ale ten první KP byl nejjednodušší.
Já se bála císaře, tak když to šlo, odmítla jsem ho!

Díky moc za povzbudivou odpověď. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
7.3.16 16:04

@carola ahoj.nemam teda zkusenost, ale holcina z jiny diskuze byla hrozne stastna, ze nemusela kp rodit, ale udelali ji cisare…pry by ji to kp hodne potrhalo :roll:… dokonce kvuli tomu na posledni chvili menila porodnici.byla v hradci, kde by ji kp udelali, tak kdyz ji rupla voda, jela radsi do jicina, kde to mela pry vyjednane a kde ji rekli, ze tohle rodit kp je nesmysl.dite melo myslim 3.5kg… na tom asi taky dost zalezi, kolik vazi…Takze je to na tobe, ale osobne bych sla radsi do cisare.je to podle me bezpecnejsi…drzim palce, at se dobre rozhodnes :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
7.3.16 16:11
@Janitka píše:
@carola ahoj.nemam teda zkusenost, ale holcina z jiny diskuze byla hrozne stastna, ze nemusela kp rodit, ale udelali ji cisare…pry by ji to kp hodne potrhalo :roll:… dokonce kvuli tomu na posledni chvili menila porodnici.byla v hradci, kde by ji kp udelali, tak kdyz ji rupla voda, jela radsi do jicina, kde to mela pry vyjednane a kde ji rekli, ze tohle rodit kp je nesmysl.dite melo myslim 3.5kg… na tom asi taky dost zalezi, kolik vazi…Takze je to na tobe, ale osobne bych sla radsi do cisare.je to podle me bezpecnejsi…drzim palce, at se dobre rozhodnes :kytka:

Moc ti děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky